Proč Netflix nezachránil seriál Agent Carter

Proč Netflix nezachránil seriál Agent Carter | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Netflix mohl přidat Agentku Carter do svého marvelovského portfolia, ale neudělal to. Jeden z šéfů vysvětluje proč.

Sledovanost seriálu Agent Carter začala někde na sedmi milionech diváků a postupně klesla jen lehce nad dva miliony. Nikoho tedy nepřekvapí, že stanaice ABC seriál zrušila, i když představitelka hlavní role Hayley Atwell trvá na tom, že pokud by byla sebemenší šance v natáčení pokračovat, okamžitě by se jí chopila. Na stole byla dokonce i možnost, že by show přebrala nějaká jiná stanice. Jenže se nestalo.

Proč seriál nezachránil Netflix? Jeho programový ředitel Ted Sarandos tvrdí, že se streamingová služba soustředí na původní značky. Jenže v minulosti Netflix natočil už celou řadu pokračování k nejrůznějším jiným seriálům a bude v tom nadále pokračovat, takže tohle odůvodnění nezní zcela přesvědčivě. O něco uvěřitelnější už je zmínka o tom, že Netflix má momentálně marvelovských show dostatek. Ty jsou navíc podstatně kvalitnější než marvelovské seriály, které běžely na stanici ABC, tak je pochopitelné, že Netflix necítí potřebu vylepšovat cizí produkt, když už má dávno kvalitní produkt vlastní.

A nakonec Sarandos stejně přiznal, že jde primárně o obchodní rozhodnutí. Mezinárodní vysílací práva na Agentku Carter v tuhle chvíli patří celé řadě různých subjektů a Netflix si rád distribuuje svoje pořady celosvětově sám. Úplně stejný problém brzdí potenciální obnovení zrušeného seriálu Hannibal, u kterého však tvůrci prozradili, že mezinárodní práva za pár let vyprší, a pak bude možné se znovu vrátit k jednacímu stolu. Tak třeba mohou fanoušci Agentky Carter doufat v něco podobného. Prostor pro její další dobrodružství by určitě byl.

Co vy na to? Tajně doufáte, že Peggy Carter ještě jednou uvidíte vyšetřovat nějaký zapeklitý případ? Nebo dvě řady bohatě stačily?

 

Zdroje: EW, The Wrap

Galerie: 5

Proč Netflix nezachránil seriál Agent Carter | Fandíme filmu Proč Netflix nezachránil seriál Agent Carter | Fandíme filmu Proč Netflix nezachránil seriál Agent Carter | Fandíme filmu Proč Netflix nezachránil seriál Agent Carter | Fandíme filmu Proč Netflix nezachránil seriál Agent Carter | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest