Detroit: Trailer na novinku od režisérky oscarového Hurt Locker

Detroit: Trailer na novinku od režisérky oscarového Hurt Locker | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Kathryn Bigelow natočila snímek inspirovaný občanskými nepokoji v Detroitu, které potlačila armáda.

Kathryn Bigelow už bude navěky zapsaná do filmové historie jako režisérka závažných, často válečných témat, ve kterých se nezapřou její schopnosti budovat napětí a točit intenzivní akční scény. V posledních letech na sebe upozorňuje také díky tomu, že její filmy bojují o Oscary. Smrt čeká všude (Hurt Locker) si zlatou sošku odneslo (Bigelow dostala plešouna za režii, i za nejlepší film roku) a 30 minut po půlnoci bylo na nejlepší film roku nominované.

Ve snímku Detroit Bigelow vyobrazila události z roku 1967, kdy policie vtrhla do nelicencovaného detroitského baru. Konfrontace s návštěvníky a dalšími kolemjdoucími přerostla v rozsáhlou vlnu nepokojů, která trvala pět dní. Byla povolána národní garda a později dvě armádní divize. Během nepokojů zemřelo 43 lidí, 1200 jich bylo zraněno a zničeno bylo přes 2000 budov.

V traileru se dá napětí skutečně krájet, je patrné, že situace v místě byla více než kritická. Vypadá to, že film bude minimálně do určité části podaný očima místního černošského policisty (John Boyega ze Star Wars), který se ocitl někde na pomezí mezi svými policejními kolegy a zatýkanými černošskými spoluobčany. Will Poulter se z chlapce vytáhnul v mladého muže a v roli nestabilního policisty je i na ploše traileru hodně přesvědčivý. V upoutávce se mihnou i Anthony Mackie (Captain America 2, 3) a Hannah Murray (Hra o trůny). Dále hrají John Krasinski (Kancl) nebo Jack Reynor (Sing Street, Transformers 4). Scénář napsal Mark Boal (Hurt Locker, 30 minut po půlnoci). Datum české nebo slovenské premiéry zatím nebylo stanoveno, v USA bude snímek uvedený 4. 8. 2017.

Galerie: 6

Detroit: Trailer na novinku od režisérky oscarového Hurt Locker | Fandíme filmu Detroit: Trailer na novinku od režisérky oscarového Hurt Locker | Fandíme filmu Detroit: Trailer na novinku od režisérky oscarového Hurt Locker | Fandíme filmu Detroit: Trailer na novinku od režisérky oscarového Hurt Locker | Fandíme filmu Detroit: Trailer na novinku od režisérky oscarového Hurt Locker | Fandíme filmu Detroit: Trailer na novinku od režisérky oscarového Hurt Locker | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest