Komentáře 26

Martin | Fandíme filmu
Martin | 2021-04-02 23:14:39 | 0 0
Mám zkouklé dva díly za tří 1 a 3 (u druhého mě nepasovaly titulky tak jsem to vzdal) a spokojenost. V 1 díle je dobrá ta akce pak je tam bohužel tak 20 minut vaty kdy řešíme Sama a prodej neprodej jejich rodinné lodě celé o nedává moc smysl jelikož třeba proč si neřekl někomu z Avengers o půjčku (vyloženě s War Machinem se bavil pořád tam by to šlo rychle) navíc ve skutečnosti by mu ji daly hned jelikož to byl americký hrdina (ten chlápek z banky ho dokonce obdivoval)
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2021-03-24 18:46:19 | 0 0
Tohle je zajímavé, že bychom se dočkali i nového Falcona?
https://m.facebook.com/MarvelF…
pbd | Fandíme filmu
pbd | 2021-03-24 15:09:33 | 0 0
dbar: tak kdyz jsme u toho, tak Falcon rikal, ze ma k dolozeni proof of income od vlady na nekolik let dopredu. Navic v Ameru pujcky dost casto lide (ne)dostavaji i na zaklade osobnich sympatii/antipatii. Zrovna tady mi taky neprislo, ze by se jednalo jen o rasovou diskriminaci. Je ale otazka, jak by accountant reagoval, pokud by tam naklusal treba Captain America.
dbar | Fandíme filmu
dbar | 2021-03-24 14:31:42 | 0 0
Ta scéna Falcona v bance, teď už to vidím... Bohužel to je asi dneska normální. Černoch bez příjmu nesplňuje podmínky pro získání půjčky, nechápe to a tak banku podezírá z rasismu.... Kdyby je zažaloval, tak by toho bílého úředníka vyhodili, místo něj by přijali černého úředníka a Falcon by pak půjčku získal, že... :-) Jinak první epizoda mě moc nezaujala a rasového znevýhodňování jsem si nevšiml. Návrat Batroca je fajn.
pbd | Fandíme filmu
pbd | 2021-03-24 13:08:55 | 0 0
n3om4ncz: Captain Americu jsi taky nekoukal a nepochopil, protože je o hrdina americkej, pro Američany a šlo o symbol síly a sebevědomí US? Na Black Panthera jsi nekoukal, protože to celé bylo o black pride? Na Captain Marvel a Black Widow taky nebudeš koukat? Na Iron Man 2 jsi taky hádám nekoukal, když nejsi alkoholik? A na Iron Mana 3 taky ne, protože nemáš PTSD?

Tohle fňukání je celkem ubohý. Minorit a diskriminace k nim existuje nespočet i u nás a do nějaké míry se tohle prožívání dá aplikovat u všech.

Já jsem zase rád, že dostávají postavy prostor i mimo akci a věnujeme se jim z blízka, z osobního hlediska. Vykresluje je to jako relatable lidi a člověk se k ním cítí blíž. Pořád je to americká tvorba, takže mít v hlavní roli černocha a ignorovat tohle téma by byla blbost, a na druhou stranu se budeme věnovat Buckyho psychickým problémům, prostě super za mě. Akorát nesouhlasím s recenzí v tom, že by barva pleti byla podprahová. Tlačilo se na to dle mého právě celkem dost.
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2021-03-24 09:44:57 | 0 0
Mrkni na to, věř mi
n3om4ncz | Fandíme filmu
n3om4ncz | 2021-03-24 09:38:41 | 0 0
Fimi: Tak to si vyřid s Anarvinem, aby nepletl dvě věci dohromady.

Já byl na tenhle seriál zvědavéj, pač mi obě postaví přišli zajímavý, avšak po tom odstavci jsem to odepsal.
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2021-03-24 09:29:59 | 0 0
No tohle je trochu kec, že seriálu jasně vyplyvalo že nemůže dostat půjčku protože i přesto že je avenger, tak pět let neměl příjmy a tedy nemůže dostat půjčku. Ani náznakem tak nebylo poukazano na jeho barvu kůže. Dále když byl zvolen nový cap a držel v ruce štít, bylo jasně vidět že je tím celý znepokojenhlavne z důvodu že to byl on komu Cap předal štít a chtěl aby ho měl, ale on ho raději dal do muzea a teď ho má nějaký cizí člověk o kterém nic neví... Opět ani náznakem nebylo z toho znát že jde o barvu kůže... Já bych těmto kecům moc nevěřil, ale neříkám že něco takového nepřijde v dalších dílech ale v prvním díle to fakt nebylo
n3om4ncz | Fandíme filmu
n3om4ncz | 2021-03-24 09:21:07 | 0 0
Fimi: Tady dle textu recenze

"Tvůrci před premiérou hodně mluvili o tom, že u Sama bude hrát velkou roli jeho rasa, to jak se černošský hrdina cítí v americké společnosti, která afroameričany dlouhodobě systémově nemá na stejné úrovni jako bělochy, nehledě na jejich úspěchy. První zárodky tohoto příběhu jsme mohli sledovat, když Sam žádal o půjčku, a když sledoval oznámení nového Captaina Ameriky."
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2021-03-24 09:11:29 | 0 0
Kde přesně se řeší v tomto seriálu, který zatím uvedl první díl, barva kůže?
n3om4ncz | Fandíme filmu
n3om4ncz | 2021-03-24 09:05:51 | 0 0
janoo8: Hele, já pokrytec fakt nejsem.

Za poslední týden jsem v různých en článcích četl tuto mantru, takže já ji nikomu neberu a na seriál se prostě nebudu dívat.

Kdybyto mělo být jako Cap2, tak neřeší barvu kůže, avšak oni řeší. Tímto u mě seriál skončil.
janoo8 | Fandíme filmu
janoo8 | 2021-03-23 23:25:44 | 0 0
n3om4ncz: No jak Fimi říkal, rozhodně to vypadá jako Cap 2. Takže si myslím že ta tvoje mantra nemusí být v tomto případě platná.
RobbDavis | Fandíme filmu
RobbDavis | 2021-03-23 22:22:06 | 0 0
Tomosaurus: Máš rozhodně a naprosto pravdu.
Tomosaurus | Fandíme filmu
Tomosaurus | 2021-03-23 21:13:45 | 0 0
Ja len dufam že toho 9 bude svet v už o niečo lepšom stave ako je dnes lebo rok bez kina je už príliš dlhá doba
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2021-03-23 21:08:45 | 1 0
Koukám že úplně všude vidíš jen feminismus, rasismus, levicackou propagandu... Definuje mi prosím feminismus na Black widow, jako že všechny prepere? Že je hlavní postavou? Známe ji už od 2009 od IM 2, až teď teprve je to feminismus jo? Ona očividně i dostane pěkně na držku takže ne, není to Birds of Prey kde zaporaci byli chlapi a kde 45 kilove ženské preprali hromadu chlapů..
Hádám že tyhle věci vidíš i za Cpt marvel, Black panther a určitě i za Shang chim

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu

© 2011 - 2021 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest