Filmové premiéry od 26.5: Nová Alenka, nový Gondry

Filmové premiéry od 26.5: Nová Alenka, nový Gondry | Fandíme filmu
Snímky Road-Movie, Mikrob a Gasoil, Maggie má plán a Alenka v říši divů vstoupily do našich kin. Seznamte se.

Květen pomalu končí, ale nový filmový týden teprve začíná. Dnes se do českých kin vypravily rovnou čtyři novinky a to opravdu různé velikosti. „Nejmenší“ je studentský snímek s názvem Road-Movie, který do dotáhl postupně na festivaly (nebo přinejmenším na Febiofest) a nakonec i do některých běžných kin. Režisér a spoluscenárista Martin Jelínek se podíval na určitou bezcílnost a ztracenost části mladé generace, avšak příliš velké divácké nadšení to prozatím nevzbudilo.

Na road trip se vydávají také dospívající hrdinové francouzského snímku Mikrob a Gasoil. Ten má na svědomí filmař zkušený, Michel Gonrdy. Režisér Věčného svitu neposkvrněné mysli či Nauky o snech se pustil do nenáročné komedie o dvou nepochopených puberťácích, kteří už mají dost všech ústrků, a tak si postaví motorový domek na kolečkách a vyrazí za svobodou.

Maggie má plán je další snímek o drobných lidských osudech, tentokrát z USA. Greta Gerwig si v něm zahrála nenapravitelnou manipulátorku, která musí mít všechno ve svém životě pod naprostou kontrolou. Nejprve tak vysvobodí nešťastného profesora antropologie (Ethan Hawke) z jeho rozpadlého manželství, jen aby po několika letech jejich plamen lásky uvadl a Maggie začala přemítat o tom, jak hrozně nenápadně profesůrka podstrčit zpátky jeho exmanželce (Julianne Moore).

Zdaleka největší premiérou týdne je pak Alenka v říši divů: Za zrcadlem. O té však už více v našem videu:

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest