Komentáře 33

prasezlesa | Fandíme filmu
prasezlesa | 2013-06-06 21:16:35 | 0 0
Nolan sám řekl něco ve stylu, že Snyder je tak schopný, že není potřeba, aby do toho zasahoval.

Každopádně tohle je fakt projekt, ve kterém se točí takové peníze, že prostě není možné, aby si mohl jeden člověk dělat, co chce. Snyder má určitě přesné instrukce, protože to prostě není režisér takového formátu jako třeba Nolan (vlastně nikdo z mladých režisérů není takového formátu), takže mu nikdo nenechá volnou ruku.
Jaaaara | Fandíme filmu
Jaaaara | 2013-06-06 19:17:13 | 0 0
Micro: Nolan prý do samotné produkce (natáčení) takřka vůbec nezasahoval (nafotila se nějaká fotka na place, aby marketing šlapal na plné obrátky). Říkal to kupříkladu nedávno Cavill ["Chris Nolan wasn’t there during the production itself," reveals Cavill, "although I’m not sure how much work was done behind the scenes. I’m sure Zack had a phone call or two with him, but this is definitely Zack’s baby."], přičemž sám Christopher opravdu nemá v poslední době moc času (měsících). Ten jeho vliv se jednoduše přeceňuje, tudíž jsem zvědav, komu a do jaké míry se úspěch X neúspěch bude připisovat. Řešit to nebudu, navíc si očividně nerozumíme, neboť nevím, proč jsem schytal další přednášku o tom, že každý film je jiný :-)) Já jsem jen parafrázoval tvoje slova, kde jsi naznačil, že sice měl scénář, ale vlastně si to dost upravil (o ničem jiném jsem nemluvil, jen o "zásluhách" v případě Watchmenů). Nic, neřešit. A invektiva jsou skutečně nemístná.
Micro | Fandíme filmu
Micro | 2013-06-06 18:56:32 | 0 0
Jaaaara: Ty si musíš uvědomit že není film jako film! Watchmen(i) nebyly komiksově tak známí (na druhou stranu rozpočet na to dostal peprný) přesto v takové značce měl podstatně volnou ruku než u značky Superman to je to co se tu řeší.

Vem si první Iron Man, tam taky nikdo Faverau(ovi) do toho nekecal protože prostě to nebyla nějaká vyložená modla který by mohla otáčet kinosály s příjmem. Jenže Superman může vybrat jen s tímhle prvním dílem klidně i 5x tolik co první Iron Man.

U Iron Mana se nejdříve vybíral režisér pak se dělal scénář a složila komplet produkce včetně realizačního týmu a herců u Man of Steel to bylo přesně naopak nejdříve byl scénář pro Warnery (defakto kostra kterou vypracoval Goyer) pak produkce kterou si vzal nastarost Nolan a díky tomu i skoro celý realizační tým který dělal Temný rytíř povstal a až potom přišel režisér a herci.

Další věc není produkce jako produkce vem si třeba Transformery kde byl v produkci tuším Spielberg ten Bay(ovi) do režie naprosto vůbec nekecal jenže třeba MoS tam se vsadím že Snyder plnil roli té prodloužené paže u které zkrátka nolan nemusí být a tak má více volna než při režii batmanu. Veškerý natočený materiál určitě šel přes Nolana (takové to schvalování a jednotlivé spojování do celku). Když se to tak veme kolem a kolem tak se můžou takhle dobře klidně doplňovat a mě to osobně vadit určitě nebude.

To zbytečné napadání si jinak můžete odpustit na obou frontách. Je přirozené že někdo s někým nesouhlasí to ale neznamená že se tu budete napadat mezi sebou aneb jak prohlásil Donutil v pelíškách: A komu tím prospějete co? :-)
Ondra | Fandíme filmu
Ondra | 2013-06-06 13:49:07 | 0 0
Moc se mi líbí, že po trailerech a spotech co tu byly je konečně věnován velký ohled na to co Superman symbolizuje a reprezentuje. Tohle si myslím, že chybělo ostatním adaptacím. Pohrávat si s myšlenkou jak obyčejní lidé budou reagovat na v podstatě boha z jiné planety. Mají se ho bát nebo k němu vzhlížet? A nadruhé straně nekonečné dilema Clarka jestli ho lidé přijmou mezi sebe. Ten potenciál je nezměrný.
Jaaaara | Fandíme filmu
Jaaaara | 2013-06-06 09:43:57 | 0 0
Micro: "ostatně proto chtěl Snydera, protože viděl jeho práci na Watchmen(ech), kde se snyder opravdu snažil popsat jednotlivé postavy ve filmu (a za mě osobně se mu to velice povedlo). " Takže je to, dle tebe, Snyderova zásluha, že u Watchmenů se šlo do hloubky. Jinak řečeno, jak film vypadal... (a opět, nikdo se nepře o tom, kostru vytvořilo scenáristické duo - což obsahuje i určitý důraz na postavy [obsah byl do značné míry dán]).
Jaaaara | Fandíme filmu
Jaaaara | 2013-06-06 09:38:56 | 0 0
franzkfk: Ok, nebudu se dál hádat. Člověk, který napadá druhého kvůli tomu, že využívá širší slovní zásobu (xenoglosofilní geek? - to je hodně omezené), stejně bude opakovat pořád to samé. Asi se shodneme na tom, že je to složité, což však ví i malé dítě. A máš školu? A co? Myslíš, že jsi jediný či že ti to teď dodá kredit? Naopak, s timhle se tady nikdy nikdo neohání, protože je to zcela povrchní...
prasezlesa | Fandíme filmu
prasezlesa | 2013-06-06 09:32:23 | 0 0
Problém je v tom, že nežijeme v Anarvinově "ideálním" světě.

Jinak dobře to řekl Kamil Fila v jednom rozhovoru:
"U filmů sice má člověk tendenci svalovat všechno na režiséra, ale to má cenu hlavně u osobních uměleckých filmů. Jinak jde spíš o různé vedlejší následky svázané se studiovým systémem výroby."
Micro | Fandíme filmu
Micro | 2013-06-06 00:30:50 | 0 0
To co tady řešíte jsou naprostý nesmysly pokud se nejedná o velké hráče (čti velké režiséry) pak vždy se scénář dělá pro samotné studio a následně se vybírá i režisér.

Ano režisér může odmítnout práci která ho živí což je samo o sobě dost velký nesmysl, pokud se opět nejedná o velkého režiséra tak skutečně nemůže odmítat takovou nabídku i kdyby ten scénář byl sebehloupější (to dá rozum).

Jde především o značku a na téhle značce by chtělo 90% režisérů v hollywoodu se proslavit. Vždyť co je takový Iron Man ve srovnání se Supermanem nebo to samé se srovnání s Batmanem. Superman je zkrátka rarita mezi komiksy (pravda hodněkrát filmově zprzněná včetně toho posledního díla co režíroval béčkař Singer).

Na druhou stranu ví se že Goyer je průměrný scénárista který vždy umí napsat dobré téma (dalo by se říci výbornou zápletku byť se špatnými detaily dialogů) k tomu když přidáte Nolana který pro změnu je právě ten detailista který lpí na detailech postav a jejich propracování do posledního detailu ostatně proto chtěl Snydera protože viděl jeho práci na Watchmen(ech) kde se snyder opravdu snažil popsat jednotlivé postavy ve filmu (a za mě osobně se mu to velice povedlo).

Nevěřím však že by v kinech měli trhnout víc jak IM3 (ikdyž bych jim to velice přál) je to hlavně dáno tím že ta značka ikdyž je známá má na sobě i hodně škraloupů a Singer tomu taky na kvalitách v r.2006 nepřidal ba naopak. Každopádně nám tu vzniká možná dokonce i silnější náběh na trilogii než bylo u temného rytíře.

Když se to vezme kolem a kolem Snyder dostal příležitost která ho může katapultovat mezi režisérskou elitu (osobně věžím že to i tak dopadne)
franzkfk | Fandíme filmu
franzkfk | 2013-06-06 00:17:44 | 0 0
Jaaaara: Ježiši, další xenoglosofilní geek. Důvod, proč jsem neodargumentoval Strážce se Sucker Punch, byl zjevný, leč evidentně pro tebe ne - studio, peníze, trademark Snydera. Výsledný film by vypadal stejně. Jenže pojem "stejně" je relativní. Tady jde o obsah, nikoliv o formu. Koncept projektu "Man of Steel" byl dán studiem, blíž ti to vysvětlit nedokážu. A neumíš číst mezi řádky, Jardo. Těmi smlouvami, všemožnými tvůrci, přehršel citací a "vykrádání" jsem ti jen chtěl naznačit, že je to hodně složitá (promiň, pro tebe raději komplexní) záležitost a je tu spousta proměnných. Odkazovat jen na režiséra projektu je sice klasické, ale zcela povrchní. PS: Nejenom nakoukáno, ale také i vystudováno <3
Jaaaara | Fandíme filmu
Jaaaara | 2013-06-05 23:09:48 | 0 0
franzkfk: Heh, už když někdo napíše, že "výsledný film by vypadal od každého stejně", tak buď nemá nakoukáno nebo si nevidí do pusy (bez urážky). Argumenty jsi neposkytnul žádné a hledat ve Snyderově volbě osudovost typu "Sucker Punch & Strážci" je též hodně krátkozraké (ty právní věci ve smlouvě mohou být založené na racionálním základu, leč je to pouze spekulace - ale jistě, páky fungují v každém odvětví a organizaci). A neustálé přehodnocování Nolanova vlivu na Man of Steel je také úsměvné... Můžeš děkovat komu chceš, výsledek je dílem režiséra (a jistěže i studia, o tom se nikdo nepře), který přirozeně vychází z určité vize studia a ze scénáře (o tom nikdo nepochybuje, že tu kostru Snyder znal), jenž "dobrovolně" přijal. Jestli máš sebemenší důkaz o opaku, per ho do mě, jinak si však můžeš jen vesele spekulovat, že mu Warneři drželi u hlavy zbraň (a proč tedy trvali jen a jen na něm, když natočil dva rozpačitě přijaté snímky). Chápu, že chceš být realista a odborník až na půdu, ale takhle asi ne... Pokud budeme punktuální, pak je třeba odepřít i dost zásluh Goyerovi (a opět, v této diskuzi je irelevenantní, co vykrádal on...), neboť, jak jistě sám víš, těch fází úprav scénáře je také několik a mnohdy na to scenárista nemá příliš vliv (legendární scéna z The Majestic)... Nikdo tu ze sebe nedělá všeználka, pouze si trvám na tom, že je ve značné míře zásluha Snydera, že matroš vypadá tak, jak vypadá... Prosté sdělení, které je jen těžko napadnutelné...
franzkfk | Fandíme filmu
franzkfk | 2013-06-05 22:13:09 | 0 0
Pánové, vy mě bavíte. Pravda je na obou stranách. Ale také zároveň ani na jedné. Nejdůležitější je rozlišit, o jaký projekt se jedná. Pokud se bavíme jen o Man of Steel, tak vás ubezpečuju, že o základní kostře rozhodlo studio a výsledný film by vypadal od každého stejně. Teď se samozřejmě nebavíme o formě, ale o obsahu. To, jestli má film špatný nebo dobrý scénář, je zcela irelevantní. Ale pravdou je, že pokud je kvalitní scénář tzv. "má vizi", film obvykle nedopadne špatně. To, že netrhá kasovní žebříčky, je věc jiná. Bohužel, tahle problematika je zcela subjektivní, takže jdeme dál. Anarvinovi bych chtěl říct, že jeho přesdstava o vybírání scénáristů je zcela mylná. Jinak, obecně máte s Jaaaarou o Hollywoodu dost naivní představu. Snyder to musel přijmout, a to ze dvou důvodů - Sucker Punch a Soví střážci. Také je tu jedn věc, o které se dá ale jen spekulovat, a to jsou smlouvy se studii, které mají všichni ti, kteří "za něco stojí". V těch smlouvách jsou obvykle i větičky o tom, že ten daný herec, režisér atd. musí spolupracovat na XY projektech, které jim studio vybere. Pokud řeknete, že se vám líbilo, jak jsou ty charaktery vykresleny, jaké měly dialogy, tak to přisuzujte raději Goyerovi (i když on sám vykrádal nějaký comics se Supermanem, jeden z těch novějších - "You will give the people an ideal to strive towards..."). Zápletku přisuzujte jemu i Nolanovi. A vizuální stránku převážně Snyderovi. Ale pokud se na to díváte jako na celej, tak děkujte Warnerům, protože oni se rozhodovali, jestli to bude cheesy mr*ka ve stylu Star Treku a Avengers nebo něco zcela jiného (ale za tímhle si nemůžu stát, dokud jsem to neviděl, takže s rozvahou).
Palo | Fandíme filmu
Palo | 2013-06-05 19:58:21 | 0 0
Ja by som túto scenáristicko-režisérsku debatu obohatil a jeden výrok, čo som počul: "Ak sa v scenári istá scéna odohráva napr na lúke, ale režisérovi sa do jeho vízie hodí les, tak sa scéna vo filme bude odohrávať v lese." čo chápem tak, že jemné doladenie podľa svojej vízie je vždy na režisérovi, čo znamená, že v konečnom dôsledku má režisér na film pomerne veľký vplyv, pretože toto prispôsobenie si scenára svojej vízii môže v detajloch úplne zmeniť film...napr ak by Snyder išiel len do akcie a tú hĺbku a psychológiu by odflákol, odignoroval, alebo nechal v strižni, tak to bude vyzerať inak, ako to Goyer s Nolanom napísali...takto režisérov prínos k výslednej podobe chápem ja, nehľadne na to, že na placi je režisér pánom a dané scény si môže natočiť tak, ako chce...čo ma potešilo, že Snyder to zrejme preberal aj s Goyerom aj na placi, ako ukazuje nedávne video z natáčania
Wolf | Fandíme filmu
Wolf | 2013-06-05 18:42:06 | 0 0
No to je výber projektu.
Zasa môžu byť dve ponímania. Z toho hľadiska, že on si pre Supermana nevybral scenáristu ale napr len projekt, alebo druhé kde zobral už scenár aj s projektom.
Nemôžem teda o tom povedať, že si zobral film a vybral si prípadného režiséra. Zobral si hotový projekt na spracovanie. Ja to takto beriem.
Anarvin | Fandíme filmu
Anarvin | 2013-06-05 18:25:29 | 0 0
Wolf - to si nijak neodporuje - jak píšu - režisér si vybírá scenáristu nebo scénář - buď má vymyšlený projekt a najde si někoho, kdo mu ho napíše nebo vybírá z už rozjetých projektů - vybral Supermana.
Jaaaara | Fandíme filmu
Jaaaara | 2013-06-05 18:25:27 | 0 0
Wolf: A? Hodili to na stůl Snyderovi a ten měl možnosti přijmout, či odmítnout... Tudíž si z nabídek vybral Muže z oceli... Nikdo neříká, že on někomu zadával psát Supermana...

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest