Útěk ze sekce 8: Guy Pearce jako hláškující akční hrdina

Útěk ze sekce 8: Guy Pearce jako hláškující akční hrdina | Fandíme filmu
Představujeme akční sci-fi z dílny Luca Bessona, které má ambice napodobit nejlepší fláky Bruce Willise. Plus trailer a úvodní pětiminutovka filmu.

Letní prázdniny se nezadržitelně blíží a do kin se chystá jedna z prvních popcornových oddechovek letošní sezóny. Tvůrci kultovních 96 hodin opět za průměrných 30 milionů dolarů uvařili přímočarou akční jízdu, tentokrát zasazenou do temné budoucnosti. Sci-fi akčňák Lockout zamíří do české distribuce pod názvem Útěk ze sekce 8. Máme se připravit na další adrenalinovou pecku, nebo jen prostoduchou bezpohlavní rychlokvašku?

Příběh je vlastně jakousi variací na starší snímek Johna Carpentera Útěk z New Yorku (1981). Je rok 2079 a lidstvo vynalezlo způsob, jak se zbavit těch nejnebezpečnějších kriminálníků. Nejhorší zločinci světa jsou deportováni do speciální vesmírné věznice MS One, odkud není úniku. Situace se však vymkne z rukou ve chvíli, kdy v super-střeženém zařízení dojde ke vzpouře a banda krvežíznivých vězňů získá jako rukojmí dceru prezidenta Spojených států Emílii Warnock. Její záchranou je pověřen bývalý elitní agent Snow, jenž byl před časem křivě obviněn ze spiknutí proti USA. Svoboda a očištění jména mají být odměnou za úspěšnost mise.

Autorem námětu a výkonným producentem projektu není nikdo jiný než Luc Besson. Režíruje dvojice úplně neznámých nováčků – James Mather a Stephen St. Leger, kteří společně napsali i scénář. To však u Bessona není nic neobvyklého. Ústřední roli ultradrsného agenta si zahraje Guy Pearce. Emílii propůjčí tvář Maggie Grace, jež si postavu unesené dcery už vyzkoušela ve zmiňovaných 96 hodinách.

Trailer slibuje především spoustu akce, napětí a suchých hlášek hlavního hrdiny ve stylu Smrtonosné pasti. Přístupnost PG-13 ovšem napovídá, že nepůjde o žádnou extrémně brutální řezničinu. Do světové premiéry zbývá už jen několik málo dní. První zahraniční recenze se o filmu vyjadřují dost skepticky (Momentálně 32% na Rotten Tomatoes). Čeští diváci jej budou moci posoudit nejdříve 24. května.

 

Útěk ze sekce 8: Trailer

 

Útěk ze sekce 8: Úvodních 5 minut filmu

 

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest