Venom: Slavný Spider-Manův protivník dostane vlastní film

Venom: Slavný Spider-Manův protivník dostane vlastní film | Fandíme filmu
Josh Trank, režisér výborné Kroniky, dostal nabídku, která se neodmítá.

Venom patří bezesporu mezi Spider-Manovy nejpopulárnější protivníky. Proto také Sony v roce 2007 přesvědčilo Sama Reimiho, aby ho navzdory svému přesvědčení zařadil do Spider-Mana 3. Snímek byl díky tomu značně přeplácaný, žádný ze tří záporáků nedostal adekvátní prostor a Venom v podání Tophera Grace opravdu nebyl to pravé ořechové. Možná pávě proto, možná kvůli průtahům s přípravami čtvrtého Spider-Mana, se Sony rozhodlo, že Venom dostane vlastní spin-off.

Postupně byla s projektem spojována řada tvůrců, včetně Garyho Rosse (ten nakonec točí Hunger Games) nebo autorů Zombielandu Paula Wernicka a Rhetta Reese (ti svou pozornost přesunuli k G.I. Joe 2), ale k natáčení filmu nikdy nedošlo. Těžko soudit, jaké zákulisní vlivy na tom měli podíl, ale je neoddiskutovatelné, že představit klasického záporáka jako hlavní postavu filmu není žádný med. Podle mnohých Venom bez Spider-Mana nemůže fungovat vůbec, já si s ním zase příliš nedokážu představit konvenční blockbuster s happyendem a se vším všudy. Venom bude vždycky především agresivní šelma, která se řídí instinkty a je ovládána slepou zběsilostí. V nejlepším případě tedy něco jako temnější Hulk. A ten, jak víme, v samostatných filmech nikdy moc dobře nefungoval.

Kdo je Venom?

Venom je původem mimozemský symbiontní organismu, který nedokáže přežít bez svého hostitele. Hostitele pokryje v rovnoměrné tenké vrstvě, od hlavy až k patě, dodá mu nadlidskou sílu, pohyblivost i odolnost, ze své hmoty je schopný vysílat „chapadla“ podobná výhonkům masožravé rostliny, či Spider-manovým sítím, ale také si vybírá svou daň: Hostitel se postupně stává bezohlednějším a agresivnějším, postupně přestává být sám sebou a je čím dál větší kontrolou symbionta. Historicky prvním nositelem symbionta byl Peter Parker, který se ho, především díky své silné vůli, dokázal zbavit. Organismus přešel na slabého Eddieho Brocka, prakticky úplně ho ovládl a tak vznikl Venom. 

Teď se však zdá, že Sony konečně našlo řešení celého problému. Tím by měl být Josh Trank, člověk zodpovědný za vydařenou Kroniku, která se celá točí právě kolem výrazného antihrdiny. Trank je plný nápadů a elánu, dokáže točit za málo peněz, se svěřením Venoma do jeho rukou bych neměl nejmenší problém. O příběhu zatím samozřejmě nevím nic, akorát v minulosti se spekulovalo o tom, že by se Venom měl utkat s Carnagem (Masakrem), takovou svojí ďábelštější verzí. Šlo by tedy o vytloukání klínu klínem, o hrubou záplatu na hrubý pytel a situování Venoma do hlavní role by v tomhle světle mohlo dávat jakýs takýs smysl.

Jestli se ale Trank rozhodne k látce přistupovat z tohohle směru zatím vůbec není jisté, stejně jako zatím není potvrzené, že film opravdu natočí. Když se nedávno mluvilo o tom, že by mohl natočit reboot Fantastické čtyřky, po nějaké době informaci sám vyvrátil. On sám nedávno v rozhovoru pro Indie Wire uvedl, že má smlouvu se studiem Fox a pracuje na nějakém novém nápadu, popřípadě by pro ně přinejhorším natočil Kroniku 2. Co na zprávu říkáte Vy, čtenáři? Lákal by vás Venom bez Spider-Mana? Je spin-off v době nové Spider-Manovi kontinuity ještě vůbec aktuální?

 

Zdroj: LA Times

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest