Ready Player One mění hudebního skladatele

Ready Player One mění hudebního skladatele | Fandíme filmu
Novou sci-fi Stevena Spielberga rozezní skladatel Avengers. O své postavě se krátce rozpovídal T.J. Miller.

Na úvod bych chtěl říct, že k Ready Player One jsem se dostal zhruba před měsícem prostřednictvím audioknihy a jak jsem tak poslouchal vzrušující dobrodružství Wadea Owena Wattse alias Parzivala, nabyl jsem přesvědčení, že tenhle kousek si zaslouží místo v mém srdíčku. Od té chvíle jsem začal filmovou adaptaci napjatě očekávat, takže to určitě s předlohou také zkuste! Ale teď přejdeme k novinkám.

O hudbu se měl podle původního plánu postarat John Williams. Server Variety ale hlásí, že se skladatel nakonec "musel" odebrat k práci na The Post (další Spielbergův film), které mají stavenou premiéru na konci letošního roku a postprodukce obou projektů probíhají prý ve stejnou dobu. Se Spielbergem se proto shodli na tom, že vhodným náhradníkem na Williamsovo místo bude Alan Silvestri. Tenhle hudební skladatel rozhodně není žádný břídil a ve svém repertoáru má také dost známých kousků. Jeho motivy nelze přeslechnout v prvních dvou Predátorech, trilogii Návratu do budoucnosti nebo Forrestu Gumpovi. Je podepsaný pod prvním dílem trilogie Captaina Ameriky a týmovkou Avengers, kde považuji hudební podkres z celého MCU za jeden z nejvýraznějších a doufám, že stejně tomu tak bude i u Infinity War a Avengers 4, které také dostal Silvestri na starost.

Připravit se máme na několik rozdílů, které mezi filmem a předlohou budou. Ty zčásti pocítíme u postav, jimiž jsou i-R0K a úhlavní nepřítel Nolan Sorrento, kteří nebudou příliš věrní předloze. T.J. Miller navíc prozradil, že i-R0K stráví na filmovém plátně víc času než na stránkách knížky a bude něco jako taková zábavná verze Bobba Fetta. V OASIS je prý lepším hráčem než Aech nebo Daito a dost dobrým námezdním lovcem, který ve virtuální realitě ostatním hráčům bude ztrpčovat život. Ready Player One bude mít panel za necelé dva týdny na Comic-Conu, takže snad se o snímku dozvíme zase o malinko víc.

Píše se rok 2045 a svět, utápějící se v energetické a ekonomické krizi, je velmi chmurným místem k životu. Není divu, že většina lidí utíká před realitou do uměle vytvořeného vesmíru videoherního systému OASIS, kde mohou zapomenout na běžné starosti, vytvořit si novou identitu a jejím prostřednictvím se pak pohybovat po tisícovkách virtuálních planet, pracovat, studovat, bavit se a prožívat své sny. Navíc se tam někde skrývá i dědictví po tvůrci této videohry, miliardáři Jamesi Hallidayovi, který před svou smrtí zanechal ve skrytých koutech OASIS několik klíčů, jež mají hráčům ukázat cestu k pokladu. Trvá však dlouhých pět let, než se středoškolákovi Wadu Wattsovi podaří objevit první z nich. A potom vypukne hotové peklo, protože zájemců o dědictví, které nálezci zajistí doživotní bohatství a obrovskou moc, je nespočet a v cestě za svým cílem se neštítí žádných prostředků. Když se pak soupeření přenese z virtuálního světa do toho skutečného, končí veškerá legrace — tady už jde o život.

Režíruje Steven Spielberg, scénář napsali Zak Penn, Eric Eason a autor předlohy Ernest Cline. V hlavních rolích hrají Tye Sheridan, Olivia Cooke, Simon Pegg, Ben Mendelsohn, Mark Rylance a T.J. Miller. Datum české a slovenské premiéry je stanoveno na 29.3. 2018.

Zdroje: Variety, The Wrap, Fandango

Ready Player One: Hra začíná

11.03.2018 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Thriller
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest