Čistič: Všechnu špínu nesmyješ

Čistič: Všechnu špínu nesmyješ | Fandíme filmu
Do českých kin se dostalo současné urban drama s nádechem thrilleru. Koukněte na trailer, seznamte se.

Slovenský režisér Peter Bebjak, doteď známý především za práci na mnoha televizních seriálech, jako Případy 1. oddělení nebo Nevinné lži, nám představuje své atypické drama Čistič. Po filmech Zlo a Meruňkový ostrov se jedná o jeho třetí celovečerní snímek. Scénář k němu spolu s režisérem napsal začínající scenárista Peter Gašparík (zmíněné Zlo, studentský snímek Lighta).

Samotář Tomáš si na živobytí vydělává jako čistič. Jeho zaměřením však není úklid obyčejného nepořádku. Na zavolání uklízí byty a jiná místa, ve kterých došlo k nějakému incidentu, klidně i úmrtí a jeho náplní práce tak může být například vytírání krve. Tomáš žije sám, občas si při čekání na další zakázku volá se svou matkou. Při jednom takovém úklidu se omylem stane svědkem obyčejné scény z rodinného života. Od té doby navštěvuje potají různé byty a sleduje životy cizích lidí. Jednou ho zaujme mladá Kristýna, která žije se svým bratrem Adamem. Dívka ho natolik fascinuje, že se do bytu několikrát vrací. Brzy však zjišťuje, že na rodině něco nesedí a mohlo by být potřeba do dění v ní zasáhnout.

Hlavní postavu Tomáše ztvárnil mladý slovenský herec Noël Czuczor (Búrlivé víno, Sedmero krkavců). Objektem jeho zájmu je Rebeka Poláková (seriály Kriminálka Staré Město a Búrlivé víno) v roli Kristýny. Dále ve filmu například hrají Jaroslav Mottl (Nedodržený slib, Meruňkový ostrov), Kamil Kollárik (Zlo, seriál Vdova) a Jana Oľhová (Muzika, Sedmero krkavců). Počet obsazených herců není příliš vysoký, což vypovídá o komorním ladění celého snímku.

Na Slovensku měl Čistič premiéru již loni v říjnu. Dle reakcí se jedná o inovativní a zajímavě pojaté artové drama. Kladně jsou často vyzdvihovány silné herecké výkony Czuczora a Polákové. Někomu by ale nemusela sednout atmosféra snímku, která se veze na značně temné, až depresivní notě. Tu můžete ochutnat v níže přiloženém traileru. V Česku je drama Čistič promítáno od minulého čtvrtka.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest