Komentáře 2

ukulelembo | Fandíme filmu
ukulelembo | 2023-05-23 02:01:13 | 0 0
iXtreme:
1) Keaton se tlačí do popředí jednak kvůli nostalgii, která je hlavním tahákem filmu a pro mnoho lidí pravděpodobně i primárním důvodem proč se na film těší. A druhak protože na Flashova představitele Ezru Millera je nabalená kontroverze. A bez ohledu na to, jak moc je pravdivá, nebo médii rozmázlá, to je jednoduše něco k čemu u miliónového blockbusteru se nechce příliš přitahovat pozornost. Proto Miller teď má víceméně domácí vězení a marketing se směřuje jinam.
2) Celá situace kolem DC je poněkud složitější a Gunn v tom hraje daleko menší roli než mu média připisují. Takže není úplně na místě házet hate na jeho hlavu, nebo kohokoliv z přítomných. Gunn ve skutečnosti není nic jiného, než jen mediální figurka, která má prodat svůj připravovaný film (Superman: Legacy) a potencionální nový filmový DC vesmír, který by se z toho filmu MOHL odvinout. Jinak ale, žádnou reálnou moc a vliv uvnitř společnosti nemá, i když se média snaží naznačit opak. Skutečnými hybateli věcí jsou ředitel WBD David Zaslav a jeho pohůnci, a ti se akorát snaží o damage control po předchozím vedení. A to je skutečné jádro pudla, které je zodpovědné za momentální chaos ve směřování DC filmů. Se SnyderVerse se nepokračuje jednoduše proto, že na ty filmy nejsou prachy. WBD mají po předchozím vedení na krku miliardové dluhy a musí si tak dobře rozmýšlet do čeho teď investují prachy. Gunn dostal prostor, protože za malý peníz dokáže udělat hodně muziky. A to je momentální plán A. Dělat DC filmy tak levně, aby i ten divácky nejhorší film neměl problém s návratností. Proti Snyderovi a jeho obsazení, nikdo zásadně nic nemá. Ve skutečnosti Mike De Luca, který je jeden z momentálních ředitelů filmové divize WBD, je jeho fanouškem, a než v kinech vyhořel Black Adam, usazoval se o to, aby Cavill a spol dostali ještě alespoň jedno repete. Proto ty podzimní caviky kolem Cavillova návratu a následném odchodu. Nikdo nikoho nevyhodil. Ale prostě nejsou prachy aby se daným směrem dalo nyní pokračovat. Proto se Cavill jal jít nakonec o dům dál.
Kardinálním vtipem celé situace je pak to, že tohle dost pravděpodobně není ani zdaleka konečný stav, kterým se následující roky bude pokračovat. A nelze vyloučit, že kromě plánu A s levným Gunnverse se budou zkoušet i všelijaké jiné alternativy (včetně třeba fanoušky prosazovanému prodání Snyderverse třetí straně) a doufat, že něco z toho společnost finančně pozvedne. Pokud se tak totiž nestane, je dost pravděpodobné, že do pár roků si celý prodej Warner Bros kompletně zopakujeme.
iXtreme | Fandíme filmu
iXtreme | 2023-05-21 12:38:08 | 0 0
Na film som samozrejme zvedavý, ale začínam byť už riadne rozladený z toho marketingu, kedy aj samotný Flash ide do úzadia a všetko sa to točí okolo Keatona. Mám ho rád ako herca, ale v živote neodpustím nikomu, že jednak to neurobili ako Flashpoint Paradox, predstavoval som si tam Jefrey Deana Morgana ako otca Wayna, Supermana v podobe Henriho Cavilla, ktorý by bol roky väznený v kobke a podobne. Kľudne to mohla byť jeho posledná úloha, kľudne nie. Nepatrím medzi toxických fanúšikom Snydera, patrím medzi normálnych fanúšikov Snydera a jednoducho plán Jamesa Gunna a jeho zámer "akože zamiesť za starým" a pripraviť "príchod nového" totálne nesedí s krokmi, ktoré robí. Jeho Strážcovia galaxie 3 boli skvelý film, ale to neznamená, že je expert na všetko. Wheddon nám tiež priniesol skvelých Avengerov a ako dopadla jeho notne upravená verzia Justice League? Na jednej strane Gunn tvrdí, že bude stále existovať Elsewhere vesmír, takže Battinson je OK, ale Cavill a spol nie. Na druhej strane tvrdí, že potrebuje mladších hercov kvôli dlhodobejšiemu plánu, takže Cavill je preňho starý, ale zároveň zoberie do filmu takmer sedemdesiatnika Keatona a úplne zabúda na Roberta Downeyho Jr. ktorý svojim vekom v úlohe Iron Mana len a len dozrieval. Existujú dve možnosti, prečo Gunn robí to, čo robí. Buď je zarytý odporca Snydera a jednoducho chce všetko zmietnuť zo stola a musí byť len a len jeho vízia, čo by zaváňalo priveľkým egom, aroganciou a narcizmom, alebo druhá varianta, bojí sa, že by po Snyderovej verzii Justice League bola jeho vízia ohrozená, alebo minimálne nie úplne prijatá. Jedna aj druhá varianta je zlá a nič to nemení na tom, že si serie do huby, nič viac, nič menej. Buď mal nechať priechod všetkým, alebo zamiesť tak, že ukončí všetko, čo bolo zo SnyderVerse a mať úplne čistý stôl a nie urobiť polokrok tam a sem. Bojím sa, že v skutočnosti je to všetko kombinácia obidvoch možností. Som fanúšik komixovej postavy a videl som všetkých predstaviteľov Supermana, takže nového znesiem rovnako, ale považujem za neúctivé a nehodné, ako Cavilla odstránili. Takto seriózny tvorca nejedná. Ak si je vedomý svojich kvalít (myslím Gunn), tak mu buď mal dať šancu, zabodovať v jeho vízii, alebo dať mu úctivú rozlúčku, napr. namiesto Supergirl mohol byť Superman a hotovo. Dalo sa to urobiť všetkými možnými spôsobmi, ale ten, ktorý si vybral Gunn, je ten najhorší a nech sa mi bude či nebude páčiť jeho Superman akokoľvek, toto mu neodpustím.

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest