Komentáře 21

Smash! | Fandíme filmu
Smash! | 2014-04-04 13:57:15 | 0 0
Postrach - Děkuji vám, opravdu děkuji za to co jste napsal, vážím si toho, skutečně.
O Terminátora se zajímám už od svého útlého dětství.
Některé věci jsem se snažil sám už tehdy vysvětlit, bohužel vzhledem k rané existenci prvních dvou filmů od Jamese Camerona tehdy ještě neexistovalo tolik lidí, kteří by jevili známky podobného zájmu.
Myslím tím zájmu o příběh nikoliv jen o samotné efekty a pod.
Tehdy se totiž zdálo, že celá série (Terminátor a Terminátor 2 Den zúčtování) je již ukončená a není třeba ji více řešit, já sám jsem však stále trval na svém.
Snažil jsem si představit dějství o kterém se zmiňuje Kyle Reese v prvním Terminátorovi, dějství vztahující se na válku se stroji. A toto dějství jsem se snažil aplikovat na fiktivní dosud neztvárněný příběh jehož podstata by tkvěla především v samotném stroji času.
A je to tu! Po několika dlouhých letech se scénář opět vrátí tam kde začal, resp. vrací se do doby ve které bude ztvárněno to co v představách fanoušků zůstávalo pouze představami.
Jen doufám, že způsob kterým bude tato "staro-nová" dějová zápletka zkonstruována bude únosná jak pro fanoušky tak pro neznalé.
Je jasné, že určité vysvětlení těchto na sebe vzájemně vztažených věcí v tomto novém filmu bude. Otázkou je do jaké míry se tento nový film pokusí toto vysvětlení pojmout.
Ti největší obdivovatelé a fanoušci Terminátora nejspíš dobře znají aspekty příběhu i jeho dosud nenatočených momentů.
Přál bych si však aby to bylo v tomto filmu provedeno tak, aby i neznalí lidé dostali jasný přehled a odpovědi na tyto otázky, pokud je to z hlediska složitosti tohoto příběhu vůbec možné. Uznávám, že přítomnost stroje času může všechny dosud existující teorie s cela pozměnit. Ostatně to je pravý smysl stroje času, nebo ne?
Postrach | Fandíme filmu
Postrach | 2014-04-03 22:40:55 | 0 0
re Smash! naprosto jsi mne přesvědčil, že jsi zapálený fanoušek a za to ti patří moje úcta a velký dík. neironizuju, konstatuju. je fajn mít takový mišuge za spojence, jsem s Tebou. a držím Arniemu pěsti ať jsme spokojení. ať tak či onak, On se vrátí! ^^
Smash! | Fandíme filmu
Smash! | 2014-04-03 21:12:45 | 0 0
Nejde o to zda-li se věcí řeší, dle někoho hrotí či nehrotí, jde o to, že mnoho lidí v sériích těchto filmů doposud stále nemá jasno.
Existují lidé, kteří si Terminátora představují jen jako další Arnoldův velkofilm, někdo si naopak oblíbil samotné stroje či snad sci-fi pojetí, je to různorodé.
Zrovna tak ale existují i lidé, kteří se v těchto časových paradoxech nijak zvlášť nevyznají a nemají v souvislostech s nimi žádný přehled. Dokonce bych si i dovolil tvrdit, že tato tématika samotného cestování v čase příliš mnoho lidí zrovna netěší, ba naopak odrazuje je možná i od samotného filmu.
Přinejmenším se každopádně jedná o choulostivé téma, které tuto sérii může opět vážně poškodit. Mnoho lidí si stále neuvědomuje, že k těmto situacím v sérii
Cestování v čase je neprobádaná stránka celého příběhu Terminátora. V dosud žádném filmovém pojetí nebyl samotný stroj času spatřen. Ti nejzarytější fanoušci na něj však pravděpodobně čekali snad i v posledním filmu Terminator Salvation, kde se tak opět bohužel nestalo.
Jakmile přichází do role válka v budoucnosti, přichází v úvahu i stroj času, obzvláště spolu s přítomností Kyla Reese, který skrz něj musí později projít.
Terminator Salvation se odehrával v letech 2018, v druhém Terminátorovi však probíhala válka se stroji v letech 2029, to je rozdíl nějakých jedenáct let.
Je tedy vysoce pravděpodobné, že v tomto dalším připravovaném filmu budeme svědky vyspělejších Terminátorů, modernějších, zřejmě plasmových zbraní než jak tomu bylo v Terminator Salvation, a nepochybně také onoho stroje času. Pokud tomu tak bude, mnoha fanouškům se nejspíš splní jejich dlouho očekávaný sen, kterým se Terminator Salvation nedokázal stát.
Já sám si představuji ideální mix, ve kterém bude děj odehrávající se jak v budoucnosti ve válce se stroji tak v současnosti/minulosti která bude prezentovat mladou Sarah Connor a zřejmě i Arnolda jako ochránce.
Osobně doufám, že válečných scén z post-apokalyptického prostředí bude většina, i kdyby tomu tak však nebylo, stále se v očích fanoušků bude jednat o obrovskou filmovou zásluhu.

Terminátor je klasika, a ještě více než o klasiku se jedná o přetrvávající, nikdy nestárnoucí absolutní filmové dílo. Je proto třeba aby si pro-tentokrát všichni zainteresovaní lidé pracující na tomto filmu dokázali tento fakt uvědomit, a to zřetelně! Terminátor si nemůže dovolit udělat další chybu, a od toho jsou zde patřiční lidé, kteří by na to měli dohlédnout.
My fanoušci, jako vždy poskytneme naše peněženky a necháme se patřičně ošálit komerční reklamou, já však toužím po ryzím úspěchu. Opravdu doufám v úspěch.
Anarvin | Fandíme filmu
Anarvin | 2014-04-03 14:06:50 | 0 0
Já bych to až tak nehrotil. Je to film, navíc o cestování v čase, lapsy v logice jsou prakticky nevyhnutelné, spolehlivě je lze vyřešit snad jedině pomocí teorie vytváření dalších a dalších časových linií, které každé jednotlivé cestování v čase způsobí.

Co se týče zničení součástek terminátorů, které vědcům pomohly urychlit vývoj, ve Trojce se tuším říká, že budoucnost je nevyhnutelná, podařilo se ji jen oddálit, nikoliv zastavit.

Co se týče Milesova syna, ten je potvrzený a o tom, že Byung-hun Lee bude hrát klíčovou roli přines zprávu Hollywood Reporter, takže bych to bral jako hotovou věc - ostatně, o obojím tu máme novinku.
Smash! | Fandíme filmu
Smash! | 2014-04-03 13:56:31 | 0 0
Anarvin - Souhlasím s vámi, pravděpodobně jste vystihl možnou dějovou zápletku, nebo alespoň její důležitější část, řekněme.
Jediný problém je však v tom, že přetrvávající existence Terminátora v současnosti je samotným ohrožením časové linie, resp. ohrožením budoucnosti lidstva, potažmo samého úspěchu bojujícího odboje ve válce se stroji.
Terminátoři a později i samotný Skynet přece vznikli na základě studie nalezených pozůstatků prvního Terminátora. Sára Connorová rozdrtila Terminátora v továrním lisu, to co se však z této události dochovalo byla nedotčená ruka Terminátora a poničený čip z jeho hlavy. Můžeme doslova mluvit o důkazních předmětech, na základě kterých se později uvede samotný Skynet i Terminátoři do chodu, samozřejmě díky pilné práci lidí, odpovědných vědců a pod.
Tím bych jen chtěl připomenout, že existence Terminátora (nebo alespoň jeho některých částí) v současnosti je vodítkem k samotné existenci Skynetu v budoucnosti.
Skynet sice odeslal Terminátora, a to dokonce dvakrát, T-800 a později tekutého T-1000, krom toho že tyto stroje však měli za úkol zlikvidovat Sáru a později i mladého Johna především poskytli cenné důkazy na základě kterých si Skynet jen podpořil vlastní existenci, a to především díky prvnímu T-800.
Jednoduše řečeno, nebýt nalezené Terminátorovi ruky a čipu, možná by Skynet nikdy neexistoval. Je to velmi zvláštní paradox.
Omlouvám se, že se i nadále několikrát opakuji, ale snažím si sám osvětlit tuto zvláštnost. V budoucnosti kde již probíhá válka mezi lidmi a stroji se totiž Skynet snaží podpořit vlastní existenci vysláním Terminátora do minulosti, ne jen, že se pokusí zabít Sáru a tím i dosud nenarozeného Johna, ale ještě si tím připraví obrazně-řečeno vlastní půdu s ohledem na budoucnost.
Nezasvěcená osoba se může ptát, proč v budoucnosti existují Terminátoři, když v minulosti nikdy neexistovali (alespoň do chvíle prvního T-800 který byl rozdrcen lisem) je to opravdu velmi zvláštní propojení souvislostí.
Chtěl bych tím říci, že to je hlavní důvod kvůli kterému se nechal Arnold, Terminátor v druhém díle dobrovolně rozpustit. Doslovně řekl "existuje ještě jeden čip, a ten musí být také zničen" a myslel tím, že existuje ještě jeden důkaz který by potenciálně mohl vést ke stvoření dalších Terminátorů, proto se nechal rozpustit.
Potom tedy stále zůstává záhadou jakým způsobem se Skynet dokázal prodrat až do budoucnosti kde mobilizuje obrovský celoplanetární válečný konflikt, všechny důkazní předměty byli zničeny, dokonce i budova Cyberdynu a všechny materiály uvnitř byly kompletně zničeny, ne-třeba zmiňovat, že i samotný Miles Dyson, osobně zodpovědný za tento projekt byl taktéž zabit.
Nezbývá než se nechat překvapit, v tomto novém filmu, bude údajně hrát i syn Milese Dysona, Danny Dison, kdo ví jak velkou roli bude představovat, je docela možné že po svém otci převezme určitou iniciativu nad věcmi které neměli nikdy existovat. To se teprve dozvíme.
Další důležitou a dle mého názoru poměrně překvapivou skutečností je obsazení dalšího herce, jménem Byung-hun Lee, jedná se o herce asijského původu, jak už jméno napovídá. To co na něm je však zvláštní není ani tak jeho původ, jako spíš jeho fyzická kondice řekněme. Tohoto herce jste mohli vidět např. ve snímku G.I. Joe Retaliation. Jisté neformální zdroje prozrazují že by se mělo jednat o obsazení do poměrně klíčové role.
Je docela možné že tento asijský herec ztělesní roli záporného, negativního Terminátora?
Můžeme říct že tento herec má vynikající předpoklady proto ztvárnit podobnou roli kterou již ztvárnil ikonický Robert Patrick (tekutý T-1000) v druhém díle Terminátora. Jedná se taktéž o podobný typ postavy, která přesvědčuje spíše svojí agilností, pružností než hrubou fyzickou silou. Pokud jsou moje předpoklady správné, bylo by to poprvé kdy někdo původem orientálního vzhledu zahraje dalšího Terminátora. Uvidíme, v tuto chvíli se můžeme jen domnívat.
Anarvin | Fandíme filmu
Anarvin | 2014-04-02 23:46:16 | 0 0
Z toho co se kolem filmu říká a špitá, bychom měli vycházet z časové linie, ve které došlo k událostem z filmů Terminator a Terminator 2. Do toho dojde k třetímu vycestování v čase, kdy "hodný" Terminátor skočí do dětství Sarah (možná proto, že další vraždící Terminátor skočí do děctví Sarah?), bude Sarah ochraňovat, nezemře, bude stárnout společně s ní ("žít" může někde v ústraní, čekat, až bude zapotřebí), pak se nějakým způsobem zaplete do událostí jedničky, které tak budou v novém filmu vykresleny lehce odlišným způsobem (jak už bylo naznačeno - podobně jako se film Návrat do budoucnosti 2 vrátil k událostem filmu Návrat do budoucnosti) a podobně se zachová i k událostem filmu Terminator 2. Do toho se imo můžeme dočkat záběrů z budoucnosti (byl obsazen dospělý John Connor) a je klidně možné, že do výše nastíněné časové linie budou z budoucnosti doskakovat ještě další Terminátoři/roboti. Jak říkáš, z minulosti/současnosti se do budoucnosti cestovat nebude, pouze "stárnout" (= děj vždy skočí o pár let kupředu, do chvíle, kdy se zase v životě Sarah přihodí něco podstatného).
Smash! | Fandíme filmu
Smash! | 2014-04-02 22:18:04 | 0 0
Teoreticky stárnou všechny kůže, všech dosud existujících Terminátorů. Tedy pokud budu vycházet z onoho tvrzení které se nám v tuto chvíli nabízí samozřejmě.
Ve výsledku to znamená, že Arnold, tedy Terminátor jako takový, by přirozeně stárnul jak v prvním tak i ve druhém díle, v obou filmech Jamese Camerona. Jediný problém je však v tom, že žádný filmový Terminátor nedostal doposud takovou příležitost, řekněme fungovat takovou dobu, aby na jeho kůži byli vidět patrné znaky jakéhokoliv přirozeného stáří.
Tím se začíná vystavovat v potaz určitá teorie naznačující možnou existenci dalšího Terminátora, který bude pravděpodobně fungovat velmi dlouhou dobu, takovou dobu, která se projeví i na jeho výsledném vzhledu. Alespoň tak to chápu já osobně.
Mnohem zajímavější věcí kterou bych ale být vámi řešil je ona časová linie, resp. samotný stroj času a jeho funkce, to je totiž ten největší oříšek.
Teoreticky není známo jakým způsobem se osoba nebo dokonce snad i Terminátor může vrátit zpět v čase. Rozumějme tím že by Terminátor splnil svůj úkol a vrátil se zpět do doby odkud byl vyslán, tedy zpět do války. To nelze, žádná hvězdná brána se neotevře a Terminátor se nevrátí zpět, je to tak že kdyby např. v druhém dílu Terminátora Arnold přežil, nenechal se tedy rozpustit v tekutém kovu, jeho existence by sice nadále jen ohrožovala samotnou časovou kontinuitu a tím tak i budoucí osud, na druhou stranu bychom však viděli již zmiňované dopady stáří na těle Terminátora.
A otázka zní? Jakým způsobem bude tento film prezentovat cestování v čase? Ve filmech Terminátora se totiž z časové linie kam se cestující osoba dostane již nelze vrátit, jakým způsobem tedy bude cestování v mnoha časových liniích ztvárněno je pro mne stále záhadou.
Existují totiž určité zásady, o kterých jsme se alespoň z prvních dvou filmů Jamese Camerona dozvěděli, např. že cestovat skrz stroj času můžete jen nahý, bez jakéhokoliv předmětu či objektu, zbraně či snad šatů, zkrátka stroj času nedokáže přenášet neživé objekty. To proto Skynet později vyrobí nový typ Terminátora, tzv. T-800 jehož největší výhodou je právě samotné pokrytí kůží, resp. svalovou hmotou, je to jediný důvod kvůli kterému může Terminátor cestovat časem. A Skynet si je toho dobře vědom.
Musíte také brát ohled na to, že Skynet sice vyrábí samotné Terminátory z kovu, ale tzv. Infiltrátory, resp. Terminátory pokryté kůží, ty pokrývá skutečnou kůží, doslovně živou tkání. Sám Kyle Reese v prvním dílu Terminátora tvrdil, že tihle noví Infiltrátoři jsou noví Terminátoři kteří vypadají jako lidé, páchnou jako lidé, potí se, dokonce jim prý páchne i z úst, zkrátka všemi ohledy věrohodně napodobují lidskou bytost.
Nejen že jsou oproti starším, gumami pokrytým T-600 už na první pohled s cela nerozeznatelní, ale také mohou cestovat v čase, což je jejich největší triumf a snad i důvod existence.
Ve filmu Terminator Salvation bylo uvedeno několik klíčových věcí, které byli velmi důležité z hlediska celé této dosavadní historie, v Terminator Salvation byli tyto gumou pokrytí T-600 viděny, a byly zde vysvětleny i únosy, sklízení lidí za účelem produkce samotné kůže pro pozdější T-800. Jen pro zajímavost, to jakým způsobem Skynet z lidí tuto kůži prakticky dostává je asi největší záhada sama o sobě. Lidé musejí zřejmě prožívat neuvěřitelnou brutalitu, ponížení a bolest, tihle lidé zřejmě jako zvířata na jatkách prochází různými procesy které je následně zbaví veškeré kůže i masa, tkáně z těl.
Nic z toho nebylo v Terminator Salvation doposud natočeno ani se o tom teoreticky nediskutovalo, ale jedná se o klíčový fakt který k řešení těchto věcí přesto náleží.
I přes mé velké, osobní výhrady vůči filmu Terminator Salvation musím přesto konstatovat, že některé věci z tohoto filmu s cela korespondují s předchozími díly od Jamese Camerona, resp. s tím co v nich bylo řečeno. Ostatně řadu z těchto věcí jsem zde uveřejnil.
Kyle Reese v prvním Terminátorovi osvětlil několik věcí které po shlédnutí Terminator Salvation dávají smysl. Nastínil existenci mnoha typů Terminátorů a i hromadné únosy lidí, Sáře Connorové ukazoval své zápěstí na kterém byl vidět laserem vypálený čárový kód. Kód kterým Skynet značkuje všechny lidi které pochytá.
Při této představě mě vlastně napadá, jak se odtamtud dostal? Uprchnul snad? Pokus o ne-zrovna ideální zkonstruování této příhody jsme mohli vidět v již tolikrát zmíněném Terminator Salvation. Bohužel tento film nebyl zrovna úspěšný ani úspěšně natočený, přesto v něm však jsou patrné mnohé důležité body naznačující budoucí dějové rozhraní, které dále mnohem lépe prezentují první dva filmy od legendárního Jamese Camerona.

Pokud se vám tento článek líbil, napiště, klidně i pošlete E-Mail, velice rád s vámi podiskutuji na toto téma, o Terminátora jako takového i budoucí film se velmi zajímám.
ehm | Fandíme filmu
ehm | 2014-03-27 21:46:30 | 0 0
co sa jedna telesnej schranky obavu nemam kazdy kto cvici a trochu do toho vidi vie ze Arnold nasadil kuru o tom aky to bude film mam ale pochybnosti
Spike | Fandíme filmu
Spike | 2014-03-27 21:36:43 | 0 0
Mám obavy aby se s toho nestala nechtěná parodie.
m.a.t.o. | Fandíme filmu
m.a.t.o. | 2014-03-27 16:10:19 | 0 0
Anarvin: ano, ale ako vsetci vieme, je to dvojsecna zbran. Takze som zvedavy, ale velke ocakavania nemam.
Anarvin | Fandíme filmu
Anarvin | 2014-03-27 15:26:37 | 0 0
Cestování v čase, paralelní linie.
m.a.t.o. | Fandíme filmu
m.a.t.o. | 2014-03-27 14:41:43 | 0 0
To bude sranda. Inak zaujimave, ako moze Terminator zostarnut, ked v kazdej casti, je Terminator zniceny, a teda v kazdej novej casti (2 a 3) vidime fungel novo vyrobeneho Terminatora...
Anarvin | Fandíme filmu
Anarvin | 2014-03-27 13:13:03 | 0 0
Salvation se odehrává v roce 2018, ale není zřejmé, nakolik bude film brán v potaz.
DOsty | Fandíme filmu
DOsty | 2014-03-27 12:47:51 | 0 0
a dej se bude odehravat za Salvation nebo ne?
bSaR | Fandíme filmu
bSaR | 2014-03-27 06:24:42 | 0 0
Mě přijde, že ses arnold zbytečně snaží vypadat co nejvíce mladý (sice si to film vyžaduje), ale stejně je největší sekáč v dědouškovských šedinách jako v Escape Plan :-)

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest