Komentáře 92

 | Fandíme filmu
Anonym | 2014-02-06 05:29:23 | 0 0
Anarvine Wolfe dik za Info :-D jednoduse ste to nepochopili co uz myslim ze by pochopil i Analfabet jako ja.Preji vsem hezky den :-)
Anarvin | Fandíme filmu
Anarvin | 2014-02-06 00:18:40 | 0 0
Anonynm - to nebylo urážení, jen se ti snažím poradit, jak ty tvoje příspěvky udělat malinko čitelnější. V téhle podobě je to celkem krušné, to po tobě louskat ;-)

A s tím dinosaurem - ještě jednou, ne, i kdyby se vědělo, jakou rychlostí běhal, Spielberg by se toho samozřejmě nemusel držet. Už si to vymaž z hlavy, ty kategorické imperativy, nemá to s filmovou realitou vůbec nic společného.
Wolf | Fandíme filmu
Wolf | 2014-02-05 23:59:53 | 0 0
Anonym: filmáry sa nikdy ničoho nemusia držať, môžu sa iba jemne prikláňať. A to že mali dinoboti nejakú svoju výšku si myslím, že sa toho iba pridržali a spravili ich podľa seba. Sú aj spoločnosti, ktoré sa držia presne stanovených reálií. Ale zrovna TF sa natáča aby zapôsobil veľkolepo, aby sa preháňalo a podobne. Vo filme je všetko možné. Ale ty tu popisuješ situácie, ktoré hraničia so Scarie Movie, kde sa chlap zrazu chlap hojdá v scéne. Ale taká vec ako veľkosť, zmena scény, výzoru a pod. sú úplne maličkosti, ktoré sa robia bežne.

Len pre info: hrad v Potterovi prešiel skoro každým dielom zmenami. Keby ti ukázali scény z jednotky, a v sedmičke by povedali, že by to bolo to miesto tak by si ho ani nespoznal. Už chápeš? Sú to jemné detaily, ktoré si filmáry upravujú. Tak isto ako let na metle vyzeral ako keby lietali na stíhačke...
 | Fandíme filmu
Anonym | 2014-02-05 23:44:37 | 0 0
Příklad s Jurským Parkem nefunguje. Filmaři by se vážně ničeho "nemuseli držet.Zde si to zrejme spatne pochopil.Ano mas pravdu ze si ten Film muzou natocit podle libosti no ja mluvil o honicke s Dzipem.Oni nevedeli jak takovej Kolos bezel tak im to bilo jedno jak rychlo bude bezet.No psal sem ze pokud by 5 let predtim se vedelo ze dokazal vyvinout rychlost jen 40 km tak Spelberg se toho musi drzet.No jedu spat tak se mej cus :-)
 | Fandíme filmu
Anonym | 2014-02-05 23:36:48 | 0 0
Není důležité, jestli je něco věrohodné, ale jestli to funguje v rámci předem nastavených pravidel.A o tom prave mluvim.Nemuzes si nacpat do filmu co chces pokud to nebude pusobit Verohodne nebo to nebude mit urcitou Realisticnost priklad Scifi.Kdybi sme se na takovej Film kde si Filmary daji co ich napadne jako 5 lete Deti pak nam to je jedno.Kdyz ti treba nekdo v Kine sedici za tebou rekne Hele videl si to kolem Optima prolitla Moucha zrejme nebudes chapat co to ten doticny rika za nezmysli anebo se budes ptat sakra ja ji nevidel.A tohle su drobnosti opravdu bez povsimnuti ktere ja neresim a hadam ti taky ne.No skus se sam seba zeptat jak by vypadal zaber kde se budou mezi sebou rvat tucet Robotu strilet po sobe a v ten moment se tam mezi nima zacne hojdat Chlap na Lane tak 20 vterin.Pak nevim jak ty ja bych se chytnul za hlavu a rek bych si to si snad delaj prdel.A mas pravdu zacalo to u TF tohle su vsechno jen priklady.Nemuzes si pchat do Filmu nezmysli.To je jako bys zavolal Abramsovy a rekl mu:Hele Chlapa me ta lod pride nejak mala tak ji udelaj at ma na delku 3 km a kdyz uz budes delat akcni scenu tak at se tam na 5 vterin mihne B-2 Spirit.Samozrejme tohle co sem ted napsal je naprosta pitomost no tim sa snazim rict ze muzes bit Laik jaky chces tohle si vsimnes i kdybis mel v sobe 6 velkych Piv a 6 panaku tvrdeho.A co se tika toho urazeni tak sem mel na mysli porad dokola tu samou pisnicku ohledne Gramatiky :-D
Anarvin | Fandíme filmu
Anarvin | 2014-02-05 21:53:03 | 0 0
Co máš chápat jako urážku a výsměch? Já myslel, že normálně diskutujeme.

Příklad s Jurským Parkem nefunguje. Filmaři by se vážně ničeho "nemuseli držet", realita se vždy ve filmech upravuje tak, aby byla zajímavá. Není důležité, jestli je něco věrohodné, ale jestli to funguje v rámci předem nastavených pravidel, to je celé.

Já to beru, máš nějaké preference, vyhovuje ti, když filmaři bazírují na takovýchto detailech. To je naprosto v pořádku, filmů, které to dělají, se jistě tu a tam pár najde. (Mimochodem, takhle diskuse začala nad Transformers ;-) ) Nezaměňuj svoje preference za nějaká závazná pravidla "dobrého filmu".
 | Fandíme filmu
Anonym | 2014-02-05 20:18:19 | 0 0
Zrejme to mam chapat jako urazku nebo vysmech.No nebudu to resit.Zkus si rict sam pro sebe dve slova: VEROHODNOST A REALISTICNOST.To je o cem sem psal.Pokud beres opravdu takhle filmy jak popisujes v Pacific Rim je to tva totalni neznalost tech dvou slov.Kdyz treba v Jurskem Parku T-Rex bezel za Dzipem je jedno jakou rychlost vivyne.Jestli pobezi 60 km nebo 90 km je jedno nebot se vtedy nevedelo jakou skutecnou rychlost vyvinul kdyz zil.No kdybi se treba 5 let pred natacenim vedelo ze jeho rychlost bila 40 km museli by se Filmary toho drzet a nedavat si do filmu co chtej tak jak to pises ty.Proto kdyz natacis Pacific Rim tezko muzes pouzit pokud jeste takova scena bije do oci Tri vrtulniky.Kdyz vemes ze Americky Vrtulnik Sikorsky uzvedne asi 20 tun cize Tri dokazou uzvednout Tank Abrams tak prides k zaveru ze pokud porovnas Abrams a toho robota prides k zaveru ze koukas na totalni hovadinu.Ja moc dobre chapu ze se muze nacpat do filmu co se Filmarum zlibi no musi to mit slova co sem napsal VEROHODNOST A REALISTICNOST.A mimochodem omluva za hrubky :-D
Anarvin | Fandíme filmu
Anarvin | 2014-02-05 00:13:10 | 0 0
1) Když píšeš dlouhý text, zkus ho rozdělit na odstavce, používat diakritiku a vyvarovat se hrubek, aby byl tvůj názor co nejpřehlednější a šlo se v něm rychle zorientovat.

2) Můj názor na Pacific Rim najdeš v naší recenzi, ale rozhodně si nemyslím, že by kdokoliv řešil nějakou fyzikální důslednost přepravování Jaegerů, to je maličkost.

3) A nesouhlasit se mnou můžeš, ale je to prostě tak, filmaři si opravdu Grimlocka udělají velkého jak budou chtít, je poměrně běžnou praxí, že se filmy odklánějí od svojí předlohy. Jednak co funguje v předloze (a Transformers jsou primárně plastiková hračka), nemusí nutně fungovat ve filmu a navíc většinu diváků filmu předloha naprosto nezajímá. Transformers nejsou Twilight.
 | Fandíme filmu
Anonym | 2014-02-04 23:58:44 | 0 0
Ano tak to souhlas az na jednu poznamku.Rikas ze Filmary se rozhodnou jak bude Grimlock velky a stim nesouhlasim.Pokud si hoc jakej clovek co to precte o Transformerech a nemusi bejt zrovna fanousek vi jak je Grimlock velkej.Proste chci rict ze TF je hlavne Komiks a Filmary se musej drzet postav.To je jako kdybis tocil Spider-mana a ten by misto strileny pavuciny pouzival kouzleni.Co se tika deju tam muzes fantazirovat jak chces no co se tika Transformeru Dinobotu musis dodrzet iste meritka.Pokud takhle natocis film ze si postavy budes delat po svem tak i totalny laik si vsimne blbosti ktere su ve filmu.Nebo reknu to jeste jinak Su lidi ktery si vsimaj kazdu malickost a pak lidi kterym treba nevadi ze Chlap muze prezit granat ktery bouchne primo pred nim.No i tady jde o to jak takovu scenu natocis.Abych ti dal priklad tak ja treba nejake chybi ve Filmoch nehledam dokazu se pokud je ta scena dobre natocena pres to prenest.No stane se ze i ja nekdy cumim co za blbosti dokazou natocit.Priklad Pacifik Rim a musim rict ze takhle debilni film sem dlouho nevidel.Chapu jak si napsal ze si Filmary muzou filmy delat podle sebe ale aby Tri vojenske vrtulniky zvedli jeden takovej kolos bilo i na me moc hm mozna bil postaveny z papiru bohuzel tahle informace tam nebila.No to je jedno hlavny je ze ve Filmoch si muzes dat co chces jen musis dodrzet jistu hranici aby si pak Clovek po skouknuti takoveho filmu pak nerek Probuh co to tam bilo za kraviny :-D
_gold_ | Fandíme filmu
_gold_ | 2014-02-04 23:26:40 | 0 0
Anarvin: Kdyby Nolan (a hlavně jiní autoři) dopředu neukazoval nic, bylo by to fajn (na druhou stranu myslim, že Nolanovi trailery docela jdou). Například první ukázka na Interstelar mi stačí a už by klidně žádnou nemusel dělat :)
Anarvin | Fandíme filmu
Anarvin | 2014-02-04 20:53:50 | 0 0
Když Bay točí Transformers, dělá zboží. Nolan je autor. Se studiem tvrdě vyjednává o tom, jakým způsobem bude kampaň vypadat, nejradši by dopředu neukazoval nic.

Jaké Mikyny?

Proč by se měli filmaři držet T-Rexe nebo jakýchkoliv měřítek? Prostě se rozhlid, že budou mít Grimlocka takhle velkého, tak ho budou mít.

Na Transfomers chodí masové publikum, kdyby chodila úzká skupina fanoušků, byl by první díl neskonale prodělečný a další by nevznikly.
 | Fandíme filmu
Anonym | 2014-02-04 20:27:30 | 0 0
A Anarvine? jeste jedna malickost.Chapu ze tenhle kratky Spot ma prilakat lidi do Kina pak teda takove Spoty od Nolana by nemeli zadnu vahu kdyz vemez ze Nolan v prvni Uputavce ukazuje minimum a jak sam uznas jeho Filmy patri mezi to nejlepsi ve filmovem prumislu.Chapu ze zrovnavat Nolana s Bayem je blbost jde jen o prvni dojem na tu ci tamtu uputavku.Na me dojem TF4 Spot udelal a hodne.Jen doufam ze tech Traileru nebude prilis hodne.Jedina zarazejici vec na Spotu bil Grimlock nejak sem nepochopil proc je tak velky kdyz ta velikost podle tej Mikiny ma bejt ve velikosti Optima.Mimo toho pokud by mel Grimlock parametre T-Rexe tak pak vychazejme s toho ze T-Rex ma na vysku 6-7 m a delku 12-14 m pak by tedi Optimus na nem nevypadal tak mrnavej.V tej ukazce mi Grimlock pride dost velkej.Kazdopadne sem presvecen ze spoustu lidi tahle ukazka navnadila.Herecke obsazeni je daleko na vetsi urovni jako to predosli i Atmosfera Epicnost a dovolim si tvrdit i dej.Podle me TF4 uz nebude zalezitos jen pro Deti a Opravdovych fandov ale i takovej ne zrovna Nadsenec ktery na to zajde si pak po filmu rekne ze to stalo zato.Je to jen muj nazor no na Film se tesim to ze ma kazdej jine ocekavani je cisto jeho vec.Lidi si radi zajdou do Kina na to co ich bavy :-D
 | Fandíme filmu
Anonym | 2014-02-04 19:40:50 | 0 0
Ta tretina Ameriky je jasna zalezitost a pulka z Asie.Pak proc davat do prvni uputavky co nejvice kdyz to jde i takhle.Tipuji Celosvetovo 1,2 az 1,4 miliardy vydelek :-D
saint3n | Fandíme filmu
saint3n | 2014-02-04 18:22:44 | 0 0
když platím.. ale ne, když někdo zaplatí 4 mega za super bowl spot, asi je jasný, co tím sleduje. a taky je jasný že to co prezentuje nebylo za hubičku ;)

čili půldruhý stovky za návštěvu kina z něj neudělá boháče, pokud to neuděláme všichni, to je pak jiná :)
Anarvin | Fandíme filmu
Anarvin | 2014-02-04 18:14:08 | 0 0
Samozřejmě že šlo o ukázání parádního spotu! :D Když platím čtyři miliony za něco, co uvidí víc než třetina Ameriky, dělám to proto, abych tu třetinu Ameriky dokopal do kina, ne kvůli nějakému navození temné atmosféry ;-)

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest