Matt Damon: Bourne se musí vrátit zpět do sedla, potřebuje příběh

Matt Damon: Bourne se musí vrátit zpět do sedla, potřebuje příběh | Fandíme filmu
Universal Pictures
Damon o tom, za jakých okolností jde pokračovat ve filmech s Jasonem Bourneem.

Toronto Sun se zeptalo Matta Damona na další film s Jasonem Bourneem. Herec odpověděl, že že by to musel být opravdu dobrý příběh, aby se série vrátila zpátky do sedla. Damon pokračoval, že si Jason Bourne nevedl tak dobře, jako Bourneovo Ultimátum před deseti lety a nahlas si zaspekuloval o tom, jestli už náhodou nejsou diváci Bournea přejedení. Zároveň ale dodal, že strašně rád spolupracuje se svými bourneovskými kolegy a nátáčení série jej strašně baví. Takže pokud se podaří přijít na dobrý příběh, proč ne. Producent Frank Marshall k tématu uvedl, že vrátka na konci posledního filmu jsou pootevřená schválně, aby bylo možné v případě zájmu navázat.

Z Mattovy strany jde o zajímavé tvrzení. Vedl si Jason Bourne skutečně o tolik hůř než Ultimátum? Je pravda, že po započítání inflace bylo diváků o něco méně, zvýšil se rozpočet, potenciálně také náklady na propagaci a větší část tržeb přišla u posledního snímku z mezinárodních trhů, odkud má studio menší podíl z tržeb než z USA. I tak bych ale o 30 milionů nižší tržby neoznačoval za nějaký dramatický propad a výraznou ztrátu diváckého zájmu. Řada návratů po letech by pro takhle malý propad v tržbách vraždila.

Co se týče opravdu dobrého příběhu, tak tím se Damon s režisérem Paulem Greengrassem zaklínali už v době, kdy skoro deset let vyčkávali na scénář Jasona Bournea a všichni víme, jak neslavně to nakonec dopadlo. Ale kdyby tentokrát přišel skutečně dobrý scénář, nikdo by se asi nezlobil. Damon má pravdu, že se sága potřebuje vrátit do sedla a důstojnější rozloučení by si Jason Bourne rozhodně zasloužil.

Zdroj: Toronto Sun

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest