Ghost in the Shell: Producent obhajuje obsazení Scarlett Johansson

Ghost in the Shell: Producent obhajuje obsazení Scarlett Johansson | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 10 obrázků
Proč tvůrci změnili rasu hlavní hrdinky?

Není žádným velkým tajemstvím, že hollywoodští filmaři mají v oblibě takzvaný "whitewashing". V podstatě jde o to, že "vybělí" hlavního hrdinu, přestože v předloze je jiné rasy. 

Došlo k tomu i u filmové adaptace proslulé mangy Ghost in the Shell. V případě předlohy je hlavní hrdinkou kyborg Major Kusanagi, která má očividné asijské rysy. Když se pak člověk podívá na Scarlett Johansson, která ji ve filmu ztvárňuje, tak ta zrovna nevypadá, že se narodila v Zemi vycházejícího slunce

Není tak divu, že rozhodnutí obsadit ji, doslova "nakrklo" hromadu milovníků mangy a začali hodně protestovat. Teď se ale ozval jeden z producentů filmu Steven Paul, který castingovou volbu obhajuje:

"Ve světě Ghost in the Shell je mnoho lidí a národností. Využíváme lidi z celého světa... Jsou mezi nimi i Japonci. Jsou v tom Číňané. Jsou v tom Angličané. Jsou v tom Američané. Nemyslím, že to byl pouze japonský příběh. Ghost in the Shell je opravdu mezinárodním příběhem a není pouze japonský; měl to být celý svět. To je důvod, proč je náš přístup mezinárodní a já myslím, že je to správný přístup." 

Z finačního úhlu pohledu určitě je. Čím více národností, tím větší šance, že v daných zemích se do kina poženou diváci. Paradoxně se tak dostáváme do situace, kdy sice filmaři často mění rasu ústředních postav, ale současně přidávají do vedlejších rolí herce jiného odstínu pleti, než je bílá. Stačí zmínit například X-Men: Budoucí minulost, ve kterých se objevila mutantka Blink (Fan Bingbing), která sice v ději neplnila žádnou velkou funkci, ale byla Asiatka, což byl zjevný pokus zapůsobit na diváky z jejího domovského kontinentu. 

Je ale pravda, že ve filmu Ghost in the Shell figuruje spousta herců z různých částí světa (Rila FukushimaPilou Asbæk nebo Juliette Binoche), což by mohlo milovníky předlohy (alespoň trochu) uklidnit. A je pochopitelné, že tvůrci chtěli do hlavní role zvučné jméno, Scarlett byla nedávno vyhlášena nejvýdělečnější herečkou všech dob a to je pro filmaře důležitější než odstín její kůže.

V Ghost in the Shell vede major v podobě ženského kyborga (Johansson) elitní tým Sekce 9 proti nejnebezpečnějším zločincům a extrémistům. Na scéně se objevil nový nepřítel, jehož hlavním cílem je zničení společnosti Hanka Robotics, která se věnuje pokroku kybernetické technologie. V hlavní roli se objeví Scarlett Johansson, režíruje Rupert Sanders. Česká premiéra je stanovena na 30. 3. 2017.

Zdroj: BuzzFeed

Ghost in the Shell

30.03.2017 | USA
Akční, Sci-Fi, Krimi, Drama
Info o filmu

Galerie: 11

Ghost in the Shell: Producent obhajuje obsazení Scarlett Johansson | Fandíme filmu Ghost in the Shell: Producent obhajuje obsazení Scarlett Johansson | Fandíme filmu Ghost in the Shell: Producent obhajuje obsazení Scarlett Johansson | Fandíme filmu Ghost in the Shell: Producent obhajuje obsazení Scarlett Johansson | Fandíme filmu Ghost in the Shell: Producent obhajuje obsazení Scarlett Johansson | Fandíme filmu Ghost in the Shell: Producent obhajuje obsazení Scarlett Johansson | Fandíme filmu Ghost in the Shell: Producent obhajuje obsazení Scarlett Johansson | Fandíme filmu Ghost in the Shell: Producent obhajuje obsazení Scarlett Johansson | Fandíme filmu Ghost in the Shell: Producent obhajuje obsazení Scarlett Johansson | Fandíme filmu Ghost in the Shell: Producent obhajuje obsazení Scarlett Johansson | Fandíme filmu Ghost in the Shell: Producent obhajuje obsazení Scarlett Johansson | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest