Sirotčinec slečny Peregrinové: Co Burtona k filmu táhlo

Sirotčinec slečny Peregrinové: Co Burtona k filmu táhlo | Fandíme filmu
K tomu přidáváme nejnovější upoutávky.

Před časem měl server Collider možnost zhlédnout některé ze scén filmu Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Jde o další počin režiséra Tima Burtona (Alenka v říši divů) a do kin se na něj budeme moci vydat už za měsíc, 29. září. A zřejmě je na co se těšit, protože reakce na tyto ukázky byla kladná. Konkrétně jde prý o ten správný mix Burtonovy imaginace a jeho lásky k podivnu.

Tim Burton byl zároveň dotázán, proč se rozhodl zfilmovat právě tuto látku, zda jej k tomu pohnulo přečtení knihy od Ransoma Riggse. Burton řekl, že ještě než knihu četl, tak byl osloven klasickými fotografiemi, které v knize jsou. Především tajemnem, podivností a poetikou, které v sobě ukrývají. A co se týče příběhu, tak je to opravdu v jeho duchu. Zde ho oslovil onen pocit podivnosti, zvláštnosti, ten pocit, když nezapadáme do společnosti, pocit, který nemizí ani tehdy, když máme přátele nebo zestárneme. To podle něj kniha dobře zachytila. Burton byl také dotázán, zda má ve filmu nějakou oblíbenou pasáž či sekvenci, na kterou je hrdý. A ve své neurčité odpovědi v podstatě řekl, že tu jde o celý balík elementů, obzvláště si pochvaloval spolupráci s dospělými i dětskými herci. Celé to podle něj byl takový skvělý mix a samotná tvorba filmu pak dala vzniknout jakési bizarní a disfunkční rodině. Když to ale Burton říkal, tak to znělo v podstatě radostně, a jako to pravé, co pro film potřeboval.

Na okraj doplňme, že byl Burton tázán také na pokračování jeho filmu Beetlejuice. K tomu pouze poznamenal, že by to potřebovalo správné okolnosti a momentálně není nic konkrétního. Především proto, že Beetlejuice obecně není látka, která přímo volá po trilogii či něčem podobném.

Níže vám přikládáme souhrn TV spotů, krátký featurette a také starší trailer, tentokrát s českými titulky.

Nezapomenutelný filmový zážitek slibuje další snímek z dílny vizionářského režiséra Tima Burtona podle stejnojmenného úspěšného románu. Díky tajemným stopám, které Jakeovi zanechá jeho milovaný dědeček, a které poodhalují tajemství jiných světů a doby, Jake objeví kouzelné místo, známé jako sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Jeho tajemnost i nebezpečí se začnou prohlubovat, jakmile Jake pozná jeho obyvatele a jejich zvláštní, neuvěřitelné schopnosti, ale i jejich strašlivé nepřátele. Jake nakonec zjistí, že jen jeho vlastní a výjimečná “podivnost” může zachránit jeho nové přátele.

Režíroval Tim Burton, scénář napsala Jane Goldman podle předlohy Ransoma Riggse. V hlavních rolích hrají Asa Butterfield, Eva Green, Allison Janney, Rupert Everett, Terence Stamp, Chris O'Dowd, Samuel L. Jackson a Judi Dench. Datum premiéry je stanoveno na 29.9.2016.

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

25.09.2016 | USA, Velká Británie, Belgie
Dobrodružný, Drama, Fantasy
Info o filmu
Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest