Glass: Shyamalan spojil několik filmů v jediné pokračování

Glass: Shyamalan spojil několik filmů v jediné pokračování | Fandíme filmu
To, na co se fanoušci filmů M. Night Shyamalana těší už od ledna, je teď oficiálně potvrzené. Známe prvních pár detailů.

Článek obsahuje spoilery k předchozím filmům M. Night Shyamalana!

Pravděpodobně už to dávno víte, ale pro jistotu přeci jen přidáváme nahoru spoilerové varování. Filmy M. Night Shyamalana vždy byly proslulé zvraty a překvapeními. A v letošním snímku Split (Rozpolcený) nás v závěru čekalo jedno velké. V úplně poslední scéně filmu se nečekaně objeví Bruce Willis jako David Dunn a my se tak dozvídáme, že se Rozpolcený odehrává ve stejném světě, jako Vyvolený (Unbreakable). Když Dunn kouká na televizi, kde ve zprávách vidí, co se děje kolem Kevina Wendella Crumba, tak si podle M Nighta nejspíš myslí něco jako: „A sakra, Mr. Glass asi nebyl tak šílený, jak jsem si myslel“.

Shyamalan v jednom z rozhovorů prozradil, že se Kevin Wendell Crumb měl prapůvodně objevit už ve Vyvoleném, ale příběh příliš nakynul, a tak postavu režisér vyškrtl. Po letech se k němu konečně vrátil a vystavěl kolem něj jeho vlastní příběh. M. Night dříve tvrdil, že nikdy nechce točit pokračování svých filmů, nicméně v tomhle případě by mělo jít o jinou situaci. Rozpolcený i Vyvolený jsou samostatné snímky, které mají pojítka, ale dovedou stát na vlastních nohách. První film byl o muži, který jako jediný přežil vlakové neštěstí. Druhý o muži s rozštěpenou osobností, kterému jeho jednotlivé osobnosti tvrdí, že se blíží ještě jedna, mnohem nebezpečnější osobnost, zvaná „Netvor“. A ve třetím filmu chce M. Night nabídnout nějakou podobně nosnou myšlenku.

Ten třetí film se bude jmenovat Glass (Zřejmě podle postavy Mr. Glasse, kterého ve Vyvoleném hrál Samuel L. Jackson) a plus minus se má údajně jednat o příběh, který Shyamalan původně plánoval jako Vyvoleného 2, který však nebyl realizovaný, protože jednička neměla v kinech dostatečný komerční úspěch. Situace se podle všeho změnila, když v kinech zabodoval Rozpolcený. Podle oficiální synopse se Bruce Willise vrátí jako David Dunn, Samuel L. Jackson jako Elijah Price (alias Mr. Glass), James McAvoy jako Kevin Wendell Crumb a Anya Taylor-Joy jako Casey Cooke, jediný člověk, který zatím přežil setkání s „Netvorem“. Film bude pojednávat o střetech Dunna s Crumbem, které budou stále vyhrocenější a vyhrocenější, zatímco Mr. Glass bude všechno tiše manipulovat z pozadí. Navíc skrývá tajemství, která jsou důležitá jak pro Davida, tak pro Kevina.

Datum premiéry filmu je stanovené na 18. 1. 2019, film vyrábí společnost Blumhouse a jako distributor jej uvede Universal. (Nad tím v minulosti panovaly určité pochybnosti, protože Vyvoleného vyrobily Touchstone Pictures – odnož Disneyho. Studia se ale zjevně nakonec nějak domluvila).

Zdroje: Collider, Happy Sad Confused, THR, Slashfilm,

Glass

18.01.2019 | USA
Thriller
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest