Živí mrtví: Která postava zemřela v závěru 6. sezony

Živí mrtví: Která postava zemřela v závěru 6. sezony | Fandíme filmu
AMC
Jedna z postav seriálu Walking Dead to má za sebou. Její identitu však zatím seriál tají. Je možné vypátrat, koho z hrdinů jsme viděli naposledy?

Článek obsahuje potenciální spoilery!

Závěr šesté řady seriálu The Walking Dead naštval spoustu diváků, když se pokusil znovu vydojit cliffhanger. Přitom už jednou v té samé řadě to vypadalo, že to má za sebou Glenn (Steven Yeun), podruhé měl na konci epizody na kahánku Daryl (Norman Reedus). Tentokrát nemáme na rozuzlení čekat dny nebo týdny, ale rovnou několik měsíců! Přitom je jasné, že dříve či později bude muset show začít vysílat trailery a zveřejňovat fotky a pozorným fanouškům bude hned jasné, kdo na obrázcích chybí. Podobná nezodpovězená otázka tak může diváky jedině naštvat, jakékoliv vypravěčské pozitivum chybí. Filmaři zřejmě doufají, že se o mrtvé postavě bude celý rok diskutovat, podobně jako se celý rok mluvil o smrti jedné postavy ve Hře o trůny. A reklama zadarmo je reklama zadarmo.

Nicméně je docela dobře možné, že odpověď na otázku, koho vlastně Negan (Jeffrey Dean Morgan) umlátil k smrti, známe už teď. Pokud by se seriál držel komiksové předlohy (nedělá to vždycky), je mrtvý Glenn. A skutečně je jedním z kandidátů. Pokud se budeme držet toho, co Negan říká ve svém proslovu, ubil k smrti nejspíš dospělého muže. Rick Grimes (Andrew Lincoln) stále působí nedotknutelně a pokud by filmaři zabili jednu z vedlejších postav, tedy Eugena (Josh McDermitt) nebo Aarona (Ross Marquand), fanoušci se seriálu vysmějí do tváře. Tady musí zemřít jedna z hlavních postav, jinak je cliffhanger naprosto neobhajitelný. Na porážku tedy zbývají Daryl, Glenn a Abraham (Michael Cudlitz).

U Abrahama můžeme hovořit o tom, že jeho blížící se smrt mohla signalizovat právě poslední epizoda, v níž Abraham definitivně našel své štěstí a ještě se tak trochu loučil. U Daryla nemluví prakticky nic pro ani proti, můžeme si snad jen říct, že určitá část fanoušků jej naprosto hystericky zbožňuje a jeho smrt by vyvolala skutečně brutální odezvu. Největším kandidátem na ránu z milosti je však Glenn.

Fanoušci do posledního záběru rozebrali scénu, ve které záhadná postava umírá a vše nasvědčuje tomu, že Negan stojí právě nad Glennem. Jistě, může jít pouze o filmařskou nepřesnost a třeba se ze záběru vůbec nedá vyčíst, kdo před Neganem klečí. V (ne)prospěch Stevena Yeuna nicméně mluví i castingové novinky. Yeun byl obsazen do sci-fi snímku Okja. Ten se natáčí v Soulu a následně se štáb přesune do USA a Kanady. Natáčení 7. sezony The Walking Dead přitom začne už 2. května! Nebylo by to samozřejmě poprvé, kdy se jednomu herci podaří skloubit dva projekty, ale v tomhle případě se zdá, že proti Glennovi mluví až příliš ukazatelů.

Co vy na to? Myslíte si, že zemřel Glenn? Nebo jste přesvědčení o úmrtí nějaké úplně jiné postavy? A co vůbec říkáte na rozhodnutí scenáristů identitu mrtvého tajit?

Zdroje: THR

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest