Hvězdná brána: Restart pomůže realizovat původní plán

Hvězdná brána: Restart pomůže realizovat původní plán | Fandíme filmu
Podle filmařů je restart Stargate jedinou možností, jak konečně vyprávět příběh, který chtěli vyprávět vždy.

Režisér Roland Emmerich a producent Dean Devlin těsně před premiérou Dne nezávislosti 2 vysvětlují, že už před dávnými lety chtěli točit především pokračování Hvězdné brány. Oba dva jsou fanoušci sci-fi a měli vymyšlenou celou trilogii. Bohužel, pánové neměli na značku práva a nemohli své sny nikdy realizovat. Místo filmových pokračování vzniklo hned několik úspěšných seriálů, jež z původního snímku vycházely.

 Šéf MGM uvádí, že od roku 2011 je značka u ledu a bylo rozhodnuto, že nejlepší bude ji nechat nastartovat opět Emmericha s Devlinem. Ti si uvědomují, že seriály, které bez jejich sebemenšího vlivu vznikly, jsou populární, avšak pokud chtějí dovyprávět svůj příběh, nemohou je dle svých slov brát v potaz. A stejně tak není možné pokračovat v příběhu se staršími herci po dvaceti letech. Proto je jedinou možnou cestou kompletní restart, kdy první díl bude zremakovaný a na něj následně konečně navážou dvě léta zamýšlená pokračování.

Jediné, co se oproti původním plánům má změnit, je měřítko. Zatímco v v roce 1994 bylo troufalé zamýšlet trilogii, dnes studia po filmařích chtějí rovnou celá univerza. Proto je nová trilogie Hvězdné brány vyvíjena tak, aby její svět bylo možné dle potřeb rozšiřovat. První film z nové ságy píší James A. Woods a Nicolas Wright, kteří mají na IMDb zatím přesně nula realizovaných celovečerních filmů, avšak oba pracovali na na Dni nezávislosti 2, takže Emmerich s Devlinem zjevně vědí, co od nich čekat.

Zdroj: Variety

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest