Komentáře 32

Jaaaara | Fandíme filmu
Jaaaara | 2013-06-05 13:50:03 | 0 0
svobik: Chybou? Proč chybou? Doba se změnila, o čemž jsem psal - nejsme v 90s - leč to neznamená, že nedošlo k reinterpretaci termínu "H"vězda, či že označení vymizelo (zatím o historismus rozhodně nejde).

K After Earth: Nestalo se tak proto, že ohlasy před premiérou byly naprosto otřesné, což v kombinaci s nevhodně zvoleným termínem zapříčinilo "jen to", že Will (malinko rozespalá "H"vězda) dokázal sám vytáhnout After Earth k $30 mega (a dám ruku do ohně za to, že je to na dlouho dobu jeho nejslabší otvírák). Ale to už jsem tu psal. Jak se ukázalo u Pařby na třetí (například), Američané čtou recenze, čtou analýzy a přikládají jim váhu. To handrkování o definici je vážně zbytečné, žádná totiž reálně neexistuje - a pokud, tak je zastaralá ve chvíli, kdy je zveřejněna (či značně zjednodušená, jako ta s chodníkem slávy). Ale budiž, definujme... Hvězda, v mém pohledu, je člověk, co dokáže relativně zachránit úplný shit či totálně rozcupovat konkurenci (jak píšeš ty) a současně má marketingový potenciál (nemluvě o společenském kreditu, buzzu kolem jména a podobně). Takto zachránila posterová jména Depp a Jolie tragického Cizince, plus tam sehrály roli evropské lokace (opět, bez dua D&J, by to byl finanční průser jak Brno). Kampaň jistě byla cílená na Willa, neboť nebylo na co jiného cílit - Jaden nikoho dvakrát nebere, triky vypadaly příšerně, příběh taktéž (nevytěžené Smithovo charisma, špatně zvolený charakter, nepříliš lákavé promo[trailer...]), plus všude se opakovala reminiscence na nedávné (údajně) zpackané projekty Shyamalana... Ano, zřejmě je to shit film a já se nehádám, že pro Willa to je bída start - jen říkám, že to na jeho statusu Hvězdy nic nemění, přičemž bez něho by to dopadlo naprosto tragicky (pod 10 mega). A současně je pravděpodobné, že ani ten jeho status už teď nic moc nesvede, protože netem se šíří jak lavina drtivá kritika... ale to se teprve ukáže.
svobik | Fandíme filmu
svobik | 2013-06-05 13:35:56 | 0 0
Jak si ty vaše příspěvky čtu, možná je chyba v tom, že vy chápete hereckou superhvězdu jako osobu, která je sama schopna utáhnout ne-frančízovej film a udělat díky svýmu ksichtu 30 mega za OW. Já ji chápu tak, jak byl branej dřív Smith, tj. že si totálně podmanil víkend, rozcupoval všechno, a to při minimálním otvíráku 50 mega. To se teď nestalo, nechali ho za sebou i ti podle vás ne tak zvuční kouzelníci.

Rozhodně to neházím na vrub scénáře nebo režiséra, o ten imho tolik nešlo. Vždyť propagace byla vedená čistě jen na Willa (viz plakáty, tam jsou jen Smithovi, žádná zmínka a Shyovi). A pokud řadovej divák vidí trailer, ve kterým je Will a navíc v postapokalyptické budoucnosti, tak pokud má takovou star-power podle vás, tak musí lidi zkrátka přijít v obrovským počtu, protože vidí Willa... a "s ním je přece všechno super, protože on je boží". Tady se to nestalo, netáhne už tolik, tečka. V dobách I Am Legend, kdy ta jeho aura kulminovala, by udělal daleko víc.
kiedis | Fandíme filmu
kiedis | 2013-06-05 09:28:59 | 0 0
svobik

ten sumrak som si nevsimol, ale aj tak mala konkurencia oproti terajsku no a co sa tyka toy story a neni blockbuster? 1. animovany film, rozpravka co zarobila nad miliardu dolarov a neni to nic? ;-) upiry tolko nezarobili :-D
a znova Smith je hviezda, bude stale hviezda, len posledne roky nic netocil, takze preto stare veci a jeden herec ako moze ist proti znackam ako su teraz v kinach FF6, IR3, Star trek atd. maju viac hercov zvucnych mien, lepsi scenar, dej .... proste ani Downey by to sam neutiahol namiesto Smitha ;-) a dalej Cruise/Oblivion, kedy bola premiera? v aprili a o Cruisovi sa hovori, ze je to jediny herec proti ktoremu v ten vikend ked ma jeho film premieru ziadne studio nechce ist do priameho "suboju" ,,, podla mna jednoznacne chyba produkcie/scenar ale my sme na to male rybicky sa do toho starat a mozeme sa len tu na tomto piesocku o tom bavit :-D
Jaaaara | Fandíme filmu
Jaaaara | 2013-06-05 08:58:29 | 0 0
svobik: Se Smithem a After Earth prostě nemáš pravdu :-))) A Twilight sice byl nej protihráč, ale byl to premiérový víkend, tudíž asi tušíme, kdo na to šel. A tito lidé ve velké většině nechyběli na Posledním vládci větru (IMHO). Tudíž konkurence vskutku nepoměřitelná. Ale těžko přesvědčíme jeden druhého o opaku ;-)
svobik | Fandíme filmu
svobik | 2013-06-05 03:13:09 | 0 0
Kiedis: Rozdílná situace to je, ale já si stojím za svým. Toy Story rozhodně nebyl největší blockbuster nebo událost toho týdne tehdy, byl to jednoznačně Twilight, což je myslim solidní (ne kvalitou) protihráč. Konkurence je teď samozřejmě o něco větší než tehdy, ale o tom jsem mluvil u té atraktivity slotu. Airbender by při své tehdejší vcelku dobré kampani, kdy to Shyovi lidi ještě docela zobali z ruky, teď 25 klidně udělal (kdyby samozřejmě platilo haló po Patelovi jako tehdy).

Smith už rozhodně není taková hvězda jako dřív. Ty příklady, co uvádíš, jsou 5 let starý, teď je jiná doba. MIB jsou frančíza, takže ten příklad není úplně nejsměrodatnější. Navíc, a to VELKEJ pozor, nikde netvrdím, že za nízký tržby After Earth vzhledem k rozpočtu může Will. Díky němu přiteklo jen o pár milionů na víc. 7 let zpátky by to ale bylo mnohem víc.

A propo... pokud říkáš, že Smith je pořád taková hvězda, tak nemůžeš přece jedním dechem dodat, že After Earth mělo mít premiéru jindy. Protože v té teorii je Will pořád magnet na lidi v pokladnách, tudíž blockbuster s ním v hlavní roli má mít zákonitě premiéru v nejžádanějším období (květen-půlka července). Rozhodně ne v neatraktivním dubnu, jak říkáš, to si zkrátka absolutně odporuje :)
Micro | Fandíme filmu
Micro | 2013-06-04 23:28:06 | 0 0
After Earth je ještě horší než se o něm píše! A to píšu jako člověk co si na Sci-Fi rád potrpí. Jenže tenhle film má do nebe volající hloupý scénář který se ani nevykresluje v objektivní budoucnosti. Příklad: místo palných zbraní jsme přešli na zbraně sečné, obleky které ve filmu nosí nedokážou ani dát uživateli první pomoc (což je paradox všeho) ale to není až tak tragické a člověk by se u toho jen pousmál to horší na filmu je samotný Will Smith kterého já osobně mám hodně rád jako herce jenže on v tomhle filmu vůbec nehraje (spíš mi to přišlo jako kdyby tam hrál Will Smith po mrtvici!).

Další pitominy toho filmu: Původní lidstvo se přestěhovalo někam na planetu vzdálenou 7 hodin letu (to museli letět kurva velkou rychlostí :-D) ovšem oni se přestěhovali na planetu která spíše signalizuje jakousi poušť a když ztroskotají na planetě zemi tak jsem si říkal jestli to ztroskotání je za trest nebo výhra. Protože vykreslená planeta země vypadá asi tak 10x lépe než v současnosti (což je fajn) na druhou stranu vyvstává otázka proč už se tam nepřestěhovali nazpátek.

Prostě film je postavený na tak hloupém nápadu/konceptu že to vyloženě praští do očí i lidi co nebývaj tak kritičtí k takovým filmům. Po trikové stránce to sice taková tragédie není nicméně nový oblivion od toho nečekejte.

Smůla čekal jsem tedy od tohoto snímku podstatně více, will poprvé v životě zahrál svoji roli naprosto tragicky a jeho synátor slabší průměr (rozhodně nic extra nepředvedl). Celkově 40% (a to sem ještě dost hodný)
Kiedis | Fandíme filmu
Kiedis | 2013-06-04 22:14:15 | 0 0
Svobik

neporovnavaj The Last Airbender z roku 2010, kde najvačši blockbuster, ktory bežal vtedy v kinach, ked mal vladca premieru bol Toy Story 3 a ten už bol 2 tyždne v kinach a po premiere až Inception a tiež až dva tyždne po premiere vladcu bol nasadeny do kin ,,, to je rozdielna situacia.

Zober si Smitha, jeho posledne filmy, ako ich dokazal sam "utiahnut" (Hitch, Stastie na dosah, Som legenda, Hancock, Sedem zivotov ale aj MIB3 kde určite keby nebol Smith, tak by to nebolo ono)
a teraz After Earth ? bez neho by to bol omnoho vačši prepadak, v tomto filme je chyba režiser/scenar nie obsadenie, kedže I Am Legend Simth skoro cely film dokazal sam utiahnuť a mal aj komerčny uspech, je chyba tam kde hovorim a za dalsie nasadenie filmu, velmi zly datum, F&F6, Star trek, Hangover, Epic, Gatsby a ešte stale aj IM3 no a samozrejem (aj tvoj) NYSM ,,, priliž velka konkurencia, ktory vladca v roku 2010 taku velku nemal plus tento tyžden maju tiež premieru filmy, ktore len znova budu odlievať peniaze a hlavne buduci tyžden Superman a ten dalši tyžden Prišerky 2 a Zobie s Pittom ,,, proste brutalne nahustene to je, ja to vidim aj na zle zvolenu premieru, bud to mali dať v aprili (pred letnou sezonou) alebo až po, pripade na konci letnej resp. November ,,, lenže okrem toho, že to je teraz nabite blockbustrami, to je nabite aj sci-fi, fantazy, akciou a predsa len toto všetko ked si zoberieš do uvahy, možu dakovať za to, že v hlavnej role je Will a ako tak sa im (možno) naklady vratia
Anarvin | Fandíme filmu
Anarvin | 2013-06-04 19:36:06 | 0 0
Mě by hlavně zajímalo, jestli to protlačil Smith, který chtěl synkovi udělat radost hlavní rolí ve sci-fi nebo odkud zkrátka vzešla myšlenka, že je dobrý nápad, dát vyšeptalému Šalamounovi stomilionový rozpočet na sci-fi s malým klukem v lese a nasadit ji v jedno z nejsilnějších období roku. Když už to muselo jít do kin, tak tohle je jasný srpen.
Jaaaara | Fandíme filmu
Jaaaara | 2013-06-04 19:03:08 | 0 0
svobik: Budiž, tak jen krátce zareaguji: 1) Osobní preference jsou osobní preference, leč RED 2 bych s Now You See Me prostě nesrovnával (ansámbl). Mám rád Eisenberga a Harrelsona, leč to jsou prostě řadové polohvězdičky... Ale ok, nechme to.

2) Tržby After-Earth jsou ukázkou (ač možná slábnoucí) star-power, neboť bez Willa by ten film, po otřesných ohlasech z předpremiér, dopadl jak Máma mezi marťany či Bullet to the Head... Těch skoro $30 je v konkurenci FF6, ST2, Pařby a i toho NYSM docela zázrak (a přitom je to průser, což u Sony moc dobře vědí a celkem bez mučení to přiznali - ač stále melou svou, že film je kvalitní filmařina). Ty odhady před létem prostě nereflektovaly pravděpodobně otřesnou kvalitu. Ale o té interpretaci těch čísel se už hádat nechci. Nicméně si Smith asi rozmyslí tu čtyřku MiB ;-)

Leč dobrá výměna názorů :-)
svobik | Fandíme filmu
svobik | 2013-06-04 18:42:34 | 0 0
Jaaaara: už jen dvě poznámky, ať ta diskuze není nekonečná :D ...

1) ten pohled je zajímavej, u mě třeba Now You See Me nějakej White House Down co do obsazení jasně zastiňuje, ale tohle je i dost o osobních preferencích (že i třeba daleko raději uvidím dravou kombinaci Eisenberg, Ruffalo, Fischer, Harrellson než bandu znuděných důchodců v Red 2)

2) Tržby After Earth nejsou rozhodně ukázkou star-power. Kdyby to udělalo 50, tak neřeknu ani popel, ale tohle fakt ne-e. Poslední vládce větru byl (dejme tomu podle ratingů na databázích a RT) stejná sračka a udělal 40 za první víkend. S hromadou neznámých ksichtů a klukem ze Slumdog Millionare. Měl samozřejmě atraktivnější slot během Dne nezávislosti, což mu pomohlo, ale kdybysme to hypoteticky převedli třeba na konec května/června, kde to tolik atraktivní není, tak IMHO vyjde zhruba stejný číslo jako u After Earth.
Jaaaara | Fandíme filmu
Jaaaara | 2013-06-04 09:50:46 | 0 0
svobik: Když udělá, dle kritiků (sám jsem neviděl, posoudím pak) nejhorší film sezóny 30 mega právě a jen proto, že tam je Will, o čemž se všude píše (tudíž ten buzz už nikdo nikdy nevymaže z myslí potenciálních diváků), tak to je ta známka oné skoro již nevídané star-power. A tady prostě vycházím z toho, co se píše v amerických analýzách a recenzích. Morgan Freeman nikdy nebude mít potenciál jako Angelina Jolie, ti dva jsou z mého pohledu neporovnatelní. To neznamená, že Freeman nemá úspěchy, že to není "Pan Herec, či že není hvězdou v takovém tom obvyklém slova smyslu, že je to filmová celebrita. Jen není tou "H"vězdou (minimálně dnes / v relativně nedávné minulosti), jež sama o sobě něco zmůže - je to hvězda (termín legenda v tomto případě beru), která krásně pasuje do týmu - více vynikne ve filmu, kde ansámbl už blyštivý je.

Ta věta měla vyznít tak, že ačkoliv (navzdory tomu...) nemá film "H"vězdu, tak vydělává v těžké konkurenci slušné peníze. Ano, někoho to může překvapit, neboť pořád frčí F&F6, premiéroval nový Will Smith (ač to byl Shyamalan), je tam Star Trek 2 a Pařba (která měla Now You See Me odčerpat zámořské diváky, ale jelikož je to shit, tak se tak nestalo). A tak tvrzení "jeden ze snímků s nejsilnějším obsazení v létě" asi nejde napadnout, protože to vymezení je vágní. Na druhou stranu Muž z oceli, Red 2 či takový Útok na Bílý dům (trio Tatum, Foxx, Gylenhaal - je sen) zadupavá u mě Now You See Me z plakátového pohledu (jaká jména si přeču na posteru) do země. Jistě, v případě White House Down je to spíš osobní preference, ale ony dva další příklady, co mě napadly z hlavy, jsou jasné. Klíčové v té větě je, že velká hvězda tam absentuje, což je pravda.

Jinak ta definice hvězdy, o kterou jde, se v dnešním filmovém světě neustále posouvá a vyvíjí. Na přelomu 80s/90s a v 90s to bylo jasně a poměrně ustálené (rigidní), leč dnes se ukazuje mnohem víc než kdy dřív, že jedno jméno nestačí - a to je rozdíl. Ovšem nehledal bych v tom definici typu "má hvězdu na chodníku slávy", neboť je to zjednodušé a nic nevypovídající. Ono samotné hledání definice je problematické... Ale jinak fajn diskuze, zas jednou ;-) Zvláštní, že se to rozkecá vždy u boxoffice... :-)
Kiedis | Fandíme filmu
Kiedis | 2013-06-04 01:02:31 | 0 0
Freeman a Caine su legendy, slovko legenda znamena, osobonosť, ktorá už vo svojej profesii veľa toho dosiahla, je uznavanym človekom, ale svoje hviezdne roky ma už za sebou a keďže Freeman mal 3 dni dozadu 76 a Caine ma 80 rokov, dovolim si tvrdiť, že už maju "najlepšie roky" za sebou, predsa len by už mohli byť na dochodku, ale bavi ich to a ako aj moj starky nedokaže len tak nič nerobiť, tak aj oni musia-chcu stale niečo robiť a pokial maju možnosť venovať sa tomu čo vedia najlepšie, tak s tym neprestanu ;-)

http://en.wikipedia.org/wiki/N… /> čo sa tyka ich pozicie vo filme, su pisani doplnkovo v obsadeni a aj z toho stručneho obsahu filmu je vidieť, kto hra hlavne postavy a kto len vedlajšie, ale nevidel som film, neviem posudiť, ako to zahrali, aku velku rolu budu mať vo filme aj ked hraju len vedlajšiu postavu (moj nazor) ;-)
svobik | Fandíme filmu
svobik | 2013-06-04 00:58:35 | 0 0
Jaaaara: Jak říkáš, doba se změnila. Pokud totiž blockbuster s Willem neudělá za víkend ani 30 mega, tak bez diskuze. Proto sám moc nevěřím star-power dalších jmen, který zmiňuješ (třeba Jolie), tudíž z mýho pohledu se klidně Freeman (ač pořád ve velkých filmech obsazovanej do vedlejších rolí) už rovná právě Angelině.. minimálně co se komerčního potenciálu týče. Tady se ale opravdu neshodnem, o tom nepochybuju :)))

Každopádně diskuze se docela rozproudila, což je jen dobře. Mně v jádru šlo jen o to, že je ta věta o Now You See Me (což zkrátka je film s jedním z nejsilnějších obsazení léta co do jmen, to je bez diskuze), kde se píše, že nemá velký hvězdy a přitom dobře vydělává, není podle mě úplně šťastná. Vyznívá mi totiž, jako by to mělo být překvapení (což dost možná nebyl záměr). Ale doba se zkrátka změnila, a tak už začíná být na denním pořádku, když silný obsazení předběhne v tržbách dřívější hollywoodskou megastar :)
Wolf | Fandíme filmu
Wolf | 2013-06-04 00:34:06 | 0 0
Taký DiCaprio, stačí vysloviť jeho meno a vieme kde hral :D (a nemyslím retardovaného chlapca :)). Jop Freeman je hviezda, aj Cain ale neviem posúdiť ich pozície vo filme ešte som ho nevidel.
Wolf | Fandíme filmu
Wolf | 2013-06-04 00:31:39 | 0 0
Kiedis: neostáva mi nič iné len súhlasiť. Ale je problém v dnešnej dobre pre mladšie vrstvy (možno) hovoriť o hviezdach a HVIEZDACH.
Mená ktoré si ako napísal, sú ikonické, takže ich preslávili ich filmy, ktoré sa tiež stali ikonické. Problém je v modernej dobe, kedy sa jeden film za druhým predháňajú a je ich toľko na nerozoznanie. Takže herci, ktorí v nich hrali upadajú do zabudnutia. Pokiaľ to nieje vyslovené film roka s veľkým F.

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest