Komentáře 11

janoo8 | Fandíme filmu
janoo8 | 2020-05-14 14:21:28 | 0 0
Mysule: Upřímně nevím jestli můj otec, opravář ledniček a fotbalový trenér dorostu, spáchal nějaký zločin. My dva jsme 23 let spolu nepromluvili a já odmítám nosit jeho příjmení. Takže pokud nějaké zločiny spáchal, tak já nebudu aplikovat na sebe. To ať klidně mé dvě starší sestry, jeho dcery. Nebo možná jeden z jeho dalších synů, ten legitimnější. Chceš ještě něco vědět z mé rodinné historie?

Jarvis: Já to beru z pohledu těch extremičtějších rebelů nebo těch co zratili kvůli Vaderovi a spol nejvíce. Co kdybys těmto jedincům řekl že jsou v háji možná kvůli tomu že matka těch dvou "nedržela nohy u sebe", jaká by byla jejich reakce ? Určitě né pozitivní.

Já si myslím že to Luke vzdal když viděl shořet chrám, tak si uvědomil že selhal.
Mysule | Fandíme filmu
Mysule | 2020-05-14 11:34:48 | 0 0
Janoo8: "Luke a Leia mají, od chvíle co se narodili, na rukách krev všech co Impérium zabilo a zotročilo. Prakticky jsou oba dva zodpovědni za činy svého otce a činy Impéria."
No ty vole... Jestli máš takhle vyšinutý způsob uvažování, chtěla bych vidět, jak bys tohle aplikoval na sebe a s radostí šel sedět za zločiny, které spáchal např. tvůj otec, kdyby nějaké spáchal.
Jarvis | Fandíme filmu
Jarvis | 2020-05-13 18:59:04 | 0 0
janoo8: Velmi dobrá připomínka. Ačkoliv to, že jsou Luke a Leia zodpovědní za činy jejich otce, je docela přehnané. Nevím přesně, čím by mohli být zodpovědní.
K pokusu Luka o zabití Bena Sola - Navíc byl dosti šokovaný tím, co "viděl" v Benově hlavě. Rovněž můžeme připomenout, že sám Han v sedmičce řekl, že Luke rovněž nedokázal Bena obrátit zpět na světlou stranu. Po této události (pokusu o jeho zabití během spánku) se mohl Luke pokoušet o něco podobného jako činil u Vadera. Tedy ještě jednou Bena konfrontovat a přemlouvat jej.
janoo8 | Fandíme filmu
janoo8 | 2020-05-13 11:16:53 | 0 1
No upřímně já nepovažuji Luka za hrdinu, a vůbec nechápu proč je mezi 100 nejlepších hrdinů. Luke a Leia mají, od chvíle co se narodili, na rukách krev všech co Impérium zabilo a zotročilo. Kdybych byl členem Rebelie a věděl bych o jejich původu, a tom co udělají v Legendách. Že Luke dosadí nového císaře a že si toho nového vládce Impéria vezme Leina dcera. Oba dva zabiju. A je mi jedno jestli Luke zničil Hvězdu smrti, zničil císaře, a "obnovil rovnávahu síly" nebo že Leia je vůdkyní Rebélie. Prakticky jsou oba dva zodpovědni za činy svého otce a činy Impéria.

Co se týče té scény v Last Jedi, Luke měl jenom zapnutý světelný meč a neměl nataženou ruku. Navíc se Luke dostal do stejné pozice jako Obi-Wan s Anakinem, akorát s tím rozdílem že Luke viděl možnou budoucnost toho co Ben by mohl udělat.
Mysule | Fandíme filmu
Mysule | 2020-05-13 10:54:51 | 0 0
Právě že nějaký momentální impuls zabít Kyla nedává u Luka smysl. Vždyť je vymeditovaný Jedi, navíc byl vždycky idealista, který věřil, že v každém včetně Vadera je dobro.
Dalo se to krásně obejít tím, že by Luke chystající se zabít Kyla ve skutečnosti byl jenom mindtrick na jeho zmanipulování. Mohlo to být ukázáno nejdřív z pohledu Kyla, aby to zmátlo i diváky, a později by se vysvětlilo, že to byla jenom vize způsobená Snokem, Palpatinem, Darth Jar Jarem nebo jakýmkoli padouchem, kterého by se tam rozhodli dát.
Luke by se pak mohl vydat na ten ostrůvek a pátrat ve starých knihách Jediů, jak má přivést k dobru někoho, komu tak těžce hrabe, jako Kylovi. A našel by velké kulové a akorát by se utvrdil v tom, že některým lidem holt není pomoci a je třeba se s tím smířit, že takových Kylů už bylo v historii hodně, a tím by přišel o iluze a stal by se z něho zatrpklý stařík, kterého jsme viděli.
A měli se držet toho, že některým lidem není pomoci, a nechat Kyla zlým. On fakt celou dobu aktivně usiluje o to, být co nejvíc temný a zlý. Když pocítí, že ho to lehce táhne ke světlu, tak ho to štve. Chce být jako Vader, když byl Vaderem, ne když byl ještě/zase Anakinem. Ten jeho obrat k dobru je úplně nevěrohodný.
Jarvis | Fandíme filmu
Jarvis | 2020-05-12 19:40:32 | 0 0
Lukův vývoj v osmičce rozhodně nebyl ideální, ale ne zcela nesmyslný. Každý může reagovat jinak na různé situace. On byl hodně zasažený tím, že nešťastnou náhodou napomohl stvoření Kylo Rena, což byl ještě k tomu jeho synovec, takže si to bral hodně osobně. Nebyl by první Jedi, který odešel do exilu, svého času to učinil i Yoda. Nedokázal se s tím vyrovnat, což byl i současně jeden z důvodů, proč nechtěl pomoci Leie v současném boji. Každého jeho selhání provází jinak. Vezměme si třeba poslední Avengers Endgame. Někdo se stále pokoušel situaci napravit (Captain America) a jiný se jen utápěl ve vlastním žalu, přičemž rovněž odmítal návrat (Thor). A co týká zabití Dartha Vadera a Kylo Rena, tam už je vysvětlení mnohem horší, ovšem u Vadera bylo znát, že je zmanipulován Sidiousem, takže vlastně není záporák v pravém slova smyslu. Kylo Ren naproti tomu udělal řadu hnusných věcí z vlastní zlé vůle, nicméně jak sám Luke podotkl, jeho pokus o zabití Rena byla chyba, navíc způsobena jen momentálním rozladěním. Pokud si vzpomeneme, v Návratu Jediho ve finální konfrontaci Luke svého otce také málem umlátil světelným mečem. Stejně jako nechtěl zabít otce, nechtěl vlastně zabít ani Kyla. Byl to v podstatě chvilkový "zkrat". Jsem toho názoru, že by Lukova postava zasloužila lepší vývoj, který by natolik nepodkopával jeho charakter v původní trilogii, na stranu druhou, své opodstatnění to také má.
Cheesecake | Fandíme filmu
Cheesecake | 2020-05-12 17:43:45 | 2 0
Tresky plesky, to, co s Lukem udělali byl humus a totální podraz té postavy, aby Rey vypadala jako ta nejčistší duše ve vesmíru, co neselze, nevzdá se a jadada. Luke odmítl zabít svého otce, který byl nějaký pátek na temné straně, vyhubil Jedie a zotrocil si galaxii, ale ten přece stou za záchranu. Ale jen malý zachvev temnoty v jeho synovci, který ještě nic nepovedl a už ho jde zabít ve spánku jako nějaká čubka a nakonec ho sejme nováček v užívání síly jako Rey. Ne, fujtajbl. Markovi se vůbec nedivím. Spíše se divím, že se na tohle upsal.
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2020-05-12 15:22:51 | 0 0
No, pokud vás zajímá život Luka, musíte hledat v knihách a komiksech které jeho život dal rozvíjejí.. Filmy už dávno nejsou to hlavní že světa SW a rozhodně to nejlepší a nejzajímavější
Keoki | Fandíme filmu
Keoki | 2020-05-12 14:33:34 | 0 0
antikantik: Upřímně si myslím, že to co udělali v 8. epizodě s Lukem z něj udělalo skutečnou hmatatelnou postavu, která není bezchybná, takže tento posun, hodnotím jen a jen kladně. Když oprostím Darth Vadera od nostalgie, tak ta postava bůhví jaký charakter a vývoj nemá, z tohoto hlediska má Kylo Ren nezměrnou výhodu. Jasně, určitě nebudu upřednostňovat novou trilogii před tou původní, ale rozhodně ji nebudu až tak moc hanit. Přece jen je ta všeobecná kritika postavena na porovnávání s jejím předchozími příběhy, stát sama o sobě, možná by dopadla podstatně lépe. Za mě asi takto: Ep VII neskutečné zklamání, vypadá to hezky, zní to hezky, ale je to doprdele prachsprostá kopie IV, nebál bych se použít slovo ,,remaster". Ep VIII- paráda, konečně někomu narostly koule a nebál se udělat trošičku něco jiného. Ano, některé důvody a situace tam byly hloupé (důvod Lukova zkratu, Snookova smrt- to jsou stěžejní kameny, které tam dle mého měly zůstat, jen se k nim mělo dojít jinou cestou), ale jinak konečně změna! No a IX- ačkoli jsem optimista a snažím se každý počin chránit jak jen to lze, tak tohle vyvrcholení... kdyby se to zkrátilo, dokázal bych to akceptovat jako jakýsi mezifilm, nebo třeba předfilm před samotným finále. Ale toto? Kliše vedle klišé, nula zapamatovatelných momentů, pokus o rozvíjení nových myšlenek na úkor nedokončení těch původních- tohle prostě ne.
antikantik | Fandíme filmu
antikantik | 2020-05-12 12:01:42 | 0 0
Keoki : Tak on nemuze za to co s jeho postavou s Lukem udělal ( spíše doslova zkurvil ) Disney .... všichni se schodujou na tom ze od chvíle co SW dostal pod krídla Disney tak sou poslední 3 díly otřesný ( oproti puvodnim ) pak i sám Lucas litoval ze to nechal Disneymu ( nebo jak to bylo nevím ) Disney prostě Luka naprosto a doslova dokurvil ... do 7 dílu ho nedal vubec ( konec titulku nepočítam ) a v 8 filmu je zalezlej jak Thanos na zahradě a schovává se a vubec nebojoval - nebojoval s mečem proti neprátelum a ten jeho stín či co to bylo proti Renovi nepočítam no a nakonec zkapal a rozplynul se jak párá nad hrncem ... a od 1 dílu bylo uz prostě jasný ze se Ren stejně pridá na stranu dobra nebyl to typycky padouch jako Maul nebo Palpatine .... takze kdyz si to tak vezmes tak celý SW 7-9 sou bez poradnyho zaporáka a Snokea a Palpatina opravdu počítat nejde .... Disney by si to mozna vylepsil tím kdyby s Rey udělal zaporačku v 9 dílu ale jak zde psali nektery uzivatele tak Disney neměl koule prostě na to z Rey udělat Sitha .... pro mě za mě at je klidně 10 film pokracování 9 ale uz s jinyma komplet postavama a novym dějem a hlavne novym zaporákem a porádnym zaporakem ... vykaslal bych se na Rey a ty její 2 kumpány a šluš ...
Keoki | Fandíme filmu
Keoki | 2020-05-12 11:29:18 | 0 1
Byl ten chlap někdy s něčím spokojený? Fakt jako sorry, ale čím více se vyplavují různé jeho projevy, tím je mi méně sympatický. Se SW nebyl spokojený, s rolí v TBBT nebyl spokojený- kde ten chlap vůbec hrál, že se vyjadřuje jako bůhvíjaká star? Jo, v rámci dabingu JE bezkonkurenční, ale jinak... Možná si tím připnu na záda terč, ale troufám si tvrdit, že původní trilogie Star Wars rozhodně nestojí na hereckém výkonu Marka Hamilla.

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest