Wonder Woman: První dojmy z komiksové novinky

Wonder Woman: První dojmy z komiksové novinky | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 4 obrázky
Podařilo se DC konečně prolomit bídu dosavadních provázaných filmů?

Wonder Woman dorazila do našich kin a můžeme si to říct rovnou. Jedná se o dosud nejlepší film z provázaného světa DC komiksů. Pořád to není film skutečně výjimečný, ale na druhou stranu je ve většině ohledů poctivý a dost zábavný a to ve stínu Batman v Superman rozhodně není málo. Nejdůležitější je, že film má přehledný děj, který není roztříštěný a přeplácaný, postavy mají vývoj, jsou sympatické a celé to má nějaký emocionální náboj.

Celý film táhne ústřední dvojka Gadat-Pine. Gal Gadot by mohla být o něco silnější v dialogových scénách, ale po fyzické stránce je jako amazonská bojovnice skvělá. To jak se pohybuje v boji, jak chodí, jakou má řeč těla. To všechno pomáhá vykreslit impozantní obraz polobožské hrdinky, která je ochotná se za správnou věc bít. A opravdu to v případě Wonder Woman platí. Je na ní vidět, že bytostně trpí, když někomu nemůže pomoci a neváhá nikdy riskovat pro dobro druhých úplně všechno. Pineův Steve Trevor je člověk z masa a kostí, který možná nežil vždy podle příručky Mladých svišťů, ale stejně tak o něm platí, že má srdce na správném místě a za správnou věc neváhá nasadit svůj smrtelnický krk. S Gadot spolu mají skvělou chemii, mezi postavami je mnoho příležitostí k přirozeným (a skutečně vtipným) humorným scénám, když princezna Diana objevuje náš svět a my ji v jejím údivu vnímáme (o nic méně udivenýma) Trevorovýma očima. Ostatní postavy jsou také dobře obsazené, film v mnoha scénách impozantně vypadá a zrovna tak nechybí působivá akce.

V čem jsou potíže? Tam, kde je nejvíc cítit vliv zbytku DC universe. Platí to především o akčním finále, které je žalostné. Začne se sáhodlouhou expozicí, která se vleče, záporák je zcela podružný a finále už je nudná digitální změť, srovnatelná s finále Batman v Superman. Dvě postavičky s nadlidskými silami si ve tmě dávají přes ústa na digitální šedé placce, která se rozpadá na kusy. Nějaká gradace nebo pocit nebezpečí se vůbec nedostavují. Škoda.

Ale jinak jde opravdu ve většině směrů o nesmírně příjemnou podívanou, kterou bych s klidem doporučil i těm, kteří dosavadní DC komiksovky nemůžou vystát. Pokud má být Wonder Woman pozitivní vlašťovkou, tak nás i ve světě DC brzy čekají příjemné časy. Další postřehy v přiloženém videu:

Wonder Woman je jednou z nejmocnějších postav DC Universe, s trochou nadsázky ji můžeme označit za Supermana v sukních. Pochází ze skrytého ostrova Amazonek, odkud přichází jako vyslanec na Zemi, kde bojuje proti bezpráví. Ve filmech má být Wonder Woman poloviční bohyně, dcera boha Dia. V hlavních rolích hrají Gal Gadot, Chris Pine, Robin Wright, Danny Huston, David Thewlis, Ewen Bremner, Saïd Taghmaoui, Elena Anaya a Lucy Davis. Režíruje Patty Jenkis. Česká premiéra Wonder Woman je naplánována na 1.6. 2017.

Wonder Woman

25.05.2017 | USA
Akční, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 5

Wonder Woman: První dojmy z komiksové novinky | Fandíme filmu Wonder Woman: První dojmy z komiksové novinky | Fandíme filmu Wonder Woman: První dojmy z komiksové novinky | Fandíme filmu Wonder Woman: První dojmy z komiksové novinky | Fandíme filmu Wonder Woman: První dojmy z komiksové novinky | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest