Recenze: Tajný život mazlíčků

Recenze: Tajný život mazlíčků | Fandíme filmu
Tvůrci Já, padoucha opět přinášejí příjemnější animák, než by se mohlo na první pohled zdát.

Mazlíčci byli od začátku sázkou na jistotu. Trailery pobavily, nalákaly celé rodiny a ukázaly, že když se tvůrci obou dílů Já, padouch a Mimoňů rozhodnou stvořit nový svět, musí zákonitě vzniknout nový hit. První tržby vyskočily do závratných výšin a měsíc po americké premiéře konečně máme možnost vidět, kudy vede cesta tentokrát.

Za sebe musím říct, že výše zmiňované kousky mám rád, obě Gruovy eskapády jsem viděl několikrát a i u dobrodružství malých žlutých nešiků jsem se bavil více než obstojně. Přesto jsem Mazlíčky vyhlížel s obavami z klišovitého děje a s podezřením, že se dočkáme jen sledu více či méně vtipných epizod. Naštěstí tomu tak není.

Příběh začíná ve chvíli, kdy musí oddaný pes Max, bezmezně milující svoji paničku Katie, strpět ve svém životě nově příchozího obřího hafana Barona. Jeho přítomnost naruší jak Maxovo harmonické soužití s Katie, tak jeho bezpečnost, protože snaha vystrnadit Barona z Maxova života skončí nešťastnou shodou náhod, při které se oba psi ztratí. V tu chvíli organizuje Gidget, do Maxe platonicky zamilovaná fenka, záchrannou výpravu, na které je čeká spousta šílených dobrodružství a občas i neméně šílených zvířat.

Zatímco úvodní seznamování a postupné znepřátelení Maxe a Barona je slabší částí (nelze si nevzpomenout na první Toy Story, ze kterého se tu ostatně čerpá na více frontách), od chvíle, kdy jsou oba hlavní hrdinové nuceni spojit síly, se děj rozjede mnohem vyšší rychlostí a ať už se právě odehrává v kanále, na divokém večírku nebo na střeše mrakodrapu, nepolevuje jak v kadenci gagů slovních, tak samozřejmě v první řadě vizuálních. V duchu všech správných animáků si pro sebe prostor často kradou vedlejší postavy, tady je to dravec Tiberius (v tuzemských kinech perfektně nadabovaný Václavem Vydrou) a revolucionářsky zaměřený agresivní králík Snížek (dokonale hlasově ztvárněný Martinem Dejdarem).

Sympatické také je, že se tvůrci nebáli přidat několik smutných či napínavých scén. Několik dětí v řadě přede mnou se při scénách v kanále, kde se vyskytuje i fauna trochu větších rozměrů, začalo podezřele rychle choulit k vedle sedícím rodičům. To může být vzpruhou pro ty, kteří se do kina nechtěli vydat v očekávání neškodného sledu veselých lumpáren v podání domácích mazlů.

Obrovský finanční úspěch, který studiu Universal připlul do kasičky, tak musím kvitovat s povděkem a spokojeností. Až se za dva roky objeví v kinech pokračování, milerád si takovou jízdu dám znovu. Vzhledem ke zdrženlivým očekáváním pak o to raději.

Verdikt

Svižná, nápaditá a překvapivě povedená legrace, která děti nadchne a rodiče překvapivě potěší. Výtečný český dabing jen podtrhuje zábavnost nového hitu, který může s klidem přerůst v podobně divácky zbožňovanou ságu jako svého času Doba ledová.

Naše hodnocení
8/10
Hodnocení našich čtenářů

Tajný život mazlíčků

08.07.2016 | USA
Komedie, Dobrodružný, Animovaný, Rodinný
Info o filmu
Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest