Cizinka: Cestování v čase dorazilo už i na DVD

Cizinka: Cestování v čase dorazilo už i na DVD | Fandíme filmu
Starz
Další ze současných seriálových hitů se dostal do našich obchodů, takže cestování v čase, novověkou Británii může ochutnat už skutečně každý.

Historické zápletky říznuté magií či sci-fi prostě dnes jedou. V seriálové sféře jim jasně kraluje megaúspěšná Hra o trůny, doprovázená řadou o něco chudších brášků a sestřiček, na poli celovečeráků můžeme vzpomenout na legendární francouzské Návštěvníky nebo o dost slabší Proud času s před pár lety zesnulým Paulem Walkerem. Motiv posledních dvou zmíněných děl si vzal za svůj i seriál Cizinka (Outlander). Už víte, o kterém motivu mluvím? Ano, tady se cestuje v čase! Křičíte “hurá”? Přidejte si k tomu ještě okouzlující nezkrocenou krajinu Skotska, ve kterém se odehrává celá první série a neokoukané tváře herců: pro dámy je tu galantní voják Jamie Fraser ztělesněný Samem Heughanem, pro pány zase bývalá válečná sestra Claire Randall v podání křehké Caitriony Balfe. Dochuťte špetkou intrik, a máme tu nadějný recept, ze kterého může být chutný pokrm, který prozatím čítá 29 chodů (epizod).

Jak že se to celé cestování časem přihodilo? Při nevinné procházce zasazené do období čerstvě nabytého míru roku 1945, se Claire dotkne mystického menhiru, zmizí svému tolik milovanému manželovi Frankovi, se kterým byla na líbánkách, a ke svému velkému šoku se ocitá v roce 1743. Zanedlouho přijde na kloub tomu, kdo jsou všichni ti zvláštně oblečení lidé kolem ní, a také tomu, co se za její přítomnosti odehrává: nic menšího než boj o nadvládu nad Skotskem. Příběh, který je zhmotněním knižní série Diany Gabaldon, postaví Claire do cesty mnohá rozhodnutí orámovaná zrádnou politikou, ale i láskou ve dvou naprosto odlišných časových dimenzích. Sci-fi přídech se u tohoto americko-britského díla nezapře: showrunner Ronald D. Moore má na triku kulty Star Trek a Battlestar Galactica.

Svou světovou premiéru si Cizinka odbyla již před dvěma lety - má tedy zatím jen dvě řady, proto ji můžete zhltnout jako fajnšmekrovskou jednohubku a těšit se na další porci. Druhá řada je zasazena do opulentních kulis Francie Ludvíka XV., a ta třetí zřejmě vyrukuje s plavbou po moři jako vystřiženou z Pirátů z Karibiku; je tedy na co se těšit. Tahle Cizinka za seznámení určitě stojí, a to nejen pro fandy žánru. Pokud vás zaujala, můžete zkusit první řadu třeba na DVD, na kterém se u nás teď v květnu začalo oficiálně prodávat.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest