Daleko od lidí: Viggo Mortensen za občanské války

Daleko od lidí: Viggo Mortensen za občanské války | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Viggo Mortensen v roce 1954 přepravuje přes pohoří Atlas vězně, během alžírské války za nezávislost. Seznamte se, pusťte si trailery.

Zdá se, že Newyorčan Viggo Mortensen má slabost pro role, v jejichž rámci může putovat, a nejlépe hodně náročným terénem. Podobně tomu alespoň bylo v jeho předchozích filmech Ohnivý oceán, Na cestě a - jak příhodné - Cesta. Pořádnou túru včetně honu na skřety si dal také jako dnes již prakticky ikonický hraničář Aragorn v trojdílné sáze Pán prstenů Petera Jacksona.

Jeho nejnovějším přírůstkem do této rozrůstající se sbírky je francouzský učitel Daru, bývalý voják, který je uprostřed vyprahlého Alžírska roku 1954 pověřen odvedením Mohameda (Reda Kateb), vesničana arabského původu obviněného z vraždy, před soud. Nesnadná cesta vede přes pohoří Atlas a situaci komplikuje fakt, že některým tento typ spravedlnosti nestačí, a pronásledují proto oba muže, aby dostali vlastní spravedlnost ihned a se zbraněmi v rukou. Filmové drama s westernovým twistem Daleko od lidí (Loin des hommes), které je orámováno rodící se válkou o alžírskou nezávislost, natočil francouzský režisér David Oelhoffen podle povídky Host existencialisty Alberta Camuse. Jedná se teprve o jeho druhý celovečerák, nicméně již sesbíral několik cen na Benátském filmovém festivalu.

Film francouzské provenience, ve kterém tedy Viggo mohl využít svých jazykových schopností, si odbyl svou světovou premiéru již v minulém roce, v českých kinech ho ale uvidíme až 24. března 2016 a v těch slovenských ještě déle - 12.5. tohoto roku. Z traileru je cítit snaha předat více, než jen napínavý příběh dvou chlápků z opačných stran barikády. Důležitým, a vlastně dnes aktuálním tématem bude podle všeho také jejich duševní nesourodost a celkový pohled na svět, který je neustále tvrdě konfrontován s konfliktem zuřícím kolem nich. Podaří se jim naplnit nám slzné kanálky? Uvidíme na jaře.

Galerie: 7

Daleko od lidí: Viggo Mortensen za občanské války | Fandíme filmu Daleko od lidí: Viggo Mortensen za občanské války | Fandíme filmu Daleko od lidí: Viggo Mortensen za občanské války | Fandíme filmu Daleko od lidí: Viggo Mortensen za občanské války | Fandíme filmu Daleko od lidí: Viggo Mortensen za občanské války | Fandíme filmu Daleko od lidí: Viggo Mortensen za občanské války | Fandíme filmu Daleko od lidí: Viggo Mortensen za občanské války | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest