Komentáře 36

Karel | Fandíme filmu
Karel | 2021-04-04 23:37:35 | 0 0
Jo, tak já se v tomhle smyslu nechci už nijak dohadovat. Už mě to přešlo. Vím že mám v mnoha ohledech emocionálně zbarvený pohledy stejně jako všichni, to znás i dělá lidi. Už dávno vím že neexistuje jeden správnej názor a že ať uděláš co uděláš vždy na to někdo někde doplatí a nikdy nedomýsliš všechny následky. Čímž nechci být pesimista když se člověk rozhodne dobře, pak pozitiva mnohokrát přebíjí negativa, nicméně je to fakt.
Určitě se shodneme na tom co je správně a o čem by se nemělo diskutovat. Zachování lidství každýho jedince a nějaká starost o zemi i Zemi na který žijeme by mělo bejt jednoznačně daný. Hele jak říkám ty základní a čistý hodnoty a ideály západu, demokracie i tržního kapitalismu to jsou všechno ideály se kterýma se neodmyslitelně ztotožňuju. Pak se ale taky ztotožňuju se silným vnímáním země a přírody, disciplíně a tvrdý práci což mě táhne k Japonsku a Šintoismu ale upřímně mě fascinuje i slovanská nátura, folklór a tradice který jsou taky silně spjatý s přírodou a v neposlední řadě taky kuchyně a bylinkářství/léčitelství. Ve svý podstatě mám silně nepopulární názor, ale já vnímám Rusko a ruský lid převážně jako zajatce nejdřív pruských Romanovců a následně německýho komunismu, kterej tam dotáhl Lenin a jako nadávek pak ten šílenej marxismus-leninismus a boj o moc mezi bandou kreténů. Důvod proč mě fascinuje Putin je jeho umění tu staletím zdecimovanou zemi stavět na nohy a nefanatickým způsobem z nich zase dělat lidi, vím že to má do ideálu daleko ale dnešní Rusko se už nedá srovnávat s tím zpřed 20 let natož z doby sovětskýho svazu. Já si plně uvědomuju svůj idealismus i částečně i realitu jak to tam chodí.
Nicméně jsem ve svý podstatě člověk rozervanej a nikam nespadající byť s jasnejma preferencema. I proto hrozně moc láteřím nad tím co se děje.
Svět potřebuje funkční západní civilizace tu Rusko nikdy nemůže vyrovnat a doufám že ani nechce, natož nahradit. Dokázal bych tam žít, ale asi by to muselo být někde ve srubu na Sibiři když už. Na druhou stranu se podle mě teď stal ze západu hroznej paskvil. A abych byl zcela upřímnejn s tím kam mě to táhne, tak západní hodnoty hlavně liberální postoj, svoboda a bujarost. Lhal bych kdybych řekl že mě západ neimponuje minimálně stejně jako Rusko a Japonsko. Všehovšudy jsem bílej panáček, kterej když má náladu tak má rád vyzývavý věci, bujarost a umí být silně volnomyšlenkářskej. Amerika 70.-80. let musela být těžká jízda a asi každej by si to chtěl zažít.
Jenže o sobě taky vím, že mám pak i další nálady který mě táhnou zas úplně jinam a ve svý podstatě bych byl nejradši kdyby tenhle momentálně fekálně podělanej svět fungoval a nechtěl se navzájem pozabíjet.
Chtěl bych aby fungoval západ, Rusko, Japonsko, Arabskej svět, aby fungovala Afrika, no vlastně taková idilka. Jak říkám já se už se teď se svým postojem musím dát maximálně na starý bohy a magii :D
Svět se porostě mění rychleji než si lidi chtějí připustit... :)
RobbDavis | Fandíme filmu
RobbDavis | 2021-04-04 22:10:57 | 1 0
Karel: Určitě nesouhlasím se vším co píšeš, s něčím zase naopak ano.... Ale rozhodně máš zajímavý názor...až nečekaně střízlivý, v kontextu toho co jinde vidím každý den.
YYX | Fandíme filmu
YYX | 2021-04-04 22:00:09 | 2 0
Karel: Čína cesta nie je, tvária sa, že sú pre rôznorodé názory, no vo vlastnej krajine majú koncentračné tábory, využívajú otroctvo, celé ich technólogie sú založené na kopírovaní konceptov výrobkov zo Západu, nemusím ani ďalej pokračovať. Nemyslím si však, že sa z nich stane nová superveľmoc, ktorá bude všetko kontrolovať, je to hlinený obor, ktorému sa postupne roztečú nohy a spadne.

Čo sa týka panslavismu, tak si nemyslím, že tento koncept môže fungovať, mnohé slovanské krajiny majú medzisebou neustále spory, viz. bývalá Juhoslávia.

Tiež si nemyslím, že by Západ ako taký mal zaniknúť, súhlasím s tým, že niektoré javy v spoločnosti, ako vyššie spomínaná politická korektnosť, budú mať svoju dohru, no nepovedú k úplnému rozloženiu. Ja skôr veľký priestor v samostatnosti Európskej únie, no tento proces je veľmi ťažký a zdĺhavý, ale určite tam je a mali by sme k nemu smerovať. Čím viac sa prestaneme spoliehať na iné mocnosti, tým lepšie.
Karel | Fandíme filmu
Karel | 2021-04-04 19:56:09 | 0 0
Hele já se nemusím tady nijak přetvařovat. Mě se v obecný řeči říká proruský. Líbí se mi krajina, učím se a už trochu ovládám i jazyk. Táhne mě to k panslavismu. K slovanským tradicím, zajímám se i pohledy na světovou geopolitiku z druhý strany barikády a narovinu jsem fascinovanej Putinem.
Ovládám angličtinu a trochu němčinu. Jsem zastáncem mnoha západních ideologií a názorů. Bohužel mě ale děsí kam až ten kapitalismus spěje a jak umírá všechno lidství ale i krajina pod rouškou idealismu jednoho pravýho názoru.
Až si budu jistej v kramflecich tak bych chtěl z ruštiny přejít na Japonštinu, protože mě láká i Asijskej svět i když pravda zužuje se mi to na převážně na Japonsko těžce v závesu pak Koreu, Vietnam a nějakou Šanghaj nebo Tchajwan.

Tím chci říct že ano tíhne mě to asi nejvíc k nějaký idee panslavismu a nějaký ty slovanský/severní mytologii i proto mě to tak táhne k zaklínači... ale ani trochu bych se nechtěl stavět na jednu stranu jedny barikády a tvrdit že je jedna věc univerzálně správná a druhá univerzálně špatná.
Na západě je strašně moc špatných věcí který se pořád zhoršují. V Rusku je toho pořád straně moc shnilýho na druhou stranu na Rusko nedře polovina světa tak jako na USA a život tam je holt těžší a ruka musí být silnější a jistej program tam vidět lze.
Japonsko má taky ohromnou kupu vlastních strašaků... a Čína je nová nastupující světová velmoc což je naprosto hrůzostrašný vzhledem k nevzdělanosti tamního lidu. Na druhou stranu razí rétoriku, včetně letošního Davoskýho fóra, že svět může fungovat pouze v okamžiku kdy si připustí vlastní rozdílnosti a místo jednotnýho super názoru se naučí respektovat různé názory a snažit se spolu spolupracovat co to jen půjde a i když jde možná o prázdný slova, tak to zní sympaticky a dokážu se s tím smířit.
Západní civilizace ve smyslu USA jediná nejvyšší světová supervelmoc je mrtvá a záleží už jen na tom jak moc škody ještě napáchá. Rozhodně není západ mrtvý a rozhodně toho má stalo hodně co nabídnout. Ale teď ho čeká hrozivej očistec a bojím se bojím že ten konfort a luxus který díky hříchům minolosti západ v posledních desetiletích/stoletích zažíval nepůjde pustit tak lehce a budou kopat hrozně moc. I proto se bojím ty lehkovážný války s Ruskem. Nikdo z takovýho konfliktu nemůže těžit.
Na druhou stranu nevím co s tím zfanatizovaným nebo často zdegenerovaný mnohaset milionovým davem. Nevím jak se lze humálně zbavit toho co se nahromadilo.
Proto už jsem radši dal na vzývání starých bohů a mágů kteří tu jisto jistě žijí v utajení xD :'D
YYX | Fandíme filmu
YYX | 2021-04-04 19:05:14 | 1 0
Karel: S tým Ruskom máš úplnú pravdu, ja sám som síce veľmi prozápadný a na Rusko mám svoj názor, no nejaký konflikt by naozaj nepomohol nikomu.
Karel | Fandíme filmu
Karel | 2021-04-04 18:39:21 | 0 0
Současný Japonsko je na tom 1000x líp než USA o tom odmítám diskutovat :D
Nevím proč se děje to co se děje se západem. Upřímně si myslím, že ti co doopravdy vládnou, ne ty panáci ve vládách ale ti kdo doopravdy řídí se musí nudit nebo spíš a to je horší jsou už zblbnutý tou svou izolací a božským komplexem :/
Jako na internetu se čím dál tím víc setkávám s čím dál silnější agresivitou a fantismes co se týká lidí západu vs všechno nezapadaní a vím že zním dost pesimisticky, ale z toho neleze nic dobrýho a strašně rychle všechno eskaluje. A jestli se zase západ chystá na Rusko, což momentálně vypadá že vážně ano, tak to bude zase průser a tentokrát klidné už i Endgame průser pro všechny. Válku nikdo vyhrát nemůže, ne v dnešní době takovouhle válku prohraje celý lidstvo pokud k ní dojde a nechápu proč to k ní eskaluje. To co se děje v Hollywoodu si musíme připustit odráží v menší míře i to co se děje ve světě. Jen tomu tak už dlouhý desítky let.
Nevím jaká je z týhle situace cesta ven. Skoro bych až bral aby ten koronavirus byl tak smrtelnej jakej se z něj dělá. Uvědomuju si nasledky, ale vir není tak devastující jako lidská hloupost a válka.

No nic radši bych i byl kdyby existovali nějací bohové nebo nějaká magie, která by udělala lusk bez toho aniž by si to kdokoliv pamatoval a svět se hodil zase do klidu a stability.
ukulelembo | Fandíme filmu
ukulelembo | 2021-04-04 17:33:13 | 1 0
Ono především, celá tahle "sterilizace" hollywoodu je totálně nahlavu. Protože kýženého výsledku nedosáhne a naopak jen bude víc a víc prohlubovat společenské problémy do dalších a dalších údovní. Dokud jak říkám, neskončíme vyloženě u velkolepích stickmanshow. A i pak začnou být problémy s barevnými odstíny stickmanů a bude to pokračovat buď do absolutního "no fun allowed", nebo někdo konečně projde prozřenní, že tohle prostě není cesta. Však se opět znovu podívejte na Japonsko. Tam kolikrát vzniknou nějaká díla, za které by v hollywoodu autora klidně zavřeli na deset let na tvrdo a poznamenává to nějak zásadně tamní společnost nějak negativně? Minimálně statistiky úrovně společnosti dokazují, že nikoliv. Možná dokonce naopak.
YYX | Fandíme filmu
YYX | 2021-04-04 16:17:46 | 1 0
Karel: Tak je pravda, že oni sa správajú trochu viac energeticky. Na druhú stranu mohlo to byť horšie, ešte by začali rozprávať o otroctve a bol by koniec.:D

Ja si myslím, že najlepšie filmy pre decká sú nejaké staršie hrané filmy, pôvodná trilógia Star Wars nikomu ešte neublížila, ditto Indiana alebo Back to the Future. Môžeme byť ešte radi, že nie sme v severských krajinách, kde deti pozerajú toto: https://www.google.com/amp/s/w…
Karel | Fandíme filmu
Karel | 2021-04-04 15:52:24 | 1 0
YYX: Hudební doprovod a ta emocionalně vypjatá gradace "musíš dostat našeho syna zpět" jak z nějakýho akčního eposu jsou větším náporem pro 6 lety dítě než sexy králíce.
A pak to je na mě až moc černošský, ale to je jen můj osobní problém. Nemám rád jejich gesta a chování v davu a tím nemyslím LeBrona on mě připadá ve filmu minimálně stejně sympatickej jako Jordan a ohromně mě překvapil ale říkám jen osobní záležitost.

Ale všeobecně mám velkej problém s Pixarovkama ve smyslu že jsou pro děti jen proto, že jsou animovaný. To jsou hotový filmový dramata pro dospělejší publikum. Ale celkově už nepamatuju ohromně dlouho animáč čistě pro děti z Hollywoodu. Jako chápu řeč čísel a že je nejlepší když se to líbí i rodičům. Možná první, potažmo druhý Mimoni. Lego příběh je třeba totálně pro dospělý, to vám žádný dítě nepochopí. Jak vycvičit draka je hrozně nešťastný, to bych vlastnímu dítěti nepustil.
Upřímně pokud něco výchovnýho tak radši japonský animovaný seroše. Jako já už mám delší dobu problémy s Hollywoodem, už tak 3 roky. Začíná to všechno až přespříliš šablonovatět co není epický drama už ani do kin pomalu nejde. Člověk se musí dívat pak na jiný země aby našel originální náměty.
ukulelembo | Fandíme filmu
ukulelembo | 2021-04-04 15:11:34 | 2 0
Karel: Co víc říct. Pravdu v mnohém díš. Tenhle přístu který amerika razí, rozhodně k ničemu dobrému nepovede. A já jen doufám, že cancel culture brzy zruší rovnou celý Hollywood, protože povrchní filmařská zábava nebude žádoucí a bude šmitec. Z tohodle blázince se musí jedině ven. Jisté společnosti si to už uvědomili a čím dřív se objeví další, tím lépe.
YYX | Fandíme filmu
YYX | 2021-04-04 13:23:22 | 0 0
Karel: Aké problémové veci vidíš v tomto trailery na nový Space Jam? Neber to ako provkáciu, iba sa pýtam.
Karel | Fandíme filmu
Karel | 2021-04-04 12:41:51 | 0 0
Ale no tak :D janoo uvědomuješ si co se cpe do filmů pro celou rodinu a pro malý děti? To že holka (králík) vypadá sexy je ten nejmenší problém... ba naopak. Děti se ke zdravý sexualitě taky potřebujou propracovat přirozeně a lehce. Když se sexy králička špičkuje s Buxem tak je to rozhodně v pořádku i v tom traileru na tenhle nový Space Jam vidím mnohem víc problémovývh věci pro malý děti než jednu sexy postavičku.
Copak si nevzpomínáte na svoje dětství? Už v těch 6-7 letech jsem moc dobře věděl o co jde.

A co se týká Japonska? To bych snad radši nerozváděl ale nedá mi to. Když se podíváte jakej hardcore je už standard v západním péčku vs co je standard v japonským péčku tak se snad nemusíme bavit kde je větší problém ve společnosti. Japonci to systematicky uvolňují potažmo když jsou silně přeexponovaní tak mají nějaký extrémní věci - většinou kreslený nebo ty jejich úchylný televizní show :D. Zatímco Američani jsou korektní až za hrob a v "zakázaný" sféře pak jedou fakt těžký bomby. Podívejte se kdy byla Americká/západní společnost na vrcholu. Bylo to v době kdy se nedělalo se sexualitou nějaký velký haló celkově v extrémně uvolněný době. Negr byl negr a bílej panáček byl bílej panáček. Chlap byl mačo a ženská byla prostě sexy. Když měl někdo nějakou úchylku tak si možná tak maximálně snažil sehnat někoho s podobnou úchylkou. Ale nějaký swingers nebo bude párty nebylo nic divnyho. Lidi díky tomu bylo mnohem víc uvolnění a bylo mnohem míň úchylek a extrémů. Čím víc se vše korektizuje tím víc napětí ve společnosti je a tím víc dochází k naprostým extrémům.
Se podívejte v čem začínal hrát Stalone v tom "pěčku" Italský hřebec. Chci tím poukázat že i péčko v tý době mělo nějakej smysl a jen to do sebe nerubali.
Jestli máte někdo třeba zájem jukněte na dokument o Helmutu Newtonovi nevím jestli jsou CZ titulky ale taky určitej pohled na sexualitu ty doby.
ukulelembo | Fandíme filmu
ukulelembo | 2021-04-04 10:19:02 | 0 0
dbar: Ale houby s voctem. Gyaru je to. :D
dbar | Fandíme filmu
dbar | 2021-04-04 09:51:22 | 0 0
Ono se to nezdá, ale Lola je ve skutečnosti čenoška. Jen se barví na blond...
dbar | Fandíme filmu
dbar | 2021-04-04 09:51:14 | 0 0
Ono se to nezdá, ale Lola je ve skutečnosti černoška. Jen se barví na blond...

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest