Rogue One: Star Wars Story: Jak měl film původně skončit

Rogue One: Star Wars Story: Jak měl film původně skončit | Fandíme filmu
Lucasfilm
Film je v kinech už druhý víkend, tak se mu pojďme zavrtat důkladně pod pokličku, hezky bez obav ze spoilerů.

Rogue One: Star Wars Story se dočkal řady přetáček a v dohledné době se nám snad podaří podívat na všechny možné i nemožné změny, kterými si film prošel. K jedné zásadní úpravě došlo ale ještě před natáčením a rozpovídal se o ní režisér snímku Gareth Edwards.

V prapůvodní verzi scénáře Jyn Erso (Felicity Jones) a Cassian Andor (Diego Luna) nezemřeli. Tvůrci předpokládali, že by jim studio všechny hrdiny jednoduše zabít nedovolilo. Proto přišel Gareth se svými scenáristickými kolegy s variantou, ve které se to nestalo. Ale ať už scénář četl kdokoliv z Lucasfilmu, všichni se shodovali na tom, že postavy zemřít prostě musí. Souhlasila s tím i prezidentka studia Kathleen Kennedy, která jednoznačně řekla, že zabít je dává smysl, protože v Nové naději přeci ani jeden z nich není. A tak od té chvíle měli filmaři oficiálně povoleno zabít všechny hrdiny do jednoho. Gareth neustále čekal, že na poslední chvíli přijde pokyn, aby natočili dodatečnou scénu, která ukáže, že je dvojice ve skutečnosti v bezpečí na nějaké vzdálené planetě, ale ten pokyn nakonec nikdy nepřišel.

Podle mě je to dobře, protože současný konec hrdinů k filmu ve všech ohledech sedí. A sedí toho mnohem víc, stejně jako se v Rogue One najdou elementy, které se daly zpracovat lépe. Třeba taková debata o digitálně oživeném Tarkinovi, ta bude ještě hodně dlouhá. Film je v našich kinech už déle jak týden a do toho ještě přišly svátky, takže předpokládám, že drtivá většina zvědavých fandů už snímek viděla, popřípadě jej viděla několikrát, stihla si jej pořádně probrat v hlavě nebo jej prodiskutovat ze všech možných i nemožných úhlů s přáteli. Tady je moje spoilerová troška do mlýna, tak v komentářích dejte vědět, které elementy filmu vyvolávají nejsilnější reakce ve vás.

Rogue One: A Star Wars Story pojednává o nesourodé skupině bojovníků z hnutí odporu, kteří se společně vypraví na nebezpečnou misi. Pokusí se ukrást plány Hvězdy smrti a přinést tak galaxii novou naději. V hlavních rolích hrají Felicity Jones, Diego Luna, Riz Ahmed, Ben Mendelsohn, Donnie Yen, Wen Jiang, Forest Whitaker, Mads Mikkelsen a Alan Tudyk. Režíruje Gareth Edwards. Premiéra filmu se odehrála na 15.12. 2016. 

Zdroj: Empire

Rogue One: A Star Wars Story

10.12.2016 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest