Fantastická zvířata: Poznejte americké školy magie

Fantastická zvířata: Poznejte americké školy magie | Fandíme filmu
Nový film ze světa Harryho Pottera otevírá další kout kouzelnické reality a J.K. Rowling nás s ní s chutí seznamuje.

Svět Harryho Pottera otevírá svým fanouškům úplně nové obzory, a to v zatím neprozkoumaných částech kouzelnického světa. Literární mág J.K. Rowlingová nechce, aby kouzlo, které pomocí svých vypravěčských schopností seslala na milióny fanoušků po celém světě, jen tak vyprchalo. A znovu nám tak dokazuje, že se do světa kouzelných tvorů, magických bytostí a nebojácných kouzelníků a čarodějek, jejichž příběhy přikovaly ke knižním stránkám a filmovým obrazovkám fanoušky napříč všemi kontinenty, vždycky ráda vrací a to s oddaností, důvtipem a humorem sobě vlastním.

Odpočítávání do listopadové premiéry Fantastických zvířat se s každým novým dnem blíží ke svému závěru a autorka filmového scénáře začíná uvolňovat doprovodné informace. Tentokrát se rozhodla, že svým fanouškům poskytne informace o vzniku, historii a zvláštnostech, které se vážou ke kouzelnickému vzdělání v Severní Americe.

Škola čar a kouzel poskytující vzdělání kouzelníkům v Severní Americe, se nazývá Ilvermony. Sídlí v americkém státě Massachusetts, kde byla začátkem 17. století založena irskou čarodějkou Isolt Sayre a jejím mudlovským manželem Jamesem Stewardem. Stejně jako Bradavice, i Ilvermony je rozdělena do čtyř kolejí, z nichž každá si vybírá své studenty podle vlastních měřítek a preferovaných dovedností. Dva výše zmíněné zakladatele doplnili ještě Chadwick a Webster Bootové. Zakladatelská čtveřice dala následně impuls ke vzniku těchto kolejí: Horned Serpent, Pukwudgie, Thunderbird a Wampus. Každá z nich se může pochlubit vlastní bohatou historií i specifickými nároky na své studenty.

Kolej Horned Serpent symbolizuje ve svém logu rohatý had reprezentující čarodějný rozum a intelekt. Zakladatelka koleje Isolt Sayre do svých řad nejčastěji lákala žáky s láskou k učení a vědomostem.

Kolej Pukwudgie založená Jamesem Stewardem nese ve svém znaku skřeta, vzdáleného příbuzného svého evropského protějšku. Vysoce nezávislé kouzelné stvoření reprezentuje čarodějné srdce, soucit a vášeň. Ve svých řadách nejčastěji vítá studenty s vlohami pro léčitelství.

Kolej Wampus se ve svém znaku pyšní hrůzostrašnou pumou. Její zakladatel Webster Boot ve své koleji vždycky nejradši viděl kouzelníky bojového a nebojácného ducha.

Kolej Thunderbird a její zakladatel Chadwick Boot mají za svého maskota magického ptáka, který je vzdáleným příbuzným ptáka Phoenixe. Zástupci této koleje zosobňují dobrodružného a vynalézavého kouzelnického ducha.

Třídění studentů do jednotlivých kolejí probíhá odlišně od toho, jak jej známe z Bradavic, kde se rozhoduje pomocí moudrého klobouku. V Ilvermony si žák musí stoupnout do středu vstupní síně před čtyři dřevěné sochy reprezentující maskoty jednotlivých kolejí a následně vyčkat na jejich reakci. Student je následně zařazen do té koleje, jejíž maskot vystoupí a rozhodne se, že student před ním, je hoden nosit jejich barvy. Existují vzácné případy, kdy má o studenta zájem více než jedna kolej. Takový jedinec je poctěn tím, že si může svou kolej sám zvolit. Po rozřazování jsou žáci přivedeni do další místnosti, kde podstoupí podobný rituál, tentokrát ovšem s magickými hůlkami, které si zvolí své majitele z řad čerstvých studentů.

Ještě připomínáme, že Fantastická zvířata a kde je najít přijdou do našich kin 17. listopadu. Pokud se objeví nové informace rozšiřující svět Harryho Pottera doprovodnými informacemi, budeme vás o nich neprodleně informovat.

Zdroj: Variety

Fantastická zvířata a kde je najít

18.11.2016 | USA, Velká Británie
Dobrodružný, Fantasy, Rodinný
Info o filmu
Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest