Abraham Lincoln: Lovec upírů - první teaser trailer

Abraham Lincoln: Lovec upírů - první teaser trailer | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Timur Bekmambetov, tvůrce Noční hlídky a Wanted, natočil životopis amerického presidenta v upírobijeckém hávu. PŘIDÁN DRUHÝ TRAILER!

AKTUALIZOVÁNO: Na konec článku přibyl mezinárodní trailer, který má víc záběrů, víc Dominica Coopera a víc over the top akce.

Zatímco se Stephen Spielberg pachtí s důstojným životopisem Abrahama Lincolna, dělá si Timur Bekmambetov z jednoho z nejpopulárnějších presidentů USA legraci. Spolu s Timem Burtonem koupili práva na knihu Abraham Lincoln: Vampire Hunter a za 69 milionů dolarů z ní připravili hororově laděnou akční podívanou, která se jako bonus přidržuje některých skutečných reálií Lincolnova života. Scénář připravil za pomoci Simona Kinberga (Tohle je válka, X-Men: Druhá třída, Sherlock Holmes) sám autor knihy Seth Grahame-Smith a jádrem celého příběhu je představa, že prezident Lincoln vedl dvojí život, kdy přes den vládl a po nocích kosil sekerou upíry, aby se pomstil za to, že mu zabili matku.

Což zní jako přesně ten druh výplachů, na které se Bekmambetov specializuje. Jeho Noční a Denní hlídka, které natočil ještě v Rusku, byly neuvěřitelně stylové a zběsilé, ale tak trochu neměly hlavu a patu. Podobně dopadl Timurův americký průlom – komiksové Wanted s Angelinou Jolie a českým Pendolinem. To byla taky hodně stylová jízda, které se ale každý musel smát za to, jak je neuvěřitelně pitomá. Od té doby se Bekmambetov věnoval prakticky pouze produkci a k režírování se vrátil až s Lovcem upírů.

To co vidíme v první teaseru, nepůsobí v intencích Bekmambetovy tvorby nikterak překvapivě. Valí se na nás na jednu stranu poměrně efektní obrázky a úderný soundtrack podkreslený Johnnym Cashem, ale také rychlý střih, který zabraňuje cokoliv si pořádně prohlédnout, laciné triky, všudypřítomná naivita a až neuvěřitelná absence nadhledu. Bekmambetov se nejspíš už zase bude brát smrtelně vážně a bude jen na nás, jestli mu to odpustíme a vychutnáme si stylovou akci (která se mu obvykle daří), nebo se filmu dokážeme jen pošklebovat.

Abrahama Lincolna hraje málo známý Benjamin Walker, jeho ženu Mary hraje Mary Elizabeth Winstead (Scott Pilgrim, Smrtonosná past 4), hlavního záporáka, upíra Adama hraje Rufus Sewell (Smrtihlav, Příběh rytíře), Lincolnova asistenta Joshuu Speeda hraje Jimmi Simpson (It's Always Sunny in Philadelphia), Lincolnova mentora a učitele lovu upírů hraje Dominic Cooper (Captain America), Anthony Mackie (Ocelová pěst, Správci osudu) hraje Lincolnova komorníka, Lincolnovu matku hraje Robin McLeavy (Hell on Wheels) a Allan Tudyk (Transformers 3, Firefly) si střihne jakéhosi politika. Film se bude promítat ve 3D a dočkáme se ho 19. července. Dole v galerii si můžete prohlédnout také jednotlivé filmové plakáty.

 

Abraham Lincoln: Lovec upírů - Teaser

 

Abraham Lincoln: Lovec upírů - Mezinárodní trailer

Galerie: 3

Abraham Lincoln: Lovec upírů - první teaser trailer | Fandíme filmu Abraham Lincoln: Lovec upírů - první teaser trailer | Fandíme filmu Abraham Lincoln: Lovec upírů - první teaser trailer | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest