The Book of Henry: Mezi Jurským světem a Star Wars - trailer

The Book of Henry: Mezi Jurským světem a Star Wars - trailer | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Colin Trevorrow natočil Jurský svět a chystá Star Wars IX. Mezitím se pustil do netradičního dramatu o geniálním chlapci s odvážným plánem.

Colin Trevorrow na sebe upozornil hodně specifickou indie komedií Safety Not Guaranteed, ve které Mark Duplass hledá na inzerát partu lidí, aby mu pomohli s cestováním v čase. Na základě tohohle snímku Trevorrow dostal možnost natočit Jurský svět a později také Star Wars: Epizodu IX. Ta ale přijde do kin až v roce 2019, a tak měl režisér v mezičase dost času na to, aby natočil další film.

Rozhodl se vrátit k menším projektům a rozhodně to není na škodu, protože The Book of Henry působí v traileru hodně zajímavě. Henry je dvanáctiletý kluk, který je evidentně geniální, ale zároveň také nejspíš někde na spektru, nebo má přinejmenším kvůli svému prudce logickému uvažování a nadprůměrné inteligenci určité potíže se socializováním. Takže když se zakouká do holky odvedle, nedhodlá se téhle vazby vzdát a nedopustí, aby se jí stalo cokoliv zlého. Přitom to vypadá, že jí nějakým způsobem (sexuální násilí?) ubližuje přímo její otčím. Henry sepíše do knížky složitý plán, jak sousedku zachránit a jeho maminka se nebezpečný plán nakonec rozhodne realizovat.

Trailer zajímavě míchá takovou tu nekonvenční svéráznost, která je tak typická pro soudobé indie filmy, s podstatně temnějšími tóny. Ze snímku je cítit určitá nostalgie po 80. letech minulého století, možná i vzpomínka na klukovská dobrodružství, ala Tom Sawyer. Idylku (rodina je spokojená i bez otce, všechno funguje přes chlapcovu jedinečnost) pak krom zlověstného souseda a utrpení holky od vedle narušuje především celkem šokující řešení celé situace. Nejen, že malý kluk dokáže navrhnout funkční pušku, ono se zdá, že také přiměje svou matku, aby ji použila, a to je docela silná káva.

Snímek je velice dobře obsazený. Matku si zahrála Naomi Watts, souseda Dean Norris (Perníkový táta), Henryho Jaeden Lieberher (Masters of Sex, To) a jeho bratra Jacob Tremblay (Room, The Predator). Sousedku hraje videoklipová herečka a tanečnice Maddie Ziegler (Chandelier a Elastic Heart od Sii). Ve vedlejších rolích potom hrají Lee Pace a Sarah Silverman. Scénář filmu napsal Gregg Hurwitz (sci-fi seriál V) a americká premiéra je stanovená na 16. 6.

Galerie: 7

The Book of Henry: Mezi Jurským světem a Star Wars - trailer | Fandíme filmu The Book of Henry: Mezi Jurským světem a Star Wars - trailer | Fandíme filmu The Book of Henry: Mezi Jurským světem a Star Wars - trailer | Fandíme filmu The Book of Henry: Mezi Jurským světem a Star Wars - trailer | Fandíme filmu The Book of Henry: Mezi Jurským světem a Star Wars - trailer | Fandíme filmu The Book of Henry: Mezi Jurským světem a Star Wars - trailer | Fandíme filmu The Book of Henry: Mezi Jurským světem a Star Wars - trailer | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest