Retribution: Liam Neeson je upoutaný do auta s trhavinou

Retribution: Liam Neeson je upoutaný do auta s trhavinou | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Napínavý koncept působí velice životaschopně, ale dokáže americká verze nabídnout cokoliv navíc oproti originálu?

Ta premisa nezní vůbec špatně. Ředitel banky nasedá do auta a dostává telefonát. Musí se řídit všemi pokyny muže na telefonu, jinak v autě exploduje bomba. Situaci nadále komplikuje, že jsou s ředitelem v autě jeho děti. Že z jednoduchého konceptu nezastavitelného vozu či volajícího vyděrače jde vytřískat slušný thriller, potvrdily už snímky jako Nebezpečná rychlost, Smrtonosná past 3 nebo Telefoní budka. Takže proč nezkusit tuhle variantu, zvlášť když hlavní roli dostane sympaťák Liam Neeson?

Možná proto, že jde o remake španělského snímku El Desconocido, který, jak se můžete přesvědčit v přiloženém traileru, působí naprosto pohodově. To, jak jsou Američané ochotní ve velkém chodit na filmy jedině tehdy, když jsou domácí, je občas opravdu fascinující. O nic jiného tu totiž opravdu nejde, skutečně nelze předpokládat že by Američané koncept nějak zásadně vylepšili. Film připravuje Jaume Collet-Serra (slušné, ale nijak výjimečné snímky jako Non-Stop, Neznámý nebo Noční běžeč), navíc tentokrát ne jako režisér, ale jen jako producent. Scénář remaku píší neznámý Chris Salmanpour a Andrew Baldwin (Den dobytí Bastily).

Galerie: 5

Retribution: Liam Neeson je upoutaný do auta s trhavinou | Fandíme filmu Retribution: Liam Neeson je upoutaný do auta s trhavinou | Fandíme filmu Retribution: Liam Neeson je upoutaný do auta s trhavinou | Fandíme filmu Retribution: Liam Neeson je upoutaný do auta s trhavinou | Fandíme filmu Retribution: Liam Neeson je upoutaný do auta s trhavinou | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest