Fantastická čtyřka: Podle Dooma existuje skvělá verze

Fantastická čtyřka: Podle Dooma existuje skvělá verze | Fandíme filmu
Kterou však nikdy neuvidíme, protože je navždy pohřbená pod vrstvou požadavků studia.

Když si scenárista Simon Kinberg sypal před časem popel na hlavu, mluvil o tom, že by Fantastické čtyřce prospělo především to, aby do budoucna věrněji následovala komiksy. Což o to, pokud se tak stane, půjde o lepší adaptaci, ale nutně ne o lepší film. Loňská Fantastická čtyřka Joshe Tranka se s komiksy hodně rozcházela, ale zrovna kvůli tomu film špatné recenze neprovázely.

Objevilo se hodně zvěstí o tom, že produkci nezvládl režisér Trank a stejně tak se množily zprávy, že projekt dodrbalo studio, které do natáčení neustále zasahovalo a na poslední chvíli se snažilo totálně překopat celou původní vizi. I sám režisér Trank na svůj Twitter napsal (jen aby zprávu krátce poté smazal), že natočil dobrou verzi filmu, kterou však nikdy neuvidíme. Jestli je to pravda, to samozřejmě nemáme jak posoudit, nicméně režisérovu verzi příběhu teď potvrzuje Toby Kebbell, který si ve filmu zahrál záporáka Victora Von Dooma.

Kebbell v aktuálním rozhovoru k Warcraftu, kde si zahrál orka Durotana, doslova uvedl: „Pravda je taková, že [Trank] připravil skvělý sestřih filmu, který nikdy neuvidíte. To je škoda. [Sestříhal] podstatně temnější verzi a tu nikdy neuvidíte“. Natáčení Victora von Dooma jej bavilo, užil si třeba vymýšlení přízvuku, se kterým bude postava mluvit. Samotného Dooma po transformaci pak hrál pouze v pár scénách. Když prochází chodbou, zabíjí doktora a vstupuje do interdimenzionální zařízení, a když leží na lehátku. Ve všech jiných scénách hrál Dooma někdo jiný, kdo jej hrál úplně jinak. Kebbella pěkně rozčílilo, jakým způsobem finální verze postavy ve filmu kulhá.

Kvůli tomu, aby mohl ležet pod troskami a natáčet scénu, při které Doom pozvolna povstává z prachu, prošvihl Toby propagační turné k Úsvitu Planety opic. Scéna se d filmu nikdy nedostala. Kebbell připouští, že určitá míra zklamání jde u hollywoodských velkofilmů předvídat, ale obvykle podle něj problémy vznikají právě ze zásahů do scénáře. Na svoji práci je pyšný, ale stejně tak je zklamaný, úplně stejně jako fanoušci. Ale nehodlá se tím zklamáním nechat zastavit, protože podobná rozhodnutí jakožto řadový herec zkrátka nemůže jakkoliv ovlivnit.

Zdroj: The Daily Beast

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest