Komentáře 26

Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2019-12-25 22:32:53 | 0 0
Mysule | Fandíme filmu
Mysule | 2019-12-24 13:02:33 | 0 0
SPOILERY

Tak třeba obrácení Kyla aka Bena ke světlé straně by se dal brát jako vzestup. I když stejně jako Vader přešel ke světlé straně až těsně před smrtí. Sice se nejmenuje Skywalker, ale geneticky pochází z rodu Skywalkerů. Stejně jsem chtěla, aby zůstal zlý.
Z toho filmu jde vidět, že Palpatina tam nacpali na poslední chvíli a původně měli v plánu něco o dost jiného. Navíc jim umřela při natáčení herečka Leiy, s tím už prostěnic nemohli dělat. Určitě měla mít původně důležitou úlohu.
Rey na konci, když se jí nějaká random ženská ptá, kdo je, tak odpoví: "Rey." a pak dodá: "Rey Skywalker." Jako že symbolicky převzala příjmení lidí, kteří pro ni byli největším vzorem, a distancuje se od zlého Palpatina, se kterým je ve skutečnosti příbuzná. Poblíž jsou vidět Force ghosti Leiy a Luka. Jo, je to dost kostrbaté. A kdyby to udělali podle mojí teorie o Force-sensitive hybridních klonech, taky by byla Rey geneticky zčásti Skywalker, čili seděl by ten název, a byla by zčásti i mnoho dalších Force sensitive lidí včetně Palpatina a mohla by mít ten konflikt mezi svou temnou a světlou stranou úplně stejně jak ho měla.
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2019-12-23 22:22:31 | 0 0
Jakože revenge of dith není spojler? Jakože rise of skywalker není spojler? Taky jsem četl že to kompletně ruší a podkopava původní trilogii a příběh Vadera který měl být vyvolený
Roman | Fandíme filmu
Roman | 2019-12-23 18:15:15 | 0 0
Fimi dobre pises ani ja moc nechapem ten podtitul Skywalker ale keby dali do nazvu palpatine do by bol zas velky spoiler
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2019-12-23 17:38:48 | 0 0
Spojler




Narazil jsem na zajímavý postřeh, kopírováno:
,, Hm, když si to tak vezmete, tak by se to mělo spíš jmenovat Vzestup Palpatina, protože Palpatine se vrátil, jeho vnučka žije. Kdežto Skywalkerové vymřeli.

Moc nechápu, proč autoři vybrali zrovna tento název"

Co vy na to?
Mysule | Fandíme filmu
Mysule | 2019-12-21 22:52:35 | 0 0
A JÁ JSEM MĚLA TAK KRÁSNOU A PROMAKANOU TEORII O PŮVODU REY!!! A VYMYSLELA JSEM HYPOTETICKÉ KLONOVANÉ-HYBRIDNÍ ULTIMÁTNÍ ZABIJÁCKÉ VOJÁKY POUŽÍVAJÍCÍ SÍLU A SLEPĚ PLNÍCÍ VŠECHNY ROZKAZY! A NIC Z TOHO TAM NEPOUŽILI!
Konec frustrovaného výlevu.
Celkově to bylo zábavné a dobře se na to dívalo, krásné lokace (tj. krásně post-apo), lepší využití postav než minule. Rey je konečně pořádně vydeptaná a tím jí člověk víc fandí. Je tam ale pár momentů, které jsou naprosto na facepalm a nedávají z hlediska kánonu smysl. A navíc by se daly úplně bez dopadu na děj vyřešit jinak. Nevím jestli to spadá do kategorie "chyba ve filmu", nebo "vysrali jsme se na to a udělali to takhle, protože prostě proto".
Je to celkově dost temné a Palpatine je asi nejvíc creepy co kdy byl. Ale prostě z toho filmu smrdí, že ho tam původně nezamýšleli dát. To mi nikdo nevyvrátí.
Konec bych udělala pořádně depresivní a umřelo by víc postav a hlavně jedna až dvě konkrétní, což nebudu spoilerovat, ale kdo už film viděl si domyslí.
Pozitivní je, že jsem nezaznamenala žádné mlácení po hlavě SJW prvky. Dokonce tam geniálním způsobem komentovali manévr Holdo. :D
Digibordelu "všichni proti všem" bylo místy až moc, holt smrt jednoho je tragédie, smrt milionů je statistika.

Takže na Fimiho dotaz, jestli je lepší Ep. 9 nebo Mandalorian jednoznačne říkám, že Mandalorian. To je úplně krásně oldschool Star Wars, nezabordelařené digibordelem, totálně westernové/samurajské a narvané eastereggy! Samozřejmě je to PG13 Star Wars, takže explicitní krvavé dekapitace se nekonají. Hodně zásadní je vztah Mandaloriana a malého "Yody" (není to mistr Yoda). Přezdívka "single daddy in space" to dobře vystihuje. Takže to není úplně jak to vypadá z traileru, ale vůbec to nevadí. Veškeré postavy jsou hrozně sympatické a i ty, které se tam jen mihnou a vlastně o nich člověk nic neví, mají takovou osobnost, že máš pocit, že o nich víš "všechno". Postavy, které máš chuť na místě zabít, jsou záměrně na zabití. A i když je to v základu jednoduché, tak je tam strašně moc nevyslovených věcí, které jsou hluboké. Hodně to je ve stylu "show, not tell".

Kdyby tatáž scéna byla v Ep. 9 a v Mandalorianovi:

Ep. 9 verze:
Postavy se nachází v jeskyni, kde se válí hromada kostí:
Postava A: "Panebože, kosti!"
Postava B: "Kosti, to ne!"
Postava C: "Kosti, to nevěstí nic dobrého..."

The Mandalorian verze:

Mandalorian se podívá na hromadu kostí na zemi a na jeho helmě se objeví výraz znepokojení. (To není joke ani nadsázka, ta helma prostě vyjadřuje emoce, neptejte se mě jak to dokázali).
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2019-12-21 20:34:38 | 0 0
Že prý palpatine je nejvíce zmrvena postava nové trilogie... Jsem četl názory znalců světa SW a nejsou moc spokojení, hlavně právě s Palpatinem
Roman | Fandíme filmu
Roman | 2019-12-21 18:51:56 | 0 0
BADASSSSSSS Palpatin bol popici kurva J.J. to pekne zachranil bolo to velmy dobre postavi dostali tolko priestoru kolko potrebovali nic mi tam niak nevadilo oproti 8 je to genialne skoda ze nenatocil celu trilogiu koho to bol napad dat SW8 tomu retardovi Rey bola skvela ten jej povod bol paradny konecne sme sa to dozvedeli aj kylo renn prekvapil nakonec to dobre dopadlo len skoda ze palpatin oho viac neukazal a chybal mi tam niaky vecsi boj vo vesmire
G36F40 | Fandíme filmu
G36F40 | 2019-12-21 13:00:48 | 0 0
Po pro mě příšerné epizodě 8, která mě nudila a urazila, jsem byl příjemně překvapen a spokojen. Dvě takový zklamání bych neunesl a naštěstí jsem si to dokázal užít.
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2019-12-19 22:58:15 | 0 0
díky za názory, já ještě neviděl ani jedno, nějak nemám potřebu, ale na ep 9 se chystám abych to měl už konečně za sebou...jen nevím kdy, nějak se tam nehrnu
RobbDavis | Fandíme filmu
RobbDavis | 2019-12-19 22:49:10 | 0 0
ukulelembo:Ty jsi neviděl Mandaloriana. Ja zatím jo. Ty jsi viděl Epizodu IX. Já zatím ne. Nemáme si co vyčíst, tak můžeme pospekulovat :). Dovoluji si tady s Tebou mírně nesouhlasit ohledně Tvého výroku.....No taaaak.....přece nebudeš svůj názor, který tady prezentuješ zakládat na tom co Ti někdo řekl, když víme všichni, že kolik lidí tolik názorů... a na tom, co jsi viděl v ukázkách, když všichni víme jakou jehlou jsou ukázky šité. Ty díly mají 30-40 minut, dál nejdou a je to natáhlý na 8 dílů. ,,jasně je to pěkně udělaný a některý momenty fakt fungují, ale že by to bylo nějak brutálně hluboký...???... Epizoda VIII se Ti líbila?
ukulelembo | Fandíme filmu
ukulelembo | 2019-12-19 19:35:00 | 0 0
Fimi: Mandaloriana jsem sice ještě osobně neviděl, ale z toho co jsem o něm slyšel a zahlídl z ukázek, můžu jednoznačně říct, že jeho kvalitativní vítězství oproti Epizodě 9 je nezpochybnitelné.
RobbDavis | Fandíme filmu
RobbDavis | 2019-12-19 14:29:14 | 0 0
Fimi: Tohle jsem taky ještě neviděl, ale na Mandaloriana zrovna koukám. Viděl jsem 5 dílů. 1 a 2 klasická přestavovačka světa podsvětí a tak podobně jak to chodí atd...3 díl naprostá pecka i emočně, efekty, dějem...4 a 5 jsem si včera říkal, že to snad ani nemůžou myslet vážně..nejklišodnější klišé a ještě průměrně a předvídatelně natočené...ale od 6 to prý jde zase nahoru rapidně. Takže dojem rozhodně pozitivní. Je to velmi pěkně udělané, kostýmy, lokace, vše jak má být. I ten soundtrack se občas snaží. Každý mluví o baby Yodovi..no jako fajm postavička, ale zatím to bylo předvídatelné celkem kolo něj..ale dobrý jako. Není to žádná revoluce a dalo by se možná čekat víc, ale ještě není konec a doufám, že 1 seríe nebude poslední.
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2019-12-19 12:06:59 | 0 0
Tak co je lepší, toto nebo Mandalorian? Já to uvidím snad dnes či zítra
ukulelembo | Fandíme filmu
ukulelembo | 2019-12-19 10:58:29 | 0 0
Dbar: Epizodou 8 už se ani trápit nemusíš. Abrams jí retconoval víceméně v plném rozsahu. Ono slibované respektování jejích témat a zvratů je asi na úrovni prasat z Orwellový Farmy zvířat.

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Nejnovější videa z našeho youtube kanálu!

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu

© 2011 - 2020 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest