Splinter Cell z videoher příliš vycházet nechce

Splinter Cell z videoher příliš vycházet nechce | Fandíme filmu
Ubisoft
Zobrazit další 4 obrázky
Zároveň ani z Bonda nebo Bournea. Hlavní je Tom Hardy. A točit by se mohlo ještě letos.

Neurčité zprávy o Splinter Cell vám přinášíme už od roku 2012. O pět let později se na film stále čeká. A vlastně asi není kam spěchat. Nedopečených videoherních filmů už tu byla spousta, dostat pro jednou skutečně dotažený projekt, by asi nikomu nevadilo. O postupujícím vývoji pohovořil producent Basil Iwanyk. Scénář je podle něj hotový, jen by chtěl trochu zkrátit. Jakmile se povede seškrtat několik stránek, text dostane Tom Hardy. Současná verze scénáře zapracovala poslední Hardyho připomínky, tak snad herec bude spokojený a ještě letos by se mohlo začít natáčet.

Iwanyk se nebojí, že by film dopadl v kinech jako Assassin’s Creed. Ten byl hodně specifický, zatímco Splinter Cell žádnou speciální mytologii nemá. Je to prostě střílečka, takže si produkce mohla vymyslet vlastní svět a jednotlivé postavy z her pořádně rozkreslit. Film tedy vůbec nebude psůbit jako adaptace videohry. Bude působit jako drsný akčňák s Tomem Hardym a to je přesně to, co filmaři chtějí.

Tady se musím pozastavit. Nechme stranou, že fanoušci Splinter Cell by nejspíš nesouhlasili s tvrzením, že hry nemají specifickou mytologii. Ale když je to tedy opravdu tak generická střílečka, podle níž se točí film, který nebude vůbec působit jako herní adaptace, tak proč se vůbec starat o to, jestli na plakátech bude nálepka „Splinter Cell“? Teorie je taková, že známá značka má buď pevné základy, na kterých se dá dobře stavět anebo oddané fanoušky, kteří přijdou do kina. Jenže potvrdilo se tohle někdy v případě videoher? Opravdu má někdo pocit, že by na Warcraft nebo Assasin’s Creed chodily nějaké davy hráčů, jen kvůli jménu? Nebo by snad tržby bývaly  bez věrných fandů ještě o mnoho horší? A skoro si tak říkám, jestli videoherní titul víc diváků nakonec neodradí. Část se bude bát, že film nebude pro ně, protože je neoslovují hry, část se bude bát, že film nepochopí, protože nemají všechny potřebné informace z her a část už si stačila všimnout, že dobré adaptace videoher se prostě netočí.

Dále Iwanyk řekl, že Hardy je hráč, ale především má hodně přátel ve světě speciálních jednotek. Proto jej role tak láká. Pokud jde o inspiraci, tak podle producenta Splinter Cell dbá především na to, aby neopakoval to, co důvěrně známe z Bonda nebo Jasona Bournea a nabídle něco nového. Splinter Cell se má lišit v pojetí, atmosféře, ve zvolených prostředí i padouších. Zkrátka máme čekat oblasti a konflikty, které jsme v kinech dlouho neviděli. A také máme čekat rating PG-13, i když film má být na hraně.

Hlavním hrdinou videoher je Sam Fisher, americký špion, který je členem tajné jednotky s názvem Třetí sekce. Fisher je vysílán do všech koutů světa, kde se snaží za pomoci nejmodernějších technologií tiše likvidovat potenciální hrozby. Série se dočkala už sedmi pokračování pro hlavní videoherní platformy.

Splinter Cell

USA, Kanada
Akční, Dobrodružný, Krimi
Info o filmu

Galerie: 5

Splinter Cell z videoher příliš vycházet nechce | Fandíme filmu Splinter Cell z videoher příliš vycházet nechce | Fandíme filmu Splinter Cell z videoher příliš vycházet nechce | Fandíme filmu Splinter Cell z videoher příliš vycházet nechce | Fandíme filmu Splinter Cell z videoher příliš vycházet nechce | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest