Box Office: Hororová renesance

Box Office: Hororová renesance | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Klasickým nákladným hororům zřejmě odzvonilo, stejně tak Čínou financovaným animákům.

Minulý rok byl bezkonkurenčně šťavnatý na kvalitní hororové náměty. Čarodějnice, Zhasni a zemřeš, Mělčiny, Smrt ve tmě. Díkybohu produkční domy čerstvou a výnosnou recepturu neopouští ani tento rok. Zkraje roku přichází jeden z nejlepších hororů tohoto roku s rovnými 134 pozitivními recenzemi ze 134. Get Out má trochu jiný tón, lehce komediální, protože za ním stojí Jordan Peele, černošský komik z dua Key a Peele. Film o černochovi, který tráví bizarní víkend u rodičů své bělošské přítelkyně startuje s parádními 30,5 miliony. To je po Očistě druhý nejlepší eRkový otvírák originálního filmu. Film má násobitel 2.8x, což je ještě lepší než Rozpolcený, takže v horizontu měsíce a něco tu máme další hororovou trvalku. No je vidět, že diváci jsou ohromně hladoví po poctivém thrilleru a found footage rychlokvaškám zřejmě odzvonilo.

Dalším z široce nasazených filmů je animák Pes ro(c)ku. Jde o Čínou produkovaný film adaptovaný z čínské knížky a distribuovaný Lionsgate, která si zřejmě jen upevňuje s východem vztahy a rozšiřuje svoje portfolio. Tenhle víkend nebude Psa ro(c)ku asi moc řešit, protože její La La Land je na Oscarech, ale jinak to dělá hodně směšné 4 miliony a věřte, že v Číně to taky nebyla žádná pálka s těmi 6 miliony. Ten film navíc stál 60 mega a to doposud Číňani na žádný animák taky nedali. Každý den není posvícení...

O produkci Relativity jsme už několikrát psali. Studio krachlo a teď se čas od času dostane do kin nějaký jejich odkoupený produkt. Open Road se chopili Collide, zřejmě s vidinou, že se diváci chytí na Felicity Jones. Problém je, že v Rogue One hrála ostřílenou rebelku a v Collide coby slečna v nesnázích neuběhne ani dva metry, aby jí nemusel Nicolas Hoult chytit za ruku a ukázat jí směr. Start 1,5 milionů a 2,5 milionů ze zámoří. Rozpočet? Lehce přes 21 milionů, zaplaceno hlavně Německem (původní název Autobahn) a zahraničními předprodeji práv. Ještě nás pár takových filmů čeká, třeba Kidnap s Halle Berry. Člověk si říká, jestli se to těm lidem vyplatí...

Dvě třetiny novinek stály za nic, a tak se není čemu divit, že starší filmy měly pré. LEGO Batman s 19 miliony leze k 133 milionům z Ameriky a 226 mega celosvětově. Sám o sobě velký hit, vzhledem k původnímu LEGO filmu nic moc, ale takový je svět. Solidní hit je i John Wick 2 s 9 miliony. Po 17 dnech jsme v Americe na 74 milionech a celosvětově na 126 mega. Film se teď rozhoduje jestli zdvojnásobí celosvětově tržby jedničky (86 mega) a zkusí třeba i stovku z USA. Promluví si o tom s Loganem příští víkend.

Velká čínská zeď je po deseti dnech v malých Spojených státech na 34 milionech. Celosvětově jsme ale těsně za 300 miliony. Škoda, že film stál 150 mega, a to bez marketingových nákladů. Za vodou je Padesát odstínů temnoty, které stálo padesátku a celosvětově je na 328 milionech. Na férovku pane učiteli je ve Státech po deseti dnech na 23 milionech. To je skoro 25milionový rozpočet. Potud dobré, ale pokud se chce film zaplatit a něco vydělat, tak musí přitéct i něco ze zámoří. Zatím tady vidím jen 1,5 milion.

Get Out samozřejmě ohrozilo Verbinskiho Lék na život, který by zřejmě spadl i tak. Po 10 dnech jen 7,5 milionů, 16 celosvětově a to je při 40milionovém rozpočtu tuze málo. Rozpolcený problémy neměl. Pro Blumhouse je to oficiálně jejich nejlepší domácí a i celosvětový hit s 221 mega globálně. Propojí pokračování Rozpolceného "ten druhý" Shyamalanův film, na který se odkazuje, nebo ne? 

Příští víkend v prvé řadě důstojný konec pro Wolverina neboli Logana. Poté spirituální The Shack, Before I Fall a Table 19 napsaný bratry Duplassovými.

A jak si těsně před předáváním vedou filmy nominované na hlavního Oscara? Skrytá čísla - 182 milionů celosvětově. La La Land - 368 milionů celosvětově. Lion - 88 milionů celosvětově. Moonlight - 22 milionů celosvětově. Fences - 58 milionů celosvětově. Místo u moře - 61 milionů celosvětově. Příchozí - 196 milionů celosvětově. Hacksaw Ridge - 175 milionů celosvětově. Hell or High Water už v kinech není delší dobu (až na pár mezinárodních trhů) a dosud moderní western celosvětově utržil 32 milionů.

Zdroj: Forbes

Collide

24.02.2017 | Velká Británie, Německo, Čína
Akční, Thriller
Info o filmu

Galerie: 3

Box Office: Hororová renesance | Fandíme filmu Box Office: Hororová renesance | Fandíme filmu Box Office: Hororová renesance | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest