Komentáře 24

David007 | Fandíme filmu
David007 | 2019-08-19 02:25:23 | 0 0
Emma: Ale když už je to natočené, tak to přeci nemůžeš jen tak hodit do koše... Někdo už to za nějaký ten peníz natočil. A i kdyby to mělo kvalitu úplně hroznou, což ty prostě vědět nemůžeš, tak i přesto by se mělo studio film pokoušet nějakým způsobem vydat... Je to logické. Je sice fakt, že do toho Disney nedal ani dolar, ale stejně alespoň část těch peněz do toho investovaných by se měla vrátit... Hledám nějaký příklad z praxe, kdy se zachoval podobně, ale teď ve 2 v noci mne nic nenapadá... xDD

IMHO akorát Disney hledá způsob, jak z toho vytřískat těch peněz nejvíc... Ale taky zde opravdu můžou být i ty ostatní faktory, jako tady už tuším Ukulele psal (mám na mysli jiný směr natočeného filmu vs střiženého traileru, apod.) ... Těch "problémů" a otazníků zde bude více.
Emma | Fandíme filmu
Emma | 2019-08-18 22:48:18 | 0 0
Od začátku říkám, že to je, byl a bude úplně stejnej případ jako nová F4. Taky od samýho začátku lezení do zadku všem těm nadržencum na "dospěláckou" komiksovu. Taky všichni plný huby keců o tom jak je to drama a syrový a hororový a drsný a jiný než ostatní komisovky a jak to má osobitou originální vizi a neotřelej režijní přístup a blá, blá, blá (o snaze to takhle "bombasticky" prezentovat, nemluvě). A výsledek? Totální nekoukatelnej odpad horší než většina komiskové produkce za poslední dvě desetiletí (a ne, přetáčky za to fakt nemůžou, to ať režisér a kdokoliv jinej vykládá holubům-ty už tý smutný patlanici jen nasadily korunu). Disneymu se fakt nedivím, že do toho nechce investovat ani s tím být jakkoliv spojován. Kdo by taky chtěl?
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2019-08-18 09:36:38 | 0 0
David to je všechno moc hezky ale pořád se ptám, proč by měl Disney investovat do nejakych nezajímavých X-Menů v rámci mrtvého univerza který by mu akorát naboural možná již naplánovaný a vymyšlený způsob jak uvést xmeny nebo obecně mutanty vlastní pro MCU? Náhodou by ten film neměl úspěch a opět by si prizavreli cestu k úspěchu vlastních X-Menů
David007 | Fandíme filmu
David007 | 2019-08-18 01:35:25 | 0 0
Takže pozor, pozor, pozor... :DD

Snažil jsem se ohledně toho odkoupení Foxu Disneym něco načíst...
A z toho, co jsem pochopil jednoduše nemáte pravdu ohledně toho, že by Disney musel přistupovat k The New Mutants jako k pasivu, které chce hnát do zisků...

Jednoduše to tak není, prototože pravděpodobně Disney koupil pouze aktiva!
Jedná se o akviziční obchod, kdy jde především o koupi aktiv....

Tudíž situace, jako nastala právě u tohohle filmu (a pár dalších) by měla být zkrátka taková, jak jsem říkal. Disney "z nulové investice" u The New Mutants jedině vydělá...

FImi: Však jo... Však jsem psal, že se zde se nabízí ta otázka, zda to nějak splácat a vydat tak jak to je (utratit pár jednotek miliónů dolarů), a smířit se s kvalitou projektu (ať je jakákoli), a nebo ten projekt přetočit s vyššími náklady (utratit pár desítek miliónů dolarů) a pak ho poslat například do kin. Vše ale záleží na momentální kvalitě filmu, na jeho potenciální kvalitě a na jeho potenciiálu, co se týče tržeb...
Jde o to, že když může Disney vydělat na už vytvořeném projektu, tak proč to nezkusit. Jsou vlastně jen 2 možnosti, jiné nejsou. :D
Spidey3 | Fandíme filmu
Spidey3 | 2019-08-17 22:35:02 | 0 0
Nečetl jsem celou diskuzi, tak se omlouvám, jestli plácám blbosti. Fox ten film nechal natočit. Fox schválil trailer, který byl vydán. Fox nakonec přehodnotil tón filmu a Fox nakonec přenechal problémy jinému studiu. Upřímně. Opravdu si někdo myslí, že Disneymu záleží na kvalitě filmu? I kdyby ten film byl úžasný, tak ale X-Meny bude chtít uvést po svém a ne filmem, který byl několikrát odložen původním studiem. Na film jsem byl zvědavý, ale jak byl odkládán, tak fakt nemám chuť jít do kina, o kdyby nakonec šel.
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2019-08-17 20:27:47 | 0 0
David to tak není ano Fox na tom dělal ale Disney by jistě něco upravilo a možná to není ve finální fázi a dokončené že stačí jen dát do kin. Film by dle Disney vyžadoval další dotáčky, což je problém protože mladí herci se vyvíjejí a rostou takže by polovinu filmu vypadali jinak nebo by je omlazovací a to znamená prostě další miliony investovat do něčeho co Disney nezačal, není dle jeho vize směru a film by nedával smysl. Disney v rámci MCU chce.mutanty představit podle svého a nenechá si do toho plést nějakou sérii nebo film a nejistým ziskem
David007 | Fandíme filmu
David007 | 2019-08-17 18:17:08 | 0 0
Jako možná, že se fakt mýlím.
Ale zde opravdu jde jen o slovíčkaření. Já to beru opravdu tak, že film už byl zaplacen a natočen právě někým jiným, a Diney pak koupil pouze Nové Mutanty jako "výsledný produkt". Tím to hasne.

... To je to samé, jako by mělo Disneyho nějak zajímat, že Fox i v roce xxxx (plácnu 2001) točil nějaké filmy, do kterých byly vraženy taky prachy prostě kdysi, ale taky se odložily, či úplně zrušili. Prostě je blbost se zabývat nějak minulostí, když to Disney neplatil. To samé je teď. The New Mutants se zaplatilo Foxem, a byly to prachy Foxu, nikoli Disneyho... DIsney přece nekoupil jejich kapitál, ne?

Kapitál, tak se to asi jmenuje...
David007 | Fandíme filmu
David007 | 2019-08-17 17:57:58 | 0 0
Ukulele: No, jde čistě pouze o slovíčkaření :D
A dle posledních zpráv pravdu prostě úplně nemáš, pokud jo, tak částečnou...

https://www.moviezone.cz/clane… />
Jelikož se film točil ještě před nějakým "haló" o tom, že Disney odkoupí Fox, tak vše bylo financováno Foxem (ano, dnes sice Disneym, ale...) Tím narážím na - ano - odkoupení, jak pasiv i aktiv.
Už dopředu totiž Disney věděl, že je s filmem problém, tzn. film se natočil za kupu "Liščích" peněz, a nikdy z toho zpátky Fox nic nedostal. Ano, super. Ovšem tahle investice a ztráta by měla být započítaná už dávno za roční období let 2017, 2018. Nikoli dál. Disneyho to v době obchodu už nemůže dle mého "trápit".

Za každé období (čtvrtletí, rok) se snad dělá jakási "inventura", počítají se finance a zišťuje se, jak na tom společnost je. A nikde u Disnyeho nebude napsaná ztráta, kterou kdysi někdy před 3-mi lety udělal Fox. To je blbost.

!!! Tím chci říct, že na filmu se už prodělalo, a to pouze a jen jednou. Ne, několikrát, za doby Foxu a za doby Disneyho, jestli mi rozumíš.. V nějakých výročních správách Foxu bude jistě už film "The Mutants" napsán jako investice z pasiv, která prostě zatím nic nevydělala, a tím to hasne. Ne, každé pasivum vydělá.
Disney koupilo Fox se vším všudy, ale ne s jejich " momentálním balíkem peněz"... Tidíž s jejich pasivy a aktivy z doby "kdysi" nijak neoperuje... To byla věc Foxu. Od někdy 2018/2019 je to věc Disney. Tam ale "The New Mutants" nespadá.
ukulelembo | Fandíme filmu
ukulelembo | 2019-08-17 17:20:13 | 0 0
David007: Jestliže Disney koupil Fox se vším všudy, tak kromě jeho aktiv získal i jejich pasiva. Tudíž tvoje idea, o tom, že Disney prostě slízne výdělky z filmu "natočeným někým jiným" je naprosto zcestná. Investice Foxů se stali investicemi Disneyho, a tak závazek zůstává stejný. Disney tu žádné peníze "zadarmo" nezískává, ale naopak se musí vypořádat s tím, co natropil někdo jiný a nějak z toho vyjít s co nejmenší ztrátou.
Pokud jde o mě. Já chci film, který trailer slíbil. A jestliže byl trailer založenej na Boonově vizi, tak chci co nejvíc vidět právě z ní. Tudíž ideální stav by bylo dokončení původně plánovaných přetáček v plném rozsahu, a uvedení v kinech. Samozřejmě beru v potaz současnou situaci, a tak jsem ochotný přijmou drobné úpravy, které odstraní původní spojitost s X-Menovským vesmírem (pokračovat v mrtvém vesmíru už vážně nemá smysl) a buď film učiní zcela samostatným nebo ho navážou na MCU. Aby příběh případně mohl dál pokračovat jak v jednu chvíli Boon zmínil (plánoval horrorovou trilogii, kdy každý díl měl být založený na jiném horrorovém žánru).
Pokud Disney přetáčky odpíská a jen dotlačí do kin co je doposud natočeno, asi se neubráním silnému zklamání a o mém dalším postoji k filmu by rozhodl až další trailer, který by naznačil skutečnou náturu filmu. Ale soudě dle momentálních Disneyho reakcí se jen bojím, že momentální podoba bude obdobné fiasko jako Dark Phoenix.
David007 | Fandíme filmu
David007 | 2019-08-17 16:59:17 | 0 0
Jako jedno je jisté. Pokud ten film vznikne, nebude mít s MCU co dočinění....

A myšlenka "že Disneyho plán je zaplácnout tímhle místo "třetí marvelovky" v rozvrhu na příští rok" mne vůbec nenapadla. I přesto by v tom případě musel Disney film vydat, a to do kin.

... Uvidíme, co se v nejbližších měsících o filmu ještě dozvíme. Ale upřímně tomu filmu moc velké ambice nedávám. Jsem si na 90% jistý, že Disney film vydá, ale nejsem si jistý kdy, kde, a v jaké podobě... Zahodit to by byla totální kravina. Za 3 měsíce Disney spouští Disney+, takže třeba bude pak film tam.
David007 | Fandíme filmu
David007 | 2019-08-17 16:53:14 | 0 0
Ukulele: Jo, chápu. Je to jasné... Ale jak jsem napsal, Disney by na tom mohl jen vydělat, pokud do filmu nebude cpát prachy a zveřejní ho tak, jak teď je..
A vzhledem k tomu, že jsi napsal, že ten film furt chceš, tak mi napiš, za jakou cenu ho chceš.. Respektive, jestli by ti vadila ta verze, co už je dávno natočená (Dle Foxu) a vize "Boona" by ses vzdát prostě nechtěl, nebo chceš nutně vidět tu verzi, která počítá s těmi přetáčkami, a nebo je ti to vcelku jedno, a záleží ti na tom, zda filmv vůbec uvidíš?
ukulelembo | Fandíme filmu
ukulelembo | 2019-08-17 15:31:35 | 0 0
David007: To co Fox Boona přinutil natočit by prý mělo být teen drama s příchutí superhrdinského Přeletu nad Kukačcím hnízdem s lehkými nádechy hororu. A pokud přetáčky dosud neproběhly, tak to by mělo být právě to co momentálně Disney drží v ruce. Což si osobně nemyslím, že by nemohlo zapadat do momentálního portfolia Disneyho. Problém je spíš fakt, že trailer sliboval čistokrevný horor. A tak lidi od toho očekávají právě to. Pokud by tak Disney poslal do kin film v současné podobě, tak dost riskuje, že ten potencionální zájem, který trailer vybudoval bude rychle schlazený jak studenou sprchou, naopak, pokud by se rozhodl film přetočit k obrazu traileru, tak by do něj musel nalít dost peněz a údajně z poloviny kompletně předělat, což je investorsky dost ošemetná věc, když film navíc z původního hlediska už nemá kam patřit (X vesmír je mrtvý a do MCU se Fiedgemu a spol asi zrovna nehodí). A to nemluvě o tom, že původní idea přetáček si pohrávala i s myšlenkou Rkového hororu ve stylu To, což už by Disneymu do portfolia nezapadalo určitě.
Zkrátka film je ukázkovým případem, kterému administrativně Disneyho koupě Foxu vůbec neprospěla. A nezbývá než doufat, že tomu nepadne za oběť a nakonec se v kinech toho co původní trailer slíbil, nakonec dočkáme. Já osobně ten film furt chci. >_<
David007 | Fandíme filmu
David007 | 2019-08-17 14:58:23 | 0 0
Hronik: Ale to je přesně to, logické to rozhodně není... Já teda předpokládám, že nikdo na tom filmu nerobil zadarmo. Tudíž se do toho "natočeného" filmu nalilo už spoustu peněz, které pocházejí z Foxu, nikoli od Disneyho. A pokud by Disney ten projekt dal jakýmkoli způsobem na veřejnost, tak by z toho jen profiltoval,šli by jen do plusu, protože do toho nic nevrazili.
Ale pávě zde se nabízí ta otázka. Zda to nějak splácat a vydat tak jak to je (utratit pár jednotek miliónů dolarů), a smířit se s kvalitou projektu (ať je jakákoli), a nebo ten projekt přetočit s vyššími náklady (utratit pár desítek miliónů dolarů) a pak ho poslat například do kin. Vše ale záleží na momentální kvalitě filmu, na jeho potenciální kvalitě a na jeho potenciiálu, co se týče tržeb...

Tady je si třeba uvědomit, že absolutně nikdo neví, jak na tom reálně ten film kvalitativně je.
Pořád zde totiž existuje možnost úplně jiná. Třeba je film dost kvalitní už teď. Ovšem, třeba nezapadá do Disneyho plánů filmů pro rodiny, tak Disney neví co s tím... (Pak ale, ať jdou do ... xD)
ukulelembo | Fandíme filmu
ukulelembo | 2019-08-17 14:37:19 | 0 0
Hronik: Upřímně, on by se vlastně i docela hodil. Osobně si myslím, že by stačilo trochu poupravit zasazení filmu a mohl by z toho být perfektní úvod mutantů do MCU. Problém bude spíš, ve vyšším narativu MCU.
Jinak prozatím mi příjde, že Disneyho plán je zaplácnout tímhle místo "třetí marvelovky" v rozvrhu na příští rok.
Hronik | Fandíme filmu
Hronik | 2019-08-17 13:39:36 | 0 0
Ukule :Tak disney nechce ztrácet čas s projektem od foxů to je logické. Mají své práce dost do MCU by se film nehodil tak proč se tím zabývat.

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest