Indiana Jones 5 naváže na Křišťálovou lebku

Indiana Jones 5 naváže na Křišťálovou lebku | Fandíme filmu
Lucasfilm
Dočkáme se po pětce dalších dílů?

Indiana Jones a chrám zkázy se odehrává před událostmi Dobyvatelů ztracené archy, v Poslední křížové výpravě je na začátku docela výrazný flashback a v seriálu Mladý Indiana Jones vzpomíná zestárlý Indy na příhody ze svého mládí. Skoky v čase tedy pro populárního hrdinu nejsou ničím novým a řada lidí se domnívá, že pro doktora Jonese jsou ideálními oponenty nacisté. O chystaném pátém filmu jsme také dosud věděli jednoduše to, že má jít o další samostatné dobrodružství, nějakou další výpravu. Nebylo by tedy nijak velkým překvapením, pokud by se odehrávala před událostmi Království křišťálové lebky.

Producent Frank Marshall nicméně ubezpečuje, že tomu tak skutečně nebude, pětka nějakým způsobem naváže na čtyřku. V té to vypadalo, že by Indy (Harrison Ford) mohl předat bič svému synovi Muttovi Williamsovi, nicméně jeho představitel Shia LaBeouf v současnosti nestojí o Hollywood a ten nestojí o něj. Uvidíme tedy, jestli se za Muttem nový film nějakým způsobem ohlédne nebo jej bez povšimnutí nechá plavat.

Když už jsme ale u toho předávání pochodně, co bude s Indym dál? Marshall uvedl, že všechno záleží na scénářích. Pokud budou dobré, mohou přijít další pokračování. Zároveň ale trvá na tom, že Indiana Jones a Jason Bourne (další série, kterou Frank Marshall produkuje) jsou bytostně svázáni se svými představiteli a nebudou přeobsazeni ve stylu Jamese Bonda. Jak tedy chce série bez svého hlavního hrdiny pokračovat, když v době premiéry pětky už bude Harrisonu Fordovi 76 let? Třeba můžeme hledat nápovědu právě ve špiónské sérii. Ta si taky ponechala jméno Bourne v názvu i ve chvíli, kdy byl hrdinou někdo úplně jiný. Stačilo pár spojujících postav, podobná atmosféra a další díl série byl na světě. Takže co myslíte, uvidíme v roce 2021 Odkaz Indiany Jonese?

Indiana Jones 5 má premiéru naplánovou na 18.7. 2019. Režíruje Steven Spielberg podle scénáře Davida Koeppa, v hlavní roli Harrison Ford.


Zdroj: Variety

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest