Black Panther: Podrobný rozbor traileru

Black Panther: Podrobný rozbor traileru | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 12 obrázků
Jaké tajnosti a pomrknutí k fanouškům se skrývají v  prvním traileru na jednu z příštích marvelovek?

V noci ze soboty na neděli nám Marvel nabídl čerstvý pohled na svou první premiéru příštího roku. Tou je samozřejmě Black Panther. Ať už jste z upoutávky nadšení a nemůžete se filmu dočkat, nebo vám spíše zanechala nepříjemnou pachuť v ústech, myslím, že žádný komiksový fanoušek si nenechá ujít blížší prozkoumání předkládaných záběrů. A právě to je předmětem dnešního článku.

Jak sami víte, teaser začíná rozhovorem dvou mužů a oba z nich jsme už měli šanci vidět v předešlých filmech. Nalevo máme Everetta Rosse, vysoce postaveného agenta CIA, který se už v Captain America: Občanská válka stihl s Black Pantherem, potažmo T´Challou, seznámit, a jemuž svou tvář propůjčil Martin Freeman. Naproti němu vidíme Andyho Serkise jako Ulyssea Klauea. Toho jsme naposledy viděli v Avengers: Age of Ultron, kde jsme se o něm dozvěděli, že už ve Wakandě jednou byl a pašoval odtamtud jejich supersilný kov - vibranium. Následně ho hlavní padouch filmu, Ultron, připravil o ruku, což se shoduje s komiksy, kde ji Klaue též postrádá a má místo ní připevněné sonické dělo. Na fotce můžete vidět, že mu celá paže stále schází. O Klaueovi si ale něco málo popovídáme ještě později.

Trailer se během jejich rozhovoru přesouvá do této barvami přetékající lokace, kam wakandský letoun vysadí samotného T´Challu (Chadwick Boseman) bez jeho obleku. Soudě podle toho, jak lidé kolem jásají, a také podle pozdějších záběrů z traileru (viz galerie), se tu schyluje k jakémusi souboji mezi T´Challou a hlavním záporákem filmu, Erikem Killmongerem (Michael B. Jordan). Killmonger bude ve filmu nejspíš usilovat o titul krále Wakandy, potažmo tedy Black Panthera. Napravo od Chadwicka Bosemana také můžete na obrázku vidět i Foresta Whitakera v roli Zuriho, jednoho z komiksových spojenců Black Panthera, ve filmu nejspíš bude soudit tento zápas. Na něj se nám ale dostane lepšího pohledu za chvíli.

Dále následuje scéna, kde Panther v plné síle pořádně vymete s několika padouchy uprostřed džungle. Pokud se zaměříme na oblečení těchto mužů a jejich vybavení, zdá se být už poměrně zastaralé, je tedy možné, že se jedná o flashback. V kostýmu se proto možná ani neprohání T´Challa, ale jeho otec, T´Chaka.

Na tomto screenshotu vidíme jedno z wakandských měst. Jako jediné naleziště vibrania na světě je komiksová Wakanda technologicky a vědecky nesmírně vyspělá a tento aspekt je rozhodně přenesen do filmového zpracování.

Tady máme další záběr na Zuriho, jak spolu s dalšími Wakanďany připravuje jakousi kouřící látku. Jedná se asi o zpracovávání wakandské rostliny, kterou používá Black Panther k tomu, aby mu dodala jeho nadlidské dovednosti a vylepšené smysly. Možná ji budou používat oba bojovníci v zápase, o kterém jsme se bavili výše.

Zde vidíme padoucha Erika Killmogera v africké masce, jak se spolu s jeho kumpány pokouší dostat Ulyssea Klaua ze zajetí. Záporák jde poznat podle oblečení, ve kterém ho vidíme i v pozdějších záběrech.

Zde vidíme T´Challovu matku Ramondu (Angela Bassett) někde v horách, zřejmě na cestě ke kmeni Jabari. Hned za ní si můžete všimnout i Martina Freemana.

Tady máme Pantherovu královskou gardu Dora Milaje, v traileru se ukážou hned několikrát, poznáte je podle červených obleků.

V traileru se ukáže i Pantherova sestra Shuri s nějakými dvěma ručními kanony. Ta je v komiksech nejlepší Wakandská vynálezkyně a dokonce už se i sama stala Black Pantherem. Její kanóny také trošku připomínají Klauovo komiksové sonické dělo, možná si tedy místo paže připne tuto wakandskou zbraň.

Taifa Ngao, neboli „Štít národa“, poradci krále-válečníka Black Panthera, kteří vladaři pomáhají směřovat celý národ. Mezi poradce patří i muž s destičkou ve rtu, vůdce jednoho z největších wakandských kmenů, kterého hraje Isaach De Bankolé.

Jak se blížíme ke konci, naskytne se nám pohled i na Winstona Dukea v roli Man Apea, spolu s ostatními bojovníky Jabari – jedním z kmenů, ze kterých se skládá Wakanda.

Úplně nakonec tu máme záběr na Panthera, jak vyskakuje zpomaleně do vzduchu z kapoty auta. Vypadá to ale, že z něj vychází jakási nafialovělá vlna energie. To je jedna ze schopností, kterou disponuje nynější komiksový Pantherův oblek, tak uvidíme, jak moc tyto vymoženosti uvidíme i ve filmu.

Pochytili jste z traileru ještě něco, co stojí za zmínku?

Black Panther

29.01.2018 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Drama, Fantasy, Thriller
Info o filmu

Galerie: 13

Black Panther: Podrobný rozbor traileru | Fandíme filmu Black Panther: Podrobný rozbor traileru | Fandíme filmu Black Panther: Podrobný rozbor traileru | Fandíme filmu Black Panther: Podrobný rozbor traileru | Fandíme filmu Black Panther: Podrobný rozbor traileru | Fandíme filmu Black Panther: Podrobný rozbor traileru | Fandíme filmu Black Panther: Podrobný rozbor traileru | Fandíme filmu Black Panther: Podrobný rozbor traileru | Fandíme filmu Black Panther: Podrobný rozbor traileru | Fandíme filmu Black Panther: Podrobný rozbor traileru | Fandíme filmu Black Panther: Podrobný rozbor traileru | Fandíme filmu Black Panther: Podrobný rozbor traileru | Fandíme filmu Black Panther: Podrobný rozbor traileru | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest