Můj kamarád drak: První pohled na titulního draka

Můj kamarád drak: První pohled na titulního draka | Fandíme filmu
V traileru se nám schovával, teď si jej konečně můžeme prohlédnout.

Už v únoru se Můj kamarád drak představil prvním teaser traileru. Tam se ale před námi ústřední drak docela slušně schovával a viděli jsme z něj především stíny v lese. Teď se konečně objevila fotka a na první pohled je patrné, že se drak Elliott od původního Disneyho filmu dost liší. Ve starém filmu vypadal animovaný dráček jako plaz, tak jak draky z pohádek obvykle známe. A měl růžovou šošolku a křidélka. V nové verzi růžová zmizela a především je celý drak porostlý srstí. Můžete si jej prohlédnout dole v galerii.

Režisér David Lowery mluví o tom, že filmaři chtěli z původního designu zachovat některé výrazné rysy jako velkou čelist a čumák a celkový dojem, že je Elliott velký nemotora. Zároveň ale chtěli vytvořit určitou iluzi toho, že by drak skutečně mohl v našem světě existovat a to se svítivě růžovou barvou podle něj prostě nefungovalo. Spíš než středověkými malbami draků se animátoři inspirovali zábavnými zvířecími videi na Youtube. Kouzelníci z Wety koukali třeba na obří pandu, která se nešikovně snaží dostat do své jeskyně, na srst polárních medvědů, na řev lvů nebo na křídla australské létající lišky. A spoustu pohybů pak můžeme přičítat režisérově kočce.  

Můj kamarád drak (Pete's Dragon) vypráví o dobrodružství sirotka Petea (Oakes Fegley), kterého v lesích amerického severozápadu vychovává drak Elliot. Starý řezbář Meacham (Robert Redford) o drakovi vyprávěl léta příběhy, ale nikdo mu nevěřil, ani jeho vlastní dcera Grace (Bryce Dallas Howard). Ta ale svůj názor začne měnit, když potká desetiletého Petea, který jí tvrdí, že s drakem v lesích žije. Společně s jedenáctiletou Natalie (Oona Laurence) se lesnice Grace vydává do divočiny, aby zjistila, odkud Pete pochází, kam patří a co je vlastně na příbězích o drakovi pravdy.

Dále hrají Wes Bentley a Karl Urban. Režíruje David Lowrey, scénář spolu s ním na motivy původního filmu napsal Toby Halbrooks. Datum české premiéry je stanoveno na 25.8. 2016, datum slovenské na 11.8. 2016.

Zdroj: EW

Můj kamarád drak

12.08.2016 | USA
Dobrodružný, Fantasy, Rodinný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest