Shrek 5: Série se bude zásadně redefinovat

Shrek 5: Série se bude zásadně redefinovat | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Scenárista Michael McCullers o budoucnosti Shreka.

Studio DreamWorks Animation postupně přechází pod křídla Universalu a zatímco byla celá řada pokračování zaříznuta, pilně se pracuje na znovunastartování Shreka, zřejmě vůbec největší značky, jakou má DWA ve svém portfoliu. O přípravách filmu krátce promluvil scenárista Michael McCullers, který momentálně propaguje Mimi šéfa:

„Shrek 5 se připravuje. Dokončil jsem scénář, který se mi opravdu hodně, hodně, hodně líbí. Je pro mě opravdu osobní. [Sérii] docela zásadním způsobem redefinuje, ale myslím, že zatím nemůžu odhalit jak. Nicméně vzhledem k tomu, že byl DreamWorks odprodaný Universalu za 3 miliardy dolarů, tak se domnívám, že se do toho budou chtít opřít a opravdu přijít na to, jak na korporátní úrovni sérii posunout tímhle směrem do budoucnosti. Redefinování bylo potřeba. Už tu byly čtyři filmy a spousta dalšího materiálu, takže ty postavy jsou opravdu oblíbené a jsou skvělé, ale zároveň už musíte přijít s něčím opravdu novým.“

V tomhle ohledu má McCullers dozajista pravdu. Shrek už několikrát „žil šťastně až do smrti“, získal ženu svých snů, vyrovnal se sám se sebou, měl děti a ve čtvrtém filmu dokonce navštívil alternativní realitu, jen aby bylo možné ukázat postavy v jiném světle a nabídnout něco skutečně nového. Pokud se nemá postava opakovat nebo zažít nějaká opravdu šílená dobrodružství, ve kterých bude působit nepatřičně, asi je opravdu třeba ságu nějakým způsobem od základu přestavět.

Jenže jak? Stane se ze Shreka vedlejší postava a bude se víc pozornosti soustředit na někoho jiného? Třeba na jeho děti? Přinese série nějaký metanarativ, kdy se začne svět pohádek nějakým způsobem vztahovat k tomu skutečnému, podobně, jako to bylo třeba v Lego příběhu? To jsou pro tuto chvíli všechno jen spekulace. Připomínáme, že v McCullersově animáku Dobrodružství Peabodyho a Shermana se cestovalo časem a měnila se historie a Mimi šéf si pohrával s několika perspektivami pohledu na situaci, kdy jde miminko, „šéfa rodiny“, vnímat jako metaforu, jako zkreslený pohled na situaci jeho staršího bratra (nespolehlivého vypravěče), anebo jako realitu, kterou však vidí pouze děti, protože dospělí jsou už příliš zkostnatělí ve svojí percepci toho, co může být pravdivé a co je až příliš přitažené za vlasy.

Shrek 5 by měl do kin dorazit v roce 2019 či 2020.

Zdroj: THR

Galerie: 4

Shrek 5: Série se bude zásadně redefinovat | Fandíme filmu Shrek 5: Série se bude zásadně redefinovat | Fandíme filmu Shrek 5: Série se bude zásadně redefinovat | Fandíme filmu Shrek 5: Série se bude zásadně redefinovat | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest