Recenze: Divergence

Komentáře 27

Myšule | Fandíme filmu
Myšule | 2018-04-12 11:35:26 | 0 0
LOL! Charita všem vládne. :D I dystopická sci-fi by měla mít aspoň + - uvěřitelné premisy, na kterých je ten dystopický svět vystavěný. Ty frakce nedávají smysl. OK, je to hlavně pro puberťáky, ale přece i pro průměrné 13-15leté je tohle urážka inteligence.
Očividně je to cílené na ufňukané haranty, co se cítí strašně "jiní" (divergentní), nikdo je nechápe a společnost je nepřijímá. Tihle puberťáci se budou sami za sebe o pár let později stydět a uvědomí si, že úplně každý je v něčem jiný, a že je společnost nepřijímala hlavně proto, že se chovali jako pubertální fracci na facku. Případně je přijímala úplně v pohodě, ale oni si potřebovali vytvářet special snowflake syndrom a přesvědčovat sami sebe, jak jsou něco extra. :D
Když post-apo, tak Šílený Max nebo Vodní svět, případně Riddick, který technicky vzato ani není post-apo, protože ty planety byly pusté odjakživa, ale má to post-apo feeling lepší než většina post-apo filmů. I ty jeho goggles jsou totálně post-apo.
Michal | Fandíme filmu
Michal | 2014-08-15 21:03:15 | 0 0
Zrovna na to pozerám a do konca filmu,ešte asi 20 minut a rovno môžem dať hodnotenie s vedomím,že až to skončí pravdepodobne skončím v blázinci.Neskutočna blbost a len len tak že to dopozerám.Hodnotenie 1/10 odpad aký som už dlho nevidel.Bože za čo ma trestááááš.
Tonks123 | Fandíme filmu
Tonks123 | 2014-08-01 20:12:47 | 0 0
ja osobne milujem film aj ked my je luto ako to dopadne v posledne casti(nebudem pisat spoilery)
SteveV | Fandíme filmu
SteveV | 2014-07-23 14:43:56 | 0 0
Domenika | Fandíme filmu
Domenika | 2014-05-30 02:35:14 | 0 0
Woodkid nie je kapela.
Jaaaara | Fandíme filmu
Jaaaara | 2014-05-13 17:56:08 | 0 0
Walome: Tak hlavní je, že bavilo ;-) Jít do kina na "blaf" je fakt za trest... Ale i to se občas stane... :-)
Walome | Fandíme filmu
Walome | 2014-05-13 16:06:18 | 0 0
To jo, ale záleží na úhlu pohledu každýho jedince, jak si to z toho obsahu informací, co film nabídne, přebere. Jak řikám, já byl spokojenej, šel jsem na to vlastně nedobrovolně a naprostej cajk.

Plus dobrá muzika a líbila se mi ta holka, co víc si dneska přát.
Jaaaara | Fandíme filmu
Jaaaara | 2014-05-13 15:55:54 | 0 0
Walome: Tomu se říká dělba moci, přičemž relativní oddělení moci zákonodárné, výkoné a soudní je pilířem dnešních demokracií (reálných politických systémů). Ano, tady jde spíše o "rozdělení" moci, leč to není ten nejzásadnější problém. A rozhodně to není dystopický prvek - nerealistický je spíše ten princip reprodukce skupin a jejich "ryzost" - to je u člověka vlastně nemyslitelné. Následně je problém spíše v tom, že v generacích, které následovaly té první, nefunguje sociální mobilita a lidé ztrácí možnost svobodné volby (v jaké kastě se narodí, tam také v drtivé většině zůstanou... - nicméně v Asii takové systémy fungují do určité míry i dnes). Jinak jejich oblečení je opět odrazem jejich charakteru, přičemž je docela logické, že právě tato altruistická skupina plní roli charity. A k bezdomovcům - jsou to z vélké části jedinci, kteří se rozhodli, že přejdou k jiné frakci a tam neuspěli (důvody nehodnotím). Nakonec každá společnost má "outsidery", neboť realita je vždy zářivější, pokud je k dispozici nějaký méně úspěšný příklad. Takže si je vlastně sama nevědomky vytváří...

Neříkám, že je to nějak extrémně propracované či funkční - to vůbec ne, spíše hodně naivní a alibistické - leč hlavu a patu to v té nejobecnější rovině má, přičemž se to vědomě odvolává na určité tradice v praxi (minulosti) dohledatelné.
Wlaome | Fandíme filmu
Wlaome | 2014-05-13 11:51:54 | 0 0
Jaaaara: tak jasně, ale to je právě ta blbost. Vypadaj jak bezdomáči, krměj jiný bezdomáče (a ti se vzali kde? proč má takhle dokonalá společnost nějakej "okraj společnopsti"?), milice obstarává někdo jinej, soudy někdo jinej atd. atd.
Ale jako mně to neva, já na pravidla hry u teenage dystopie rád přistoupim. Svět Hunger Games taky nedává smysl, ale pokud je film dobře udělanej, nemám s tím problém.
Jaaaara | Fandíme filmu
Jaaaara | 2014-05-12 17:52:32 | 0 0
Walome: "Proč by měli ti šediví škrobové vládnout?" To je přece ve filmu jasně a srozumitelně řečeno - kvůli jejich nesobeckému charakteru, tudíž by nemělo hrozit zneužití či uzurpování si moci, jak se tomu běžně dělo "dříve".
Walome | Fandíme filmu
Walome | 2014-05-12 15:20:16 | 0 0
Dobrá recenze, dospělá. Většina recenzentů nemá nadhled a nehodnotí podobné filmy v rámci žánru a cílovky, ale autorka tu zmiňuje chyby a zároveň chválí.

Já na ten film šel prakticky z donucení a nakonec mě to bavilo. Je to jednoduchý a i když by ten svět takhle nikdy nefungoval (proč by měli ti šediví škrobové vládnout), tak mi to nevadilo. Hunger Games je taky nesmysl, ale to je vlastně charakteristický prvek dystopie.

A herečka se mi líbila. Taková "oplácaná", na dnešní poměry, vedle Kate Winslet jsem si vzpomněl na její oplácanost v Titanicu. Pěkná holka :)
Jaaaara | Fandíme filmu
Jaaaara | 2014-05-02 19:42:26 | 0 0
tommy: Myslet si můžeš cokoliv, názor je tvůj, nicméně sem nekopíruj příspěvky odjinud. Případně nevydávej části cizího textu za své. To jsem chtěl říci a na tom trvám.
Lucas | Fandíme filmu
Lucas | 2014-05-02 18:25:05 | 0 0
ciko: na moviezone to setřeli, tady to má recenzi celkem pochvalnou ... tak to asi bude nejlepší zajít na to do kina a udělat si názor vlastní ne? :)

tommy: nechápu, proč sem kopíruješ recenzi z Moviezone
CBD | Fandíme filmu
CBD | 2014-05-02 18:20:54 | 0 0
Omlouvám se za zkomolení jména postavy, počty mi vždycky dělaly problémy... =D
tommy | Fandíme filmu
tommy | 2014-05-02 18:09:54 | 0 0
Jára film jsem viděl už před týdnem na předpremiéře v Pardubicích...film trpí všemi neduhy, s jakými se musí prát filmy v tomhle momentálně populárním žánru. Nedává smysl, je hnusný, herce to nebaví a režisér jel evidentně na půl plynu. Celé se to odehrává ve světě, jenž může divákovi, který o něm bude chvilku přemýšlet, možná i fyzicky ublížit..Kate Winslet se zamiluje do místního borce, co má cool tetování :D Divergence je po dějové stránce úplně obyčejná teenage břečka, bohužel body nenabírá ani jinde. Shailene Woodley má rozhodně talent a o schopnostech Kate Winslet se nemusíme bavit , ale obě hrají zoufale černobílé postavy (ze všeho vykulená holka a cynicky se tvářící úřednice) a jen minimálně dostanou prostor předvést něco víc. A to je škoda, protože ve vyhrocenějších scénách lze vidět, jak strašně moc jsou tu jejich schopnosti nevyužité. Jinak se dá asi pochválit jen hudba.

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Nejnovější videa z našeho youtube kanálu!

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu

© 2011 - 2019 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest