Komentáře 28

Myšule | Fandíme filmu
Myšule | 2018-06-29 10:38:09 | 0 0
Ale fuj, takový překlep! Otec-syn a matka-syn tam mělo být!! Ale stejně to asi (skoro) každý pochopil.
Semhoťuk | Fandíme filmu
Semhoťuk | 2018-06-29 09:30:32 | 0 0
Emma: to víš no, takové lidi také nechápu, ale o nich se tu teď nebavíme, tak nevím proč máš nutkání je do naší konverzace zahrnovat.

Zkrátka to co tu píše Myšule je naprosto korektní a střízlivý pohled na danou věc. Konečně někdo kdo to má v hlavě srovnané. Ale Emma úča se s ní stejně musí přít, protože ona jediná má vždy pravdu. Plácá tunesmysly o jakých si análech a statistikách, studiích a přitom sama není schopná podat jeden jediný příklad, který by mluvil v její prospěch. Mluví jen v obecné rovině.
Holt naše stará dobrá (nebo jen stará) Emma.
Semhoťuk | Fandíme filmu
Semhoťuk | 2018-06-29 09:20:39 | 0 0
Petr SLAVÍK 3: IMHO je to známka inteligence, protože IMHO to značí, že je člověk študovanej. Takže prosím tě, neposmívej se lidem za to, IMHO je to prostě součást osobnosti.
Myšule | Fandíme filmu
Myšule | 2018-06-29 08:39:35 | 0 0
Emma: LOL, nepochopila jsi vůbec co píšu nebo pochopit nechceš. :D
Nacistky tam přece byly, Elsa v Křížové výpravě, pak tam nějaká řvala "alarm!" v tom jejich sídle na zámku. Ale 50% jich samozřejmě nebylo a ani by to nemělo logiku. Počet podle mě odpovídal realitě, protože i když armáda zaměstnávala ženy, tak hlavně na adimistrativních postech a v nemocnicích.
Ještě tam byli duchové v Arše a tam rozhodně byly i ženské duše.
Dělníci kopající v poušti jsou chlapi. Opět logika - kolik dělnic kopajících v poušti existuje?
V sektě magorů z Chrámu zkázy byl hlavní záporák chlap a ti další sektáři taky chlapi, ale zase to vychází z běžné situace v té oblasti. Nevím jak přesně fungují sekty v tropické Asii, ale něco mi říká, že různých "svatých mužů" a divnosektářů je tam převaha nad ženskýma. Brácha byl v Nepálu, což není přesně to místo co v Indym (ale to je stejně fiktivní) a snad všichni lidi z různých náboženských sekt tam byli chlapi. Ženské kláštery taky existují, ale možná se ty ženy drží spíš v těch jejich chrámech než na ulicích a celkově jich není tolik. I v různých cestopisných dokumentech je vždycky vidět, že převažují "svatí" muži.
Ze zhýčkané zpěvačky musí mít femenazis osypky :D , ale nepochybuju, že by v její situaci reagovaly úplně stejně, ne-li ještě hysteričtěji. Dneska by už taková ženská postava ve filmu neprošla, přitom reálných předobrazů existuje spousta. BTW když rovnoprávnost, tak by mělo být normální dávat do filmů i ženské komické postavy, aniž by feministky hysterčily, že to je urážlivé.

Lovkyň krokodýlů zřejmě v reálu moc není, že? Nějaké ženy v buši určitě žijou, ale nejsou důležité pro děj. Nebo nevím jaký vliv na děj by mělo ukázat nějakou random chovatelku ovcí.
A nevím teda z čeho vyvozuješ, že ve filmu nějaké náhodné ženské na ulici jsou domácí puťky, když to je prostě komparz, aby ulice nebyla prázdná. Stejně tak by se dalo takhle "vyvozovat" i o komparzových chlapech, že jsou podpantofláci. :D
Ale snad každý film (krom rekonstrukcí skutečných událostí typu Black Hawk Down) má klasickou ústřední dvojici - hlavní hrdina + hlavní hrdinka, tak nevím, co ti tak vadí. Nebo dej konkrétní příklad konkrétní postavy, kterou bys zaměnila za ženu a mělo by to smysl. Indyho otce za matku? Nevím, no. Dalo by se, ale byl by z toho úplně jiný film, protože vztah otec-syn a otec-matka není stejný. Otec-syn je pro film využitelnější, zábavnější.

Převaha chlapů ve filmech vyplývá už z toho, o jakých situacích jsou ty filmy. Když se točí film, tak to musí být dějově zajímavé, musí tam být nějaké nebezpečí, konflikt, ohrožení hlavních postav nebo rovnou celého lidstva apod., takže to logicky vyjde tak, že je tam víc chlapů, protože nebezpečné situace v reálném světě řeší častěji chlapi (armáda, policie, CIA, FBI...), extrémní sporty a cestovatelství do oblastí, kde je to o hubu, jsou taky hlavně doménou chlapů. Nějaké ženské v těch filmech vždycky jsou a byly i v těch starších. Spíš bych řekla, že jich je ve filmech víc než ve skutečném světě v těchto situacích.
Naopak třeba v administrativě, na kase v supermarketu, ve školkách nebo jako učitelky na ZŠ pracuje většina žen, ale nevím, koho by bavilo sledovat film o "dramatickém životě" úřednice, pokladní, učitelky... I když, u těch učitelek vzhledem k agresivitě některých spratků už ten potenciál na dramatický děj je.
Jestli mě něco irituje ohledně ženských postav ve filmech, tak ne jejich nižší počet, ale spíš to, jak jsou často vyobrazené - viz. fetišporno outfity, bikini "brnění", pobíhání a boj na 10 cm podpatcích... :D Než takové pitomé ženské postavy, to už radši žádné.

Stupidí weby a časáky pro ženy zřejmě existují proto, že mají dostatečně rozsáhlou cílovku. Stejně tak jsou i stupidní weby a časáky pro chlapy. Stupidní weby a časáky z nikoho nedělají blbce, ti lidé takoví byli sami od sebe vždycky a proto to vyhledávají.
Petr SLAVÍK 3 | Fandíme filmu
Petr SLAVÍK 3 | 2018-06-28 20:43:24 | 0 0
Miluji, když má někdo potřebu v každý větě nebo alespoň odstavci napsat IMO nebo IMHO a cejtit se s tím v pohodě :D :D :D
Emma | Fandíme filmu
Emma | 2018-06-28 19:43:32 | 0 0
Myšule: V Australských maloměstech v buši podle mě ženský taky žijou a ani v Metropolis a přilehlém okolí IMO nebudou všechny dámy vyjma Lois v domácnosti. A Indiana Jones v prvních třech filmech taky nepobýval pouze s nacistickou armádou (která mimochodem ženy zaměstnávala dost často), čili za sebe bych tuhle debatu asi uzavřela na tom, že podle mě možnosti byly a být mohly. A že jsou ženský v nových SW víc na straně klaďáků, a to je špatně, už mi opravdu přijde spíš k smíchu. Že by castingvé agentury zrovna na tohle braly zřetel? No, nevím...
Ke zbytku, jako někdo, kdo o kousek níž psal, že není příznivcem kvót, ani nemám co dodat. Snad jen to, že důvodů k tomu, abych se teoreticky mohla stydět za to, že jsem ženská vidím kolem sebe denně dost a většina je IMO mnohem podstatnější, než nějaké plnění kvóty. Viz. mnohé internetové weby pro ženy, které z našeho pohlaví dělají bandu nesvéprávých slepice oscilujících mezi úklidem, dietami a "preventivním" projížděním partnerova mobilu :-).

Semhoťuk: To asi musí, ale vzhledem k tomu, jaké "kritiky" se občas dočtu v komentářích tady na webu, asi to u "fandů filmu" není zas tak výjimečné. Někdo holt počítá procenta pohlaví, aby mohl vydat studii, někdo se zase vybíjí v diskuzích.
Semhoťuk | Fandíme filmu
Semhoťuk | 2018-06-28 14:29:46 | 0 0
Stejně by mě zajímalo co za bezvýznameného, ublíženého chudáčka si během filmu pokládá otázku: Proč není Marcus Brody v Indiana Jonesovi žena? To musí mít člověk opravdu smutný život, zabývat se něčím takovým.
Myšule | Fandíme filmu
Myšule | 2018-06-28 14:23:03 | 0 0
Emma: A všimla sis třeba, že v těch filmech, co jsem psala, by v těch vedlejších rolích taky nedávalo 50% žen smysl? Jelikož třeba nácci, klasičtí záporáci v Indym, jsou vojáci, takže logicky převažují chlapi. Celkově když je v nějakém filmu záporák a má nějakou svoji armádu, bodyguardy a různé jiné zabijáky okolo sebe, tak zase dává větší smysl, že to jsou převážně chlapi.
No v těch nových Star Wars (které se mi jako celek i tak pořád líbí) už to zašlo za hranici násilného tlačení a všimni si, že z těch tvých 50 : 50 ženských a mužských postav jsou všechny ženy na straně hodných, zatímco z těch mužských je tak polovina na straně zlých, takže vyrovnané to moc není. Kdyby to bylo opravdu vyrovnané, tak by tam nebyla jediná záporná ženská Phasma.
Rey jako nejhlavnější postava mi nevadí. Ale fakt mi ukaž reálně existující armádu, která má vrchní velení složené výhradně z žen. Prostě tohle působí rušivě, protože to v reálném světě tak není, stejně jako naopak není převaha chlapů jako vychovatelů v mateřské školce, protože jsou holt profese, kde převažují chlapi a kde ženy a dělat, že samec a samice je vlastně to samé, je blbost. Existují vyjímky, ale to rozdělení profesí na mužské a ženské je založené na úplně normální biologii, na základě které se pro určité profese líp hodí ženy a pro jiné muži, i je to k těm činnostem víc táhne. BTW "genderově stereotypně" (kluci s autíčky a holky s panenkama) si nehraje jenom většina lidských dětí, ale i mláďata jiných primátů, což dokazuje, že to je záležitost biologie a ne nějaké genderově stereotypní výchovy. Kdyby muži a ženy byli stejní, tak by nebyli žádní muži a ženy, ale všichni bychom byli hermafroditi. A všichni bychom fárali do dolů. Což je zajímavé, že radikální feministky nechtějí. Jako někdy už se fakt musím stydět, že jsem ženská.
Emma | Fandíme filmu
Emma | 2018-06-28 12:23:19 | 0 0
Myšule: Mě to právě přehnané vůbec nepřipadá a důkazem můžou být právě třeba ty filmy, co jsi napsala. Ano, ve všech je vždy žena. Jedna žena. Zbytek, až na komparz v naprosto drtivé většině muži. Ženy ve starších "blocbusterech" (tehdy se jim teda spíše říkalo "dobrodružné velkofilmy" nebo tak nějak), pokud to zrovna nebylo něco životopisného typu Kleopatra, opravdu málokdy vybočily z rolí krásek v nesnázích či romantických objektů hlavního hrdiny (ideálně obé v jednom). Zbytek rolí byl až na pár výjímek "rezervován" mužům. Jedině filmy primárně točené pro ženské publikum (adaptace červené knihovny, romantické pseudo-komedie, rodinná dramata atd) byly baštou dam z herecké branže a doháněly těch 30%, ale jinak to byla těžká slabota.
Ostatně se stačí podívat do kinematografických análů a porovnat, kolik slavných hereckých idolů a ikon z dávnějších desetiletí patří k jakému pohlaví. Muži jsou holt v přesile a škála jejich rolí je neuvěřitelně široká, což u žen málokdy najdeš (tam to máš vesměs "manželka, milenka, matka" a repete).
Jasně, jsou žánry, kde je většina chlapů logická a žádoucí, jako právě třeba ty vojenské filmy, ale jsou i žánry, kde by to fakt mělo být půl napůl a nebylo a není ani teď. A jakmile se to někdo pokusí srovnat, spousta lidí nad tím automaticky ohrňuje nos, protože to přeci určitě dělá jen kvůli kvótám. Že k tomu má třeba jiný důvod, nebo mu to tak příběhově přijde vhodné či rovnou nutné, to dneska napadne málokoho. A i když samozřejmě souhlasím, že na sílu tvořené ženské týmovky, či pokračování (nebo cosi jako "remejky") mužských filmů s ženami nejsou ta správná cesta, zrovna u nových SW v tom problém nevidím.
Dívka v hlavní roli je po Lukovi logická změna a ten zbytek je co do ženských a mužských postav v popředí počtově prakticky vyrovnaný (na jedné straně sice Leia, dvě generálky, Maz, Rouse... na druhé ovšem Finn, Poe, Ben, Snoke Hux, DJ...),. A polovina je přeci přirozená, ne? Akorát ty ženský holt víc vyčnívají a bijou do očí, protože původní trilogii si víceméně vystačily každá s jednou (Leia, Padmé).
Myšule | Fandíme filmu
Myšule | 2018-06-28 10:27:10 | 0 0
Emma: Těch 70% se mi zdá přehnaných, beztak to je statistika nějakých gender femenazi trapek. I ve starších filmech byly vždycky důležité ženské postavy, i když se ten film jmenoval podle mužského hrdiny (př. Indiana Jones - Marion, Superman - Loise, Krokodýl Dundee - Sue...)
Pak jsou samozřejmě filmy válečné, kde jsou skoro samí chlapi , protože to tak prostě reálně bylo, že na frontě byli chlapi.
Spíš v dnešní době to přehnané tlačení ženských úplně všude už bije do očí a leze to na nervy i mně, a to jsem ženská, takže bych z toho asi měla mít radost. Proč místo kortitelů duchů jsou najednou krotitelky, ještě ultranesympatické? Proč jsou v nových Star Wars ve vedení Povstalců samé ženské? Jako že chlapi už padli v boji? Proč na popularitě Dannyho parťáků parazituje Debbie a její parťačky? Proč se pořád mluví o nějakých ženských týmovkách, které nedávají smysl? Nebo all-female Expendables, to jako fakt někdy někdo viděl armádní tým složený jenom z žen? Možná tak s vyjímkou té jordánské nebo jaké ženské jednotky, která ale existuje proto, že v arabských zemích je nepřípustné, aby chlapi šacovali zadržené ženské a naopak, takže stejně vždy spolupracuje s jednotkou mužů při zadržování teroristů a prohledávání rukojmích, zda nemají na sobě přidělanou bombu apod.
Tomáš black | Fandíme filmu
Tomáš black | 2018-06-27 20:46:01 | 0 0
Nejde o to kolik žen či můžu ale v posledním díle na konci filmu vymizí několik hlavních postav a řešení žádné takže mi je jedno kdo bude hrát ve filmu ale hlavně by mě zajímalo zda umřel nebo se ještě vyskytnou byl to trapnej konec
Emma | Fandíme filmu
Emma | 2018-06-27 14:12:53 | 0 0
.Karel: Však jo, já jen upozorňuju, že dřív prostě bylo normální, že ve filmech bylo mnohem více mužů, než žen a nikdo se nad tím nepozastavoval a když by to mělo být naopak, tak je to prostě pro spoustu lidí (ale tím nemyslím zrovna konkrétně tebe) děsnej problém. Jinak ale koukám že na věc máme podobný názor. Taky mi vadí, když je to někde (prakticky kdekoliv) tlačeno na sílu, ale současně mi vadí i druhý extrém a to když v jakémkoliv případě, kdy se ženy dostanou do popředí, někteří okamžitě vidí plnění kvót a hystericky se proti tomu vyhraňují, aniž by se zamysleli nad tím, jestli tam ta ženská prostě náhodou nemá i nějaké jiné opodstatnění. Příkladem je podle mě právě třeba role Prastaré ve Strangeovi. Spusta haterů ji okamžitě bere jako vynucené tlačení ženy do mužské role, ale podle mě to bylo prostě tak, že se u Marvelu chtěli odlišit od předlohy (jako ve spoustě jiných případů v MCU) a do role se jim perfektně hodila Tilda. Ne ovšem primárně proto, že je ženská, ale proto, že prostě věděli, že v tý roli mentorky a éterické magické bytosti bude skvělá, což taky byla (podobně jako v roli anděla v Constantinovi). JInak ale s tím, že komiksy jsou víc cílené na muže určitě souhlasím.

Semhoťuk: O těch 70ti procentech byl článek buď tady, nebo na kinoboxu, určitě to snadno najdeš. A postav, kde nezáleží na pohlaví jsou ve filmech miliony. Akorát je nesmíš hledat jak ty píšeš v adaptacích knih, komiksů, zažitých sériích, nebo na místech, kde je pohlaví pevně ukotveno příběhem (tři mušketýři fakt ženský nebudou, stejně jako těžko někdo natočí drama o problémech samoživitelky umírající na rakovinu prsu a obsadí do hlavní role chlapa). Ale například přátelé hlavních hrdinů, jejich příbuzní či jakékoliv jiné výraznější postavy (lékaři, právníci, mentoři, nadřízení, podřízení, sousedé, atd) v komediích, hororech či dramatech vycházejících takříkajíc "ze života", opravdu mohou mít jak mužské, tak ženské pohlaví a je to buřt. Stačí aby to nebylo důležité pro děj (např. milostnou zápletkou, či jejich soukromou vedlejší linku). A takových postav máš v každém filmu desítky (a 70% z nich přesto v minulosti byli chlapi). Nebo myslíš, že je hodně důležité, aby např. právník rozvádějící ústřední pár v dramatu byl zrovna chlap? Pokud nemá románek s budoucí ex-manželkou, myslím, že ani ne...
.Karel | Fandíme filmu
.Karel | 2018-06-27 12:08:51 | 0 0
dospělí*
.Karel | Fandíme filmu
.Karel | 2018-06-27 12:07:07 | 0 0
Emmo, ale co píšeš ví snad každý, kdo nemá hlavu v písku a každý kdo nemá v hlavě vymleto souhlasí.
Já osobně si stěžuju hlavně na nedostatek režisérek, protože ženy nabízí jiný druh zábavy, hloubky a požitku. A hlavně cpaní mužů režisérů kam nepatří.
Ale tyhle afekty, že se muži o ženy nezajímají a jak je vše šovinistický - nejen že nic nevyřeší, ale ještě to víc poserou.
Kde můžu a má to logický opodstatnění tak se žen zastávám. Feminismus je pro mě v původním významu v pořádku a má mojí podporu, problém je že si to většina žen zaměnila za ženský šovinismus a myslí si že bojují proti bezpráví, aniž by si uvědomovaly, že to dalším ženám jen ubližuje, protože dělají stejný extrém jako muži.

Ale teď jsme se bavili čistě o komiksovkách a za tím si stojím, ty jsou pro mě o trochu víc mířený na kluky.

Nat: v hospodě se scházeli lidé, kteří byli velmi společenští měli rádi pivo a cigarety a chtěli si jít vypustít páru někam kde se mohli scházet. Potom co to zjistili lidé, kteří nejsou tolik společenští tak chtěli aby je vzali mezi sebe a nakonec si i prosadili, že se v hospodách nesmí kouřit, protože tam chtějí brát i své rodiny >>> což nemá s původním principem hospody nic společnýho. Pokud mi chcete někdo oponovat, vyhledejte si obrázky Josefa Lady z hospody :).
Hospoda je specifický styl v pohostinství, pokud někdo nemá rád alkohol a k tomu dým z cigaret nebo dýmek nechť chodí do restaurací nebo se měli spustit podniky na pomezí. Ale zakazovat hospodám být hospody je naprosto nesmyslný extrém.
Dnes musí být všude dětské koutky, kde jsou děti, který většinou chodí "venčit" matky, který pindají mezi sebou a nestarají se o ně. Čest tý menšině, která se o děti stará a má je vychovaný. A když pak člověk zvýší hlas na dítě co dělá totální bordel, tak nejen že se rozbrečí, pak běží za matkou a ta potom spustí hysterii. Pro mě lepší dým z cigaret nebo dýmky než děti, který nepatří do míst, kde mají být dospělý. A to jsem nekuřák :)
Semhoťuk | Fandíme filmu
Semhoťuk | 2018-06-27 11:56:10 | 0 0
Emma: To mi prosím tě ukaž ty renomované výzkumy a také hlavně ty postavy, kde na pohlaví vůbec nezáleží. To by mě vážně zajímalo. To, že většina postav jsou většinou muži není žádné nadbíhání. Pokud prostě někdo napíše příběh jehož hlavní postavou je muž, tak to tak bylo napsané a není o čem mluvit. Batman, Superman, Rocky, Indiana Jones, James bond, Krotitelé Duchů, 7 statečných atd. atd. V tomto ohledu se jedná o to, že tyto postavy tak byly navrženy. Ono, kdyby se psal neutrální příběh o nějaké postavě, přičemž v průběhu jejího psaní by nebylo jasně definované její pohlaví a potom až by producenti rozhodovali až v 70 % případů, že to bude muž, potom bych to za šovinismus považoval. Tady se prostě a jasně jedná o to, že protlačovat někam někoho na základě jeho pohlaví je humus. A je to vidět z feigeho vyjádření, kdy prohlásil něco ve smyslu, že většina režisérů nebo hrdinů (přesně nevím) budou v budoucnu u Marvelu ženy. Řekl ženy, neřekl, že to budou ti nejlepší z nejlepších bez ohledu na pohlaví. A to je humus.

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest