Enderova hra: Slavná sci-fi se chystá na stříbrné plátno

Enderova hra: Slavná sci-fi se chystá na stříbrné plátno | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Harrison Ford, Ben Kingsley a Asa Buttefield (hrdina Huga) v konfliktu meziplanetárních rozměrů.

Připravte se na další invazi z vesmíru, aneb fanoušci Enderovy hry se konečně dočkali! Filmové zpracování populárního románu v příštím roce s definitivní platností zamíří na plátna kin. O co vlastně půjde?

Pro neznalé, Enderova hra je prvním dílem ze série knih amerického autora Orsona Scotta Carda, která poprvé vyšla v roce 1986 a patří mezi klasiky science-fiction literatury. Příběh se odehrává v nepříliš vzdálené budoucnosti, kdy je lidstvo nuceno čelit útoku mimozemské rasy „hmyzáků“. Ta je samozřejmě na daleko vyspělejší technické úrovni, a pozemšťanům tak hrozí kompletní vyhlazení. Hlavním hrdinou je malý chlapec Andrew „Ender“ Wiggin, jenž je pro svoji vysoce nadprůměrnou inteligenci a schopnosti analytického myšlení vybrán k výcviku na speciální vojenské akademii. Má před sebou nelehký úkol stát se dokonalým vojevůdcem, který zachrání planetu před blížící se katastrofou.

Samotný autor Enderovy hry napsal scénář ke zfilmování již v roce 2003, kdy jej nabízel studiu Warner Bros. O jeho režii se zajímal mimo jiné Wolfgang Petersen, nicméně celý projekt byl nakonec uložen k ledu. Card se však nevzdal a o šest let později vytvořil novou verzi scénáře. Té se v roce 2011 ujala společnost Summit Entertainment a věci se konečně daly do pohybu. Na post režiséra byl angažován Jihoafričan Gavin Hood, známý především díky rozporuplně přijatému X-Men Origins: Wolverine. Hood také přepsal Cardův scénář do finální podoby a v únoru 2012 začalo natáčení v americkém New Orleansu.

Jak moc se bude film držet knižní předlohy, zatím není známo. Avšak herecké obsazení nevypadá vůbec špatně. Hlavní postavu ztvární talentovaný Asa Butterfield, který na sebe poprvé výrazně upozornil ve válečném dramatu Chlapec v pruhovaném pyžamu, a naposledy ztělesnil titulní úlohu v nejnovějším snímku Martina Scorseseho, Hugo a jeho velký objev. Do vedlejších rolí byli potvrzeni veteráni Harrison Ford a Ben Kingsley. Podle všeho se tedy máme na co těšit.

Produkce zatím zveřejnila první dvě, nic moc neříkající fotografie z natáčení, jež si můžete prohlédnout ve fotogalerii. Premiéra očekávaného snímku je plánována na 15. březen 2013.

Zdroje: Slashfilm, Oficiální blog

Galerie: 3

Enderova hra: Slavná sci-fi se chystá na stříbrné plátno | Fandíme filmu Enderova hra: Slavná sci-fi se chystá na stříbrné plátno | Fandíme filmu Enderova hra: Slavná sci-fi se chystá na stříbrné plátno | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest