Box Office: Kruhy vs. fotbal

Box Office: Kruhy vs. fotbal | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Některé filmy dokázaly v minulosti o Super Bowlovém víkendu prorazit, tento rok tomu ale tak není.

Finále amerického fotbalu téměř každý rok trápí kina. To ale neznamená, že někteří fandové nestihnou zajít do kina ještě před začátkem zápasu. Pokud tedy je na co, což tento víkend opravdu není. Nejhorší novinkou je bezkonkurenčně horor Kruhy, který měl přijít do kin už v roce 2015! Za ten rok a něco Paramount celý projekt stihnout nezachránil a přichází tak film, který v konkurenci Blumhousů a nízkorozpočtových překvapení posledních let nedokáže obstát. Se 13 miliony dolary jde o premiéru, která ukazuje, že síla značky, která v roce 2002 odstartovala vlnu remaků asijských hororů s globálními 250 miliony, už opravdu nestačí. Ale kdo film viděl, tak sám ví, že jednička a trojka jsou jak z jiných světů. Mezinárodně bylo utrženo dalších 15 milionů.

Druhý nejenom recenzentský průšvih je romantické teenage drama The Space Between Us o chlapci narozeném na Marsu, který cestuje zpět na Zem najít svého otce. I tenhle film měl startovat už v září minulého roku, potom na Vánoce a nakonec přichází teď s 3,8 miliony. Pojďme raději na osvědčené kusy.

Jedničkou víkendu tedy opět Rozpolcený se 14,5 miliony. Po 17 dnech jsme na 142 mega globálně při původním vkladu 9 milionů. Ten film už není hit sám o sobě, ale začíná škodit konkurenci jak je vidno. Pro Shyamalana to bude brzo pátý film nad sto milionů a možná jeho třetí nejúspěšnější film. Jediný problém mu může způsobit 50 odstínů, Velká čínská zeď nebo Get Out, které jsou... také od Universalu. Tak nic.

Souboj hlavních dvou oscarovek zatím doma těsně vyhrávají Skrytá čísla se 119,4 miliony, zatímco La La Land je jenom na 118 milionech. Z celého světa má ale muzikál už 268 mega. Mezi oscarovky se rozhodně neřadí Resident Evil: Poslední kapitola se 4,5 miliony. Film je po deseti dnech na 22 milionech v Americe. Takže opravdu poslední díl? Ani náhodou. Ve světě jsme na 117 milionech a celá série tak oficiálně překračuje miliardu.

Z menších filmů se do kin dostává oscarové drama, které oscarovou nominaci nikdy neuvidí. Další machinace s premiérami totiž vykouzlili v Sony, kteří nasazují ambiciózního The Comedian s Robertem DeNirem až teď do nějakých 848 kin. Narozdíl od Zakladatele (a o Králi komedie nemluvě) nemá The Comedian moc pozitivních recenzí, takže se tenhle schovaný debut dá pochopit. Tento víkend tedy jen 885 000 dolarů a potom asi rovnou na DVD.

Oscarovým kandidátem je už dokument I Am Not Your Negro o dějinách a současnosti amerického rasismu pohledem výrazných černošských osobností boje za lidská práva. Ze čtyřicítky kin slušných 683 000 dolarů. Do šedesátky kin potom vklouzl čínský hit Journey to the West: The Demons Strike Back. Z USA to dělá jen 450 000 dolarů za víkend, zatímco v rodné Číně film za první týden promítání stihl 174 mega. 

Příští víkend nás čeká LEGO Batman, John Wick 2 a Padesát odstínů temnoty. Váš favorit?

Zdroj: Forbes

I Am Not Your Negro

03.02.2017 | USA, Francie, Belgie, Tádžikistán
Dokumentární
Info o filmu

Galerie: 3

Box Office: Kruhy vs. fotbal | Fandíme filmu Box Office: Kruhy vs. fotbal | Fandíme filmu Box Office: Kruhy vs. fotbal | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest