Komentáře 7

Anarvin | Fandíme filmu
Anarvin | 2015-01-19 22:15:12 | 0 0
staind - Je vidět, že máš nějaké svoje vidění Oscarů, kterého se nechceš za žádnou cenu vzdát, takže asi nemá smysl se ti znovu snažit osvětlit, v čem všem se pleteš, že? Předpokládám, že bych se znovu akorát dočkal zatvrzelé negace? Přesto ti alespoň ještě jednou zkusím doporučit, aby sis o problematice něco načetl jinde, když tomu tedy tak strašně nerozumím. Popřípadě samozřejmě přeju příjemný život s růžovými brýlemi.
staind | Fandíme filmu
staind | 2015-01-19 21:09:40 | 0 0
Anarvin - Jak si to můžu dovolit tvrdit? Protože to tak je.
Už len tento komentár hovorí sám za seba. Keby si bol v hollywoode a niečo vytvoril, tak pardon a máš k tomu čo povedať, ale ty vytváraš len slová. Ok toto nechám stranou. Každé studio, které chce vyhrát pro své filmy Oscary, vrazí mnohamilionový rozpočet do kampaně, která toho Oscara má přinést. Pořádá pro akademiky přepychové večírky, platí si drahou reklamu. Toto je zaujímavé, pretože nájdem ti x článkov o tom ako produkčné spoločnosti odmietajú investovať do rozpočtu nakoľko je akadémia tak dobre platená a má taký rating, že akákoľvek snaha"kúpiť" si hlasy a vyhrať by bola irelevantná a my by sme o tom niečo vedeli, nehovoriac o holly boulevard svete médií. Zaujímave ako napríklad sám pán hollywood spielberg ktorý nasypal do kampane x mil. dolárov, robil niekoľko rokov na Lincolnovi ale vyhral belgický maličky film artista, 15 mil rozpočet aha počkaj? za takúto sumu v amerike natáčajú reklamy. NIe, pretože si to ten film zaslúžil. Prečo vyhrala lupita nyongo oscara za vedlajsiu ulohu, herecka ktoru nikto ani nepoznal dovtedy (dokonca mala agenta ktory mal 3 prace okrem agentury) a nevyhrala julia roberts, ktora zahrala vynikajuco v blizko od seba a je znama svojim respektom, kontaktami a myslim ze film aj produkovala, no preto lebo lupito bola proste TOP. Preco uz 7 rokov leonardo dicaprio nevyhral oscara ked vlastni pomaly 10% v kazdom studiu a ma taku financnu moc v hollywoode ze by uz mal podla tvojich slov 2 oscarov. Rozpravas v hadankach, chces mi ukazovat nejake clanky a vidim ze sa nerozumies do filmov. Mam ti ukazat skryty rozhovoro s matthewom mcconaugheym o tom ako rozpraval ako vznikal dallas buyers club a ako sa museli prosit studiu aby ich nezavisly projekt zafinancoval? stal 5 mil. obaja herci dokonca aj jared leto (co pre mna bol lepsi jonah hill vo wallstreet ale to je nepodstatne) ziskali zasluzene oscara. "Že se ti něco nelíbí ještě neznamená, že to není pravda." - znova povyšenecký názor niekoho o komu si myslis ze si. Vies ja filmy sledujem a mozu tam byt dedkovia aj beyonce. Vidim co sa deje a kto oscari ziskava. Samozrejme ze sa stane ze niekto ziska oscara a nemal ho ziskat ale tak sa to deje aj v sporte aj v podnikani aj kdekolvek neustale. Ja rozumiem snahe tvojej aj tejto stranky ist s prudom je ovečkizmus a to nechceme, potrebujeme ist proti prudu aby sme boli videní ako odbornici, no treba si naozaj sadnut pozriet film a vyhodnotit ci si tam niekto zasluzi oscara alebo nie. P.S: film american hustle - ktory produkovali hadam vsetci co maju co povedat do penazi ktore sa tocia v hollywoode akademia uplne odpisala ani len za scenar neziskal oscara a ziskal nezavisly patkorunovy snimok her zvlastne...
mmiminoo | Fandíme filmu
mmiminoo | 2015-01-16 19:36:39 | 0 0
úplná kravina celá Oskar a.k. cena akadémie... čistá korupcia a " kto podmastí vyhráva"... už nemá nič spoločné s kvalitou filmu a hercov čo to dostávajú :(
Anarvin | Fandíme filmu
Anarvin | 2015-01-16 14:13:41 | 0 0
Jaaara - Však taky píšu, že má Selma nadšené recenze. A nevzbuzuje u mě nebo u tebe, ale koukni do pár diskusí a bohužel tam tyhle předsudky vyskočí - proto o tom píšu.

staind - Jak si to můžu dovolit tvrdit? Protože to tak je.

Měřítko kvality filmů samozřejmě je subjektivní, ale když budeme porovnávat kritické a divácké přijetí různých filmů s přijetím akademie, prakticky každý se objeví filmy, ve kterých něco zajímavého vidí pouze akademie a naopak filmy, které akademie jako jediná nedocenila.

Proti akademii nejsme "směšně zaujatí", Oscary JSOU politická hra. Máme o tom články i tady na FandimeFilmu, samozřejmě neváhej číst dál, internet je na informace bohatý. Filmy, které nelobují, ceny nedostávají, tak to prostě je. Stačí trochu hledat a najdeš svědectví o tom, jak studia naprosto zahodila do stoupy několik svých vynikajících filmů jen proto, aby mohla veškerou energii vrhnout do podpory filmu, který se nejvíc blíží vkusu akademiků.

"Mnohamilionové kampane sú postavené na vysielacích právach, ktoré sú každým rokom slabšie podľa sledovanosti obyvateľov - nemajú nič spoločné s akadémiou, presne ako predražený rozpočtovy film na ktorí ľudia nechodia." - Tuhle pasáž vůbec nechápu, ale zkusím mluvit zeširoka. Každé studio, které chce vyhrát pro své filmy Oscary, vrazí mnohamilionový rozpočet do kampaně, která toho Oscara má přinést. Pořádá pro akademiky přepychové večírky, platí si drahou reklamu (online, v časopisech, na billboardech), která je zaměřena čistě na akademiky, plánuje svým filmařům a hercům náročná turné po všech myslitelných interview. Tohle všechno stojí opravdu miliony dolarů. Nepleť do toho nějaká vysílací práva a sledovanost.

"Pozrite si na budúce lepšie výsledky oscarov za predošlé roky" - Ty jsou právě častokrát dost slabé, filmoví publicisté se na tom celosvětově shodují, nejedná se o žádný můj osobní výstřelek. Koukni do vzdálené historie a uvidíš sám, kolik klasik ani nebylo nominováno a o kolika výhercích jsi nikdy v životě neslyšel.

Na novináře si nehrajeme, novináři nejsme a být nechceme. Jsme filmoví fanoušci. Máme osobní názory a nestydíme se za ně. To ale samozřejmě nic nemění na tom, že tenhle článek názorovou část doplňuje o popis skutečné situace. Že se ti něco nelíbí ještě neznamená, že to není pravda.

Hlasujících jako Denzel Washington nebo Steven Spielberg je v akademii naprosté minimum. Ani nemusíš nijak pátrat po internetu, stačí si otevřít náš starší článek, na který v tom aktuálním odkazujeme. Ale stručně:

Členství v akademii je doživotní, jsou v ní členy takoví lidé, kteří ve filmovém průmyslu soustavně nepracují (při posledním průzkumu to 42% členů v posledních letech nedělalo žádný film). O vítězích nehlasují jen Spielbergové či Denzelové, ale třeba také Beyoncé, Lorenzo Lamas, Pee-Wee Harman, Tim Story, Meat Loaf, člověk, který se živí jako náborář mírových sborů nebo jeptiška. Kupříkladu Rooney Mara byla do akademie přijatá v době, kdy měla za sebou dvě vedlejší role. O cenách nerozhodují jen režiséři či herci, ale i třeba muzikanti nebo pracovníci PR. Do akademie se může dostat prakticky každý, koho podpoří kamarádi akademici. Polovině akademiků je přes šedesát, jsou to běloši, muži a žijí v okolí Los Angeles. Tahle přestárlá homogenní skupina pak hodnotí rozmanité filmy mladých, dravých filmařů, jejichž vnímání kinematografie je už dávno úplně někde jinde. Zhruba 10% akademiků žije v takovém odtržení od skutečného světa, že se je novinářům nikdy nepodařilo dopátrat.

A jsme samozřejmě subjektivní, stejně jako kdokoliv jiný. Objektivita je mimo exaktní vědy značně iluzorní.

PS: Ještě když tak koukám na příspěvek Johna Wayena - politikou mám na mysli samozřejmě politiku hollywoodskou, nikoliv politiku skutečného světa.
JohnWayne | Fandíme filmu
JohnWayne | 2015-01-16 12:27:11 | 0 0
Ja osobne nesúhlasím so staindovým komentárom. "vychádzať s nazormi, že je to politická hra je Váš smiešna zaujatosť voči akadémie - čo je smutné" Bolo by dobré pozrieť sa do minulosti, stačí sa pozrieť, prečo napr. za rok 1942 získala oscara dráma Mrs. Miniver, za rok 1947 Gentleman's Agreement alebo za rok 1967 krimi dráma In the Heat of the Night a to je len zopár príkladov, kde politika hrala úlohu, z novodobých filmov je to The Hurt Locker (2008). "Pozrite si na budúce lepšie výsledky oscarov za predošlé roky" No dobre pozrime si predošlý rok, kde za vizuálne efekty bol nominovaný The Lone Ranger, pritom do dnešného dňa nepochopím prečo obišli filmy ako Pacific Rim, Man of Steel alebo Oblivion, ktoré OBJEKTIVNEJSIE majú lepšie efekty. Nehovoriac o tom, že akadémia veľa ľudí ignoruje, prečo Kubrick nezískal oscara za réžiu? prečo má taký Alfred Newman až 9 oscarov? Keď OBJEKTIVNEJSIE boli a sú omnoho lepší skladatelia filmovej hudby? (Williams, Goldsmith, Herrmann)
Jaaaara | Fandíme filmu
Jaaaara | 2015-01-16 09:59:03 | 0 0
Selma žádné podezření nevzbuzuje, jde pouze o stereotypní předsudek o filmech, které zobrazují pro Američany bolestivé téma (o Sniperovi by se dalo vážně diskutovat - tam je situace poněkud jiná). Nicméně vzhledem k všeobecně nadšeným reakcím tu závan kontroverze vkustku nehrozí (navíc má Selma zanedbatelný počet nominací). Tohle je očividně pouze a jen mediální konstrukt, jenž má povrchně potvrzovat určitý "nekalý" vzorec "údajně" praktikovaný v rámci opakovaně kritizované Akademie - Selma tak dobře poslouží kritikům Akademie, ale ti jsou v tomhle případě opravdu mimo mísu.
staind | Fandíme filmu
staind | 2015-01-16 08:26:16 | 0 0
Neviem či si môžte dovoliť tvrdiť, že sa oscari nedávajú najlepším filmom, ale asi si myslíte že máte na to privilégia. Začnem komu patria? Ak ste si nevšimli tak po väčšine rokov sú nominované filmy, ktoré sú to najlepšie z najlepšieho čo sa za ten rok natočilo - tento rok je jediným objektívnym sklamaním nenominácia nolana za interstellar v rezii, ostatne sú vo všetkej úcte vaše názory, ktorým rozumiem, ale vychádzať s nazormi, že je to politická hra je Váš smiešna zaujatosť voči akadémie - čo je smutné, pretože by ste mali byť objetivny portál. Mnohamilionové kampane sú postavené na vysielacích právach, ktoré sú každým rokom slabšie podľa sledovanosti obyvateľov - nemajú nič spoločné s akadémiou, presne ako predražený rozpočtovy film na ktorí ľudia nechodia. Pozrite si na budúce lepšie výsledky oscarov za predošlé roky a skúste byť objektívny portál a nehrajte sa na novinárov. Tvrdiť, že oscari sa nedostávajú pre najlepšie filmy od hlasov ako denzel washington, či spielberg alebo jack nicholson (ktorí majú tiež hlasy) je možno Vás názor, ale podaný tak presvedčivo že až žasnem nad objektivitou tohoto portálu. Sorry

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest