Komentáře 83

sandy | Fandíme filmu
sandy | 2017-10-11 11:02:49 | 0 0
Roman: Jasně, dle tvých "utajovaných dějin" bylo vše jinak a Adolf byl vlastně dobračisko, proti kterému se spikl celý svět, protože nepochopil jeho "ušlechtilé" záměry. Křišťálovou noc nezorganizovali náckové, oni ji vlastně zastavili, chránili židovský majetek, starali se o jejich sportovní vyžití a zdravotní starostlivost v lágrech, plynové komory vlastně ani neexistovali a počet mrtvých nepřátel režimu je mnohonásobně menší, než uvádějí dějiny oficiální. Doporučuji exkurzi do nejbližšího koncentračního tábora a věř tomu, že tvůj přerod z totálního magora v "tupou ovci" bude pro společnost velkým přínosem.
jukyn | Fandíme filmu
jukyn | 2017-10-11 07:35:11 | 0 0
Emma: Přiznám se, že zrovna Thora načteného nemám, tudíž pro mě to, že Valkyrie je černá mi tolik nevadí. Bral jsem hlavně v potaz postavu jako takovou a herečku, která roli dostala. Ono často hrají roli i jiné aspekty (viz. přiznání hereček, že občas dostanou roli přes postel - nyní to neváži zrovna přímo na roli, kterou dostala Tessa). Kvóty jsem zmínil i z toho důvodu, že mi to přijde hrozně umělé. Vím, že komiksy vznikali v době, kdy byla situace hodně odlišná, přesto můj názor je takový, že roli by měl v castingu ten, kdo předvede nejlepší "výkon", nikoli aby byli prosazováni ti či oni. Nedokáži si představit, co by se dělo, kdyby zpracovali biblický příběh a udělali podobnou věc (Ježíš = černoch nebo asiat), či dokonce zpracovali příběh z Koránu a proroka M. by hrál třeba blond běloch.
Zanzubaa | Fandíme filmu
Zanzubaa | 2017-10-11 01:18:27 | 1 0
Tak z Ragnaroku udelali komedii, to jsou ocasove. Mozna by meli zmenit nazev na MCU >> Marvel Comedic Universe.
Hidden | Fandíme filmu
Hidden | 2017-10-10 22:34:40 | 0 0
Přesně, co se píše na fb, přes to vlak nejede. Ty žiješ v pěkný iluzi.
Roman | Fandíme filmu
Roman | 2017-10-10 21:47:19 | 0 0
https://www.facebook.com/Z%C3%… pozeram tuto stanku . tu par cernochov vo wermachte ked viete o tom hovno https://www.google.sk/search?q… . tu je zidovska jugent https://www.facebook.com/66574… je toho cela kopa a tupim oveckam ani to nepomoze
sandy | Fandíme filmu
sandy | 2017-10-10 21:36:09 | 0 0
Roman: Samozřejmě, nevěř ničemu, co tě učí v dějepise, historie dle FB je jistě věrohodnější. Stejně jako je věrohodná historie od DC, kdy nějaká Zvláštní káča běžící přes zákopy odráží kulometné kulky náramkem na ruce a původce války porazí překříkřežím ruk s pohledem posraného myslivce, který po toulkách po revíru omylem narazil na medvěda a ne na zajíce. Škoda, že si ta káča neodvedla svoji práci poctivě a umožnila pár let poté nějakému přiblému Rakušanovi dělat takové sviňstva, že ještě v dnešní době stejně přiblbí adolescenti je budou /pokud ne přímo obhajovat/..., alespoň částěčně popírat.
Carnage | Fandíme filmu
Carnage | 2017-10-10 17:32:28 | 0 0
Danielo5: Nevěděl jsem že si Danielll a i když jo tak tu stejně bylo tolik Danielll účtů ať pravých nebo fake že je to vlastně už úplně jedno jen si vzpomínám na minimálně jednu docela ne přátelskou výměnu názorů ohledně toho, že Fimi, další uživatelé a já jsme jedna osoba jen proto že spolu souhlasíme v některých věcech a pokud si to opravdu byl ty to což si teď vlastně pžiznal tak se opravdu teď vyjadřuješ úplně jinak než dříve a nic proti tobě nemam, jen ty komentáře v tý době prostě neměli hlavu ani patu.
Danielo5 | Fandíme filmu
Danielo5 | 2017-10-10 17:13:47 | 0 0
Carnage Carnage, příště když si mě budeš chtít vzít do pusy, tak se nestiď a klidně řekni mé jméno a navíc když už mě zde označuješ za retarda a omezenenca, tak by mě zaujímalo z jakého důvodu takhle na mě reaguješ, když pokuď koukám a čtu dobře sem na tvoji osobu zde nepoužil krivého slova. Mimochodem již sem to psal kolegovy Fimimu, že jsem přišel o přihlašovací profil vdaka udajně špatnému heslu a protože se také nemohu dostat na email, kvůli potvrzení nového profilu, se teď podepisuji ne jako Danielll, ale jako Danielo5.Řekl bych to tak, že nechci používat můj starej profil, když se na něj nemohu přihlásit. A pokuď jde o uživatele Cestu, tak dotičná osoba je ve svých komentářích velice průhledná a počase zjistíš pod jakýma nickama vystupuje. Namátkou spomenu Pravdoláskar anebo Joser.
Emma | Fandíme filmu
Emma | 2017-10-10 16:33:45 | 0 0
jukyn: Když zrovna tohle je dost ošemetné tvrzení, automaticky říct, že někdo, kdo ztvárňuje postavu, která má mít původně jinou barvu pleti či jiné pohlaví, dostal roli jen kvůli kvótám a ne proto, že prostě nějak prokázal, že by se na tu roli perfektně hodil a autoři si při pohledu na něj řekli: "tohle je prostě on/ona" a postavu mu upravili na míru, protože cítili, že se to vyplatí.
Neříkám samozřejmě, že někdy ty kvóty nehrají hlavní roli (právě třeba v těch historických filmech, kde najdeme černé rytíře je to fakt k smíchu) a už vůbec nesouhlasím tady s panem Cestou trapným trolíkem, ale současně si myslím, že by se lidi měli nejdřív zamyslet, vyslechnout si všechny protiargumenty a až pak něco takhle rázně odsoudit.
A když už to teda odsoudí, neměli by se na tom zaseknout, což je právě případ Valkyrie, o které se ví, že ji bude Tessa hrát už nejméně dva roky a někteří se přes to pořád nedokázali přenést (nebo to přinejmenším vzít jako hotový fakt). Ano, chápu, vadí jim to a mají k tomu své důvody, ale prostě to tak je a fakt si nemyslím, že má smysl to neustále omílat dokola a nechat si tím zkazit celý zážitek z filmu a dané postavy, která třeba objektivně vzato vůbec nemusí vyznít špatně a může do příběhu a prostředí perfektně zapadat. Mě osobně třeba taky vadilo, když z Hermiony udělaly do divadelní hry černošku. Hodně mi to vadilo, protože to byl dokonalý příklad stupidní pozitivní diskriminace bez jediného relevantního důvodu, ale zase jsem nedovolila, aby mi něco takového zabránilo zjistit, jak bude pokračovat životní linka mých oblíbených postav a užít si nový příběh ze světa, který mám ráda a na který jsem hodně dlouho čekala. Jediný, kdo by na to doplatil bych totiž byla já a to mi moc smysluplné nepřijde.
Zkrátka a dobře, myslím, že by bylo fajn neházet všechny "špatně" obsazené automaticky do jednoho pytle a měřit jim dvojím metrem (vždyť přeci kdyby tu postavu obsadili správným pohlavím či rasou, neznamenalo by to automaticky že bude skvělá a povede se, tak proč by opak měl automaticky znamenat, že bude stát za houby?). Potom to totiž často dopadá tak, že jedna skupina bezmyšlenkovitě vykřikuje něco o rasistech a druhá zase něco o kvótách a pozitivní diskriminaci a přitom si navzájem nemají co vyčítat a chovají se úplně stejně zaslepeně a hloupě. A doplácí na tom jak oni sami, tak ostatní diváci, kterým jen kazí zážitek, tak nevinní herci, kteří třeba svou roli zvládli skvěle a dostali ji právě proto, že na to prostě měli.
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2017-10-10 16:27:23 | 0 0
Cesta: to že neuznáváš mytologii už ale není problém studia nebo mu ale tvůj...něco co je pevně dané a ty to neuznáváš, no tak to si holt nestěžuj....Japonský císař byl vždy japonec, a až o něm budou chtít udělat film tak promin, ale nejspíš ho nebude hrát černá žena, mexikánec nebo běloch, fakt ne....a co se týká předlohy, černej Frodo kterýho by hrál Kevin Hart by asi taky nebyl zrovna dobrý nápad

Roman: jasný, všechno je to smyšlené, člověče v kterých žiješ relacích to zůstává rozum stát...
Cvok* | Fandíme filmu
Cvok* | 2017-10-10 16:24:19 | 0 0
Zdravím všechny fandy filmů, je to poprvé co jsem se rozhodl zde reagovat :)

Cesta okolo planety: Ano vše je relativní, stejně tak by se měla dodržovat nějaká úcta k předloze, postavě a hlavně autorovi a ne jen plnit nějaký Hollywoodské kvoty na rasy. Stejně tak ale existují postavy u kterých nějaká víceméně projde například Ancient One, tam myslím že vzhledem k postavě a její roli celkem nesejde na pohlaví i když bych spíše opravdu uvítal nějakou starší asiatku vzhledem k prostředí. Valkýra ale není ten případ, nejen že vychází z určité mytologie ale hlavně autor měl nějakou vizi a přijde mi to skoro jako neucta k jeho výtvoru.
jukyn | Fandíme filmu
jukyn | 2017-10-10 15:54:44 | 0 0
Cesta okolo planety: Valkýra v rámci komiksu je smyšlená postava. Její autor ji vymyslel jako blonďatou bělošku, proto jako fanoušek komiksů budu spíše raději za to, dkyž budou respektovat předlohu. Narážím však hlavně na to, z jakého důvodu byla změněna na černošku: Jen kvůli kvótám v rámci americké kinematografie. Kdyby ji hrála třeba Hale Berry, pak pochopím,že role herečce byla "šita na míru". Nepochopím to však u téměř neznámé herečky.
Cesta okolo planety | Fandíme filmu
Cesta okolo planety | 2017-10-10 15:46:36 | 0 0
Pánové, je vás tady moc mnoho velmi, přesto se pokusím na některé z vás reagovat.

Pan Jukyn o Valkýře říká, ''že pokud je v komiksu blond běloška, proč by měla ve filmu být černoška'' Já říkám, proč by neměla být? Protože si jí někdo někdy vymyslel jako bílou? Všechno je relativní a tohle není argument.

V dalším příspěvku pan Fimi vytahuje cosi o tom, ''že kdyby byl film o křestanské mytologii a Ježíši, a ježíše nebo Marii hráli asiati nebo latino :-D'' a pak cosi o mytologii, kterou já neuznávám, jak už jsem psal výše. Příběh o Marii je ale nesmírně zajímavý, příběh o dvou uprchlících z Blízkého východu, o těhotné žene a jejím muži, který zoufale hledal přístřeší a který si každoročně připomínáme. Mohl by to být inspirativní příběh o solidaritě pro všechny věřící, leč církevní pokrytectví je obrovské a dnes bychom Marii s Josefem a nenarozeným křesťanským spasitelem nechali chcípnout ve Středozemním moři…

Pane Carnage, pro to, co naznačujete tady máme historické dokumenty, opět opakuji, že všechno je relativní a navíc všechno, co není dokument je pouze fiktivní dramatizace volně upravená na základě čehosi s uměleckou licencí, takže nikdo se nikomu nezavděčuje…. Ale já myslel, že při své neskonalé inteligenci tyto drobné nuance rozeznáte, leč zmýlená neplatí….

No a na závět pan Romam. Beru zpět, jediný neonacista tady je pan Roman, uctívač Adolfa Hitlera, popírač holocaustu a tak dále. Teda fuj. Jo pane Romane, je to strašná škoda, že všechno je zfalšované a že Hitler nezvítězil, aby nám všem přinesl mír, lásku a prosperitu, konkrétně pro nás by ten mír, láska a prosperita spočívalo buď v tlení v hrobě, nebo mrazivému přežívání na Sibiři… Pokud se už chceme bavit na téma zfalšování historie, tak se bavme o takových skutečných historických osobnostech jako Vladimir Iljič Lenin a o tom, jak si je neoliberální ideologové přizpůsobují do své agendy primitivního strašení komunismem v zájmu udržení současného statutu quo…
jukyn | Fandíme filmu
jukyn | 2017-10-10 15:45:38 | 0 0
Roman: Dávej ale bacha čemu věříš. Kolikrát vidím článek na FB a pak zjistím, že je to kachna. Viz. teď mánie ohledně uprchlíků. Jsou dvě skupiny, jedna je blahořečí a druhá špiní. :)
Roman | Fandíme filmu
Roman | 2017-10-10 13:41:24 | 0 0
jukyn cela 2 svetova vojna je velka kontroverzia je tam plno klamstiev a bludov aby co najvecsiu spinu hadzali na Hitlera a to co chcel vytvorit po vojne si urobyli vytazi svoju propagandu je strasne vela dokumentov a vela iných veci ktore hovoria proti tomu co sa ucime v dejepise sem tam na nieco kliknem na FB ke zopar stranok kde ukazuju originalne fotky a dokumenty a ine veci

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest