Komentáře 74

Karel | Fandíme filmu
Karel | 2019-09-17 22:19:27 | 0 0
Ale to je právě přesně ten problém. Tvoje norma slušnýho chování a opravdu ti ho neberu a je v pořádku, že ho máš, tak je jen v určitý společenský vrstvě určitý společnosti, která čítá převážně jen jednu rasu. Ve stejný společnosti v jiných vrstvách jsi kupříkladu v lepším případě za naivku, nicméně spíš za nevulgárně řečeno blbku a v jiných zemích, v naprosto odlišných kulturách by tě brali za hulváta, ignoranta nebo posla samotnýho podsvětí. Je těžký se přít s někým kdo chce po ostatních, aby překračovat společenský konvence, ale sám se jich nechce vzdát a natož pak když věří v jejich jedinečnou universálnost. Hele klíďo píďo budu za hulváta pro tebe, mě to vážně netrápí a když vezmu v potaz jak mě vykládáš, že se nedají moje historický úvahy číst, tak je mi dost úsměvný, že se mě snažíš poučovat a přesvědčovat, o tvém čůpr chováním napříč celým světem.

Určitý definovaný postavy, opravdu lidi v dnešní době neustálýho počerněvání a pohomofobování, ale opravdu vážně vidět nechtějí. Nechápu proč musím u každýho tématu, kdy chtějí přeobsadit bělocha černochem psát omluvný věty typu "Taky by se mi nelíbilo kdyby chtěl udělat z Blada bělocha" atd. jen aby mě náhodou Emma či jína píčelka neumravnila a abych jím udělal radost. Já vím o co ti jde. Ten pocit, že tě lidská bytost musí poslouchat a dělat jak kážeš je zrádnej a často se na něj hřeší.
Je to jen ignorance, když někdo v těchto případech očekává, že jde jen o rasizmus nebo nějaký podobný debilinky. Člověk nad tématem může přemýšlet komplexně i když to vypadá jinak. Pokud vážně nejsi pýča, tak zkus pro příště komentovat bez toho aniž by si všechno kolem sebe ponižovala, nebo umravňovala, nebo nasrala a zkus vyjádřit svoje postoje a pocity jak je cítíš, odůvodnit je a co tě k nim vede a k ostatním se vyjádři tak max. s pochopením nebo nekonfilktním nesouhlasem. Potom dokážeš tu svojí velikost Osobnosti s velkým Ó a možná tě začnu i uznávat, ne jen respektovat. (y)
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2019-09-17 17:10:50 | 0 0
Emma jde o to že smrt wanovych v uličce a smrt strýčka a vyřčení věty o zodpovědnosti a moci je v došlo a každé hře, filmu a komiksu. Už je to tak ohrane že není na škodu to prostě jednou neuvest.. U magneta se jeho minulost téměř vůbec nevzpomíná..
Emma | Fandíme filmu
Emma | 2019-09-17 16:24:57 | 1 1
Karel: Tak tu hranice neurčuju já, ale norma slušného chování fungující napříč všemi sociálními vrstvami, rasami, zeměmi i společnostmi, ale to je fuk. O tom, kdo používá při diskuzi jaké prostředky a co to o něm vypovídá ať si udělá každý svůj obrázek :-).
A pokud se tedy znovu vracíme zpět k Magnetovi, tak hele, mě je taky úplně fuk, jestli zůstane bílej žid, nebo ne. Mě jde od začátku jen o to, aby filmaři v rámci snahy znovu diváky ani sebe nezdržovat s již viděným, nepromarnili skvělou postavu skýtající obrovský potenciál a zpracovali ji pořádně od pýky a ne že dostaneme něco ve stylu "všichni jeho origin už znáte, tak nebudem nic opakovat a znovu pitvat jeho motivace a psychiku, odbydem to půlminutovým flashbackem a jdeme na věc", jako to udělali třeba u nového Spider Mana nebo Batmana (přičemž u SM to zas až tolik nevadilo, tam moc psychologie tak, jako tak není, ale u Batmana mi ten bližší pohled na jeho původní motivace třeba v BvS a JL dost chyběl). A pokud se zrovna u Erika tomu opakování a kličkování budou chtít filmaři vyhnout změnou jeho původu, pak to jako nápad beru a nebudu to odsuzovat, dokud to neuvidím (a ano, třeba to dopadne katastrofálně, ale to těžko bez věštěcké koule můžeme říct). A myslím, že by filmařině jako takové prospělo, kdyby takových diváků, co si počkají na výsledek a až pak řeknou, zda to stálo za nic, bylo víc. A nejen filmařině, ale to už je na jinou diskuzi.
Karel | Fandíme filmu
Karel | 2019-09-17 13:49:12 | 2 1
Emmo ale já se narozdíl od tebe na internetu nedefinuju jako odraz společenské slušnosti. Sama mluvíš o bourání hranic v našich předsudcích, tak proč mi jasné vytyčuješ mantinely ve kterých spolu můžeme komunikovat? Jsou to jen hranice ve kterých se cítíš bezpečně?
Proč nicméně opět urážíš a dehonestuješ moje historický rozbory? To slušní lidé nedělají, ti si vyslechnou vše co má druhá strana na srdci a v případě nesouhlasu pouze nereagují.

A opět se dostaneme oklikou k tomu co tvrdím od začátku, všude na světě se dějí genocidy a vyhlazovací tábory jsou sotva vymysli Nácků, ale aby měli Magnetovi pohnutky smysl v USA musí být vystaven určitým okolnostem v určitých místech na světě. Zároveň jsem názoru že původ postavy by se neměl drasticky lišit od předlohy, protože v případě Magneta je hodně a silně definovaná. V USA nebo Evropě, Austrálii na novém Zélandu nebo v Kanadě došlo v posledních 40etech k etnickým problémům a čistkám, které jsou nejpodobnější tomu co mohl zažít 10 letý kluk v koncentráku jen na Balkáně, potažmo v Postsovětských republikách.
Proto jsem v tomhle konkrétním případě proti tomu aby šlo o černocha, asiata, araba nebo inda.
Možná bych zvládl, kdyby byl Magneto indián (American native). Víc ale nedává smysl... a jiný důvody jsou stejně oslý můstky jako všechny jiný možnosti jako je pomalý stárnutí, za skok v čase atd. který s sebou ovšem nesounaprosto jinou kontroverzi.

Upřímně mi jsou tvoje politický názory vážně ukradený. Je mi jedno jestli si vítací sluníčko nebo jen kazatel mravní pravdy. Důležitý a to co vnímám je, že způsobuješ nepokoje a zbytečný třenice ve společnosti, který by bez tvých příspěvků nebyli.
Oba dva se pohybujeme v jiným rozsahu společenských kruhů, tak nás rozhovor zkus brát jako rozhovor dvou lidí z různých kultur. Je taky nebudeš umravňovat a poučovat že se polívka nesrká ;)
Emma | Fandíme filmu
Emma | 2019-09-17 12:05:44 | 1 1
Spike: Možná tě to překvapí, ale moje "fanatické aktivistické tužby po falešné diverzitě" začínají a končí u toho, zda mi případná, že změna rasy dává z vypravěčského hlediska smysl a může film a můj zážitek z něj obohatit (viz, právě změna u Magneta, kterého už jsem jednou jako žida viděla, nebo u zmiňovaného Robina Hooda, kde šlo o klíčový dějový prvek). Pak jsem pro. Pokud taková pocit nemám, a vnímám situaci jen jako "odškrtnutí povinné diverzity", jsem samozřejmě proti. Viz. např. řada ohlášených ženských postav u DC (změna zrzavých bělošek na černošky), černoši a asiati v historických filmech typu Marie Stuartovna apod. Jestli ti to i tak přijde jako "fanatický aktivismus", tak s tím už moc nenadělám, ale možná by nebylo na škodu rozšířit před vynesením takového "bovinění" svůj pohled dál, než na jednu diskuzi.

Karel: Slušný člověk s nímž má smysl o něčem věcně diskutovat se NIKDY nesnižuje k vulgaritám ani k sexuálním urážkám, jen proto, že má jeho oponent odlišný názor, to je prostě fakt, přes který nejede vlak a který ničím neokecáš, sorry. Ale OK, dejme si ještě jednu šanci (ale prosím stručně a bez zbytečných půlstránkových keců o tisíce let vzdálené historii a tvých zkušenostech z pouti): Čím jsem podle tebe urazila celé národy? Tím, že jsem většinu posledního komentu věnovala popisu Magneta, jakožto fiktivní postavy, asi těžko, takže čím? Tím, že jsem si dovolila napsat, že Židé nebyli jediní, kteří kdy trpěli jak zvířata kvůli lidské krutosti a lhostejnosti? Nezlob se na mě, ale to je prostě fakt. Nevinní lidé kvůli své odlišnosti (vyznání, politika, rasa, atd) nelidsky trpěli a trpí všude na světě, od Číny až po Jižní Ameriku. Tečka. Nebo snad máš problém s tím, že jsem si dovolila naznačit, že ne všude na světě jsou k imigrantům vstřícní? Ale to je taky pravda. Např. v USA, nebo mnoha zemích Evropy spousty urpchlíků ani nepřijmou a proti těm, které přijmou se neustále někde protestuje. To prostě není předmět k diskuzi, taková je realita a nic urážlivého v ní není. Jó, takhle, kdybych tvrdila, že to, že je země nepřijímají a nechtějí je plošně špatně a mělo by se to změnit, to by se už za urážku možná považovat dalo, ale asi tě zklamu, ale nic takového jsem nikde nenapsala a svůj názor na migranty a jejich přijímání jsem ti nesdělila a ani se to nechystám udělat (jen ti můžu říct, že jsou dost daleko do toho, co sis o mě nejspíš namyslel), takže ty výkřiky jak jsem pro integraci a absolutní společenskou rovnost si můžeš nechat od cesty. To nevíš a ani vědět nebudeš. I když... něco ti k tomu řeknu. Budeš se asi divit a bude to pro tebe možná novinka, ale společenské názory většiny lidí se nijak neopírají o jejich sexuální fantazie. Dokonce si troufám říct, že s nimi nemají nic společného :-).
Karel | Fandíme filmu
Karel | 2019-09-17 00:10:05 | 2 1
Emmo, když vezmeme fakt že film je médium reflektující společnost a už minimálně 80 let, (Mr. Pepa Goebels aproves) slouží k propagaci politicko-sociálně-náboženských témat, tak je naprosto přirozený sklouznout od filmu k samotný tématice, kterou filmy, nebo daný téma rozebírají. Což mi nebudeš přeci nalhávat, že Magneto a Konečný řešení není dost ožehavý téma samo o sobě.

Nic ti promíjet nebudu, urážíš nejen mě, ale stovky milionů lidí po celým světě, takže pokud nejsi schopna přijmout 2 decentní ne/urážky na svoji osobu v celý týhle konverzaci a nevlastníš ani slušný vychování k tomu jí dočíst, pak nechápu co od dnešní doby jinýho než bezduchý uznávání tvoji existence a tvých zkratkovitých názorů očekáváš. Tvoje názory jsou dosti zhýralý a špatný. Nevěříš v ně, to by vypadalo jinak a pouze v nich sleduješ vedlejší užitek/užitky, což potvrzuješ tím, že nejsi schopná si je ustát pod nátlakem a jednáš unáhleně. Nemám tě rád, nemám rád lidi tvýho charakteru a nejsem v tom sám, nicméně i přes to uznávám důležitost tvojí existence a významu pro společnost a proto bych byl rád kdybyste byli ty a tobě podobní co za to schopni přijmout následky svých činů a hlavně svýho momentálního jednání. Svět by mohl potom fungovat bez toho aniž by zbytečně moc nevinných, nejen lidských tvorů na celý Zemi trpělo kvůli hloupým nešvarům pár božích stvoření...

Btw, já vážně nemám nic proti tomu kdyby si chtěla zkusit černocha. I já mám svoje sexuální touhy po různých ženách, různých etnik... je to v pořádku a pokud jsi doopravdy pro integraci a společenskou rovnost, pak nechápu jak tě může vůbec takový návrh urážet. ???
Spike | Fandíme filmu
Spike | 2019-09-16 22:14:40 | 1 1
Emma: Všechno co je v článku jsou jen spekulace. Skutečnost je taková, že věk Erika se dá vyřešit elegantně tím, že jako mutant bude stárnout pomaleji. Je to nejlepší a nejméně bolestivé řešení. Jenže to by nenaplnilo tvoje fanatické aktivistické tužby po falešné diverzitě. :(
Emma | Fandíme filmu
Emma | 2019-09-16 19:13:17 | 1 1
Vorvancos: Aha, tak to pardon, moje chyba. Netušila jsem, že se účastníš diskuze u článku, který jsi s přístupem "žádné okolnosti nutné ke změně charakteru nejsou" zjevně vůbec nečetl (v horším případě nepochopil či se rovnou rozhodl účelově ignorovat).
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2019-09-16 17:46:31 | 0 0
Já se nehadam nebo tě nepřesvědčuji o svém pohledu jen říkám můj názor na film.. Nejlepší dceu považuji MOS a aquaman... Shazam se mi nelíbil a i trochu to je vše... No Green lantern byl opravdu slabý, viděl bych to ovšem tak nějak nastejno... No uvidíme co Birds, tam ovšem není nic co by mě zajímalo takže to uvidím možná na někdy z nudy... Ano Hobbit se mi taky nelíbil ale jsou tam alespoň světlé okamžiky které zaujmou a baví, třeba všechny scény s Thranuilem mě baví, Lee to zahrál famozně....

Na druhou stranu i přesto že se mi Shazam nelíbil, na dvojku jsem zvědav
Tomosaurus | Fandíme filmu
Tomosaurus | 2019-09-16 17:40:04 | 1 0
Musim si zapamätať ze ked sa rozpráva o shazamovi a hobbitovi tak to nema cenu sa o tom rozpravat... Fajn. Je nudný. Budu vediet že bol nudný mozes nam to vytesat do kameňa aspon sa z toho poučia. Zatial netrpia snyderizmom len ich kontroluju sjw. Co je uz trochu horsie lebo PRAVDEPODOBNE homo black mask sa mi nepozdáva. Zatial sa snazia zakryvat rany po tom ako znasilnili cele DCEU po tom fuckupe menom Justice League a ano fimi aquaman WW a ani Shazam nie su veldiela. Ale radsej nudny Shazam ako hovadina menom Green Lantern s Ryanom Reynoldsom.
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2019-09-16 17:21:52 | 0 2
Tomo ano mcu ještě neukázal dítě... Ach jo... No, to je sice pravda ale kdykoliv byl na scéně Billy byla to nuda, nebylo to vtipné, nebyl to tak super dětský výkon jako v To, Stranger things.. Ne, tady všichni chtějí vidět shazama, který je hrdina.. Ne Billy který hrdina není... Já ti nevím ale scény s Billym mě absolutně nudily a nebavil navíc film trpí velkým problémem, všechny vtipy byly ukazany v traileru čili film není ani zábavný... Mimochodem Billy a Peter Parker jsou oba středoškoláci nebo ne? Takový rozdíl tam nebude zase... Víš co ještě ukázal shazam co marvel ne? Ukázal že jedna z jeho postav včetně herce je už od válu..
Tomosaurus | Fandíme filmu
Tomosaurus | 2019-09-16 16:57:54 | 0 0
Tak minimálne Shazam ukázal nieco co napríklad marvel neukazal alebo aspon nie v takom rozsahu a sice dieťa ako superhrdina. A ešte predtým nez napisete spiderman tak si treba uvedomiť že spiderman je stredoškolák co je este síce stále dieta ale shazam je ina vekova kategoria. A ukazat deti je podla mna vacsi risk ako teenagera a to si musime uvedomiť že a to sa aj myslim zhodneme vo vacsina ludia viac poznaju marvel postavy ako dc postavy a aj ked shazam patri k justice League tak sa o nom IMO vie vseobecne menej ako o ostatných členoch.
Vorvancos | Fandíme filmu
Vorvancos | 2019-09-16 16:40:21 | 1 0
žádná nepřekonatelná okolnost není...rozhodně ne proto aby se musel přebarvit. Veškerá změna ras,orientací atd. je nesmysl všemi směry...takže si klidně mel svojí. Ano bílej BP je hovadina, stejně jako černej Magneto.
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2019-09-16 16:35:01 | 0 0
Tomo tak dceu je nejspíš vše kromě jokera.. Vše tak nějak se odehrává ve stejném vesmíru tedy nevím co nový Batman, pokud je to dceu je to tedy mladý Affleck.. Problém je že díky té rozesranosti dceu tu nyní máme série postav které se potkali ovšem nyní se už potkat nemohou.. Např nový Batman a Wonder woman...
Emma | Fandíme filmu
Emma | 2019-09-16 16:13:56 | 1 1
Vorvancos: Však by mi taky nevadil, pokud by byli filmaři v době vzniku prvního filmu ve stejné situaci, jako nyní s Erikem a nepřekonatelné okolnosti je nutily jeho původ změnit. Pak by mi to bylo fuk, stejně jako mi bylo fuk, že ze starýho asiata udělali v Doctoru Strangeovi bílou keltku. Jediný předpoklad, který mě zajímá je to, zda změna slouží příběhu a postavám a filmaři si s ní poradí tak šikovně, logicky a zajímavě, aby ji před diváky dovedli obhájit a ti se v porovnání s komiksovou předlohou nemuseli cítit o něco zásadního ochuzeni.
Ale žádná taková tíživá situace znemožňující adpatovat komiks tak, jak ho známe, v době, kdy se točil první Black Panther pokud vím nenastala, takže tvrdit, že měl být přesto bílý, ačkoliv by to nepřineslo nic pozitivního, je IMO naprostá hovadina. Ale pokud ty máš nějaké jiné informace a víš o něčem, co tehdy stálo v cestě tomu, aby byla postava BP taková, jako v komiksu, ráda se nechám poučit.

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest