Avengers 4: Ne, Infinity Gauntlet není podtitul filmu

Avengers 4: Ne, Infinity Gauntlet není podtitul filmu | Fandíme filmu
Marvel
Není všechno zlato, co se řekne na červeném koberci, aneb kde se vzala "zaručená zpráva" o názvu čtvrtých Avengers, a jak byla zase rychle vyvrácena.

Strážci Galaxie vol. 2 už jsou téměř za rohem a u Marvelu tedy reklamní mašina jede naplno. Kraťoučké spoty, promo videa a hlavně rozhovory s herci, se na nás valí prakticky každý den a z toho reklamního moře pouze několik málo interview nabízí něco skutečně hodnotného, nebo dokonce nového. Největší halo vyvolala v posledních dnech Zoe Saldana (Gamora) přímo na červeném koberci, kde byla herečka dotázána na natáčení třetího Avengers filmu, tedy Avengers: Infinity War, a chvíli to vypadalo, že jí to uklouzlo a odhalila jedno dosavadní tajemství. Nebo si to tak alespoň mnoho lidí myslelo.

Jak víme, Avengers: Infinity War měli původně být film rozdělený do dvou částí, které spolu budou tvořit jeden celek. Později jsme se však dozvěděli, že je vše jinak, že jde ve skutečnosti o dva samostatné filmy. Na rozdíl od Infinity War ale u čtvrtého filmu nebyl nikdy odhalen jeho podtitul a podle oficiálních informací to má být proto, že se přímo v názvu skrývá masivní spoiler pro předchozí díl, který se nám u Marvelu snaží mermomocí zatajit.

Zmiňovaná Saldana při rychlém rozhovoru zmínila, že všichni herci ze Strážců Galaxie už mají své role v Infinity War dotočeny a na plac se budou vracet až ke konci roku, kdy budou točit "Gauntlet" („Rukavici“). Celý internet tím prakticky vyhodila do povětří, jelikož podle mnohých tím definitivně odhalila přísně chráněný název druhého filmu světu. Vyrojila se řada zpráv, podle kterých se čtvrtí Avengers stoprocentně jmenují Avengers: Infinity Gauntlet, neboli Avengers: Rukavice Nekonečna, a budou se inspirovat slavným komiksovým příběhem stejného jména. Jenže ono to tak vůbec není.

Už od první chvíle jsme mohli přemýšlet o tom, že jde nějaké přeřeknutí nebo špatné interpretování toho, co herečka říká. Už jen selský rozum říkal: Pokud by jméno filmu opravdu bylo Infinity Gauntlet, proč by o něm všichni u Marvelu mluvili jako o obrovském spoileru? O tom, že se Thanos snaží získat všech šest kamenů do Rukavice Nekonečna (Infinity Gauntlet), víme prakticky už od chvíle, kdy jsme ho poprvé potkali před několika lety v Avengers.

A když se na film podíváme z marketingového hlediska, tak Rukavice Nekonečna nezní pro nezaujaté návštěvníky kin tak atraktivně, jako například Válka Nekonečna (Infinity War), či Občanská válka (Civil War). Z těchto titulů čiší akce, napětí a bombastické efekty, což se nedá říct o něčem, co má v názvu slovo rukavice.

Argument "Film se bude inspirovat komiksem Infinity Gauntlet“ byl rovněž zpochybnitelný, jelikož ředitel Marvel Studios Kevin Feige, který celý tento komiksový vesmír drží pohromadě, nedávno mluvil o komiksu Infinity Gauntlet jako o velké inspiraci už pro třetí Avengers a mnoho elementů z příběhu bude zpracováno už tam.

A definitivně jasno bylo za necelých 24 hodin od zmiňovaného červeného koberce, když se do věci totiž vložil James Gunn, režisér obou Strážců Galaxie a výkonný producent Infinity War. Pokud ho sledujete na jeho sociálních sítích, asi je vám jasné, že je jedním z nejupřímnějších lidí momentálně pracujících ve filmovém byznysu. Na rozdíl od řady jiných nikdy nepodává nepravdivé informace, jen aby udržel tajemství, s nikým si nehraje a pokud vidí jakoukoliv nepravdu o svém nebo nějakém dalším filmu, se kterým má co dočinění, neváhá ji vyvrátit. A přesně to také James Gunn udělal.

Při propagačním turné po Evropě se ho Yahoo Movies na hereččino prohlášení zeptaly a on pohotově odpověděl, že Infinity Gauntlet se čtvrtí Avengers určitě nejmenují. Podle něj se Zoe pouze přeřekla. Ano, velká studia mají ve zvyku podobné úniky informací popírat, i když jsou absolutně pravdivé, jen aby nezkazily překvapení, James ale opravdu tyhle hry nehraje. Takže tady to máte. Infinity Gauntlet není podtitulem Avengers 4 a Zoe Saldana tak potvrdila jen to, že se Strážci Galaxie objeví i ve čtvrtých Avengers a nejen v Infinity War. Což se ale tak nějak dalo předpokládat...

Jaké další tituly vás tedy napadají, když teď víme, že Infinity Gauntlet je oficiálně mimo hru? Dejte vědět v komentářích.

Avengers: Infinity War

27.04.2018 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest