Tomb Raider se pokusí nabídnout větší realističnost

Tomb Raider se pokusí nabídnout větší realističnost | Fandíme filmu
Režisér se rozpovídal o filmovém rebootu. 

Pro norského režiséra Roara Uthauga je Tomb Raider prvním hollywoodským snímkem a zároveň první zkušeností s videoherní adaptací. Inspirací mu nebyly pouze hry, ale také komiksy, novely (které prozkoumávaly Lařin svět dál), moderní akčňáky a klasické filmy o přežití. Od předchozích dvou Tomb Raider filmů se bude reboot lišit tím, že se jedná o origin story, takže nabídne pohled na zrod postavy. Je to příběh, který předvede nejen Lařino nové ztělesnění, ale vezme nás také do hloubky jejího lidství. Uthaug bere filmy s Angelinou Jolie jako zábavné a podle něj byla v roli skvělá, ale tahle adaptace bude o původu Lary Croft.

Lara nebude líčená jako superhrdinka, ale prostě jako člověk z masa a kostí, který se může zranit. Představí se nám jako mladá žena se silným duchem a potenciálem, která ještě nenašla své místo ve světě. Budeme sledovat její náročnou přeměnu v pravou hrdinku a režisér doufá, že si diváci Aliciu Vikander v roli zamilují. Když se ještě vrátíme k té inspiraci, tak ta největší se samozřejmě čerpala z videoherního rebootu z roku 2013, ale režisér dodává, že do snímku zahrnul i pár věcí z Rise of the Tomb Raider. Akce vtáhne diváky přímo do centra dění, ale bude podřízena příběhu a vývoji postavy. Nepůjde o klasickou adaptaci, kde v každém druhém záběru vykoukne digitální trik. Pokusí se nabídnout realističtější přístup a držet se více při zemi.

Lara je dobrodruh od přírody. Inspirací pro její cestu je hledání odpovědi. Ale je to nebezpečná cesta a ona bude nucena pro přežití posouvat svoje fyzické a emociální limity znovu a znovu," uvedl Uthaug na závěr. Je vidět, že o filmu má představu jasnou, tak doufejme, že se mu s ní podaří oslovit jak skalní fanoušky, tak i ostatní diváky. Štáb ukončil práce v Jihoafrické republice a přestěhuje se natáčet do Londýna.

Sedm let poté, co zmizel lord Richard Croft, odmítla jednadvacetiletá Lara převzít pozici dědice globálního obchodního impéria a místo toho pracuje jako kurýr v Londýně a k tomu navštěvuje vysokou školu. Nakonec se nechá zlákat pokušením zjistit pravdu o zmizení svého otce a proto se vydá na jeho poslední známou polohu, kterou je ostrov poblíž Japonska. Její dobrodružná cesta se však změní v boj o život, protože na ostrově musí využít proti přesile nepřátel nejen svou bystrou mysl a silného ducha, ale musí se také naučit, kde jsou její hranice, když cestuje do neznáma. Jestli přežije tohle riskantní dobrodružství, zaslouží se nazývat "vykradačem hrobek".  

Zdroj: GQ

Tomb Raider

16.03.2018 | USA
Akční, Dobrodružný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest