Desierto: Komorní thriller od Cuarónova syna

Desierto: Komorní thriller od Cuarónova syna | Fandíme filmu
Esperanto Kino
Zobrazit další 3 obrázky
Psychopatický "vlastenec" čistí na vlastní pěst americkou hranici od přebíhajících uprchlíků. Začíná boj kočky s myší. Seznamte se, koukněte na trailer.

Hranice mezi Spojenými státy a Mexikem patří v Americe mezi často diskutované a ožehavé téma. I přes neustále zpřísňující se kontroly a zabezpečení tam dochází k pašování drog a jiným zločineckým aktivitám. Navíc se ji každoročně pokouší překonat z nejrůznějších důvodů tisíce lidí. A právě v jedné části této hraniční oblasti se odehrává akční drama Desierto od začínajícího režiséra Jonáse Cuaróna (Aningaaq, Rok nehtu), syna známého režiséra Alfonso Cuaróna (Gravitace, Harry Potter a vězeň z Azkabanu).

Film nás seznamuje s hlavní postavou Mexičana Moisese. Ten se, společně se skupinou dalších migrantů, snaží dostat z Mexika do USA, kde na něj čeká jeho malý syn. Po přechodu hranice ale skupinu napadne samozvaný ochránce Ameriky, Sam. Bez hlubšího důvodu a vysvětlení několik lidí zastřelí a na zbylé uspořádá se svým psem štvanici. Scénář je výsledkem společné práce režiséra Cuaróna a scénáristy Mateo Garcii.

Hlavního hrdinu Moisese ztvárnil Gael García Bernal (Babel, Dopisy pro Julii). Protivníka celé skupina pak zahrál Jeffrey Dean Morgan (Spása, Strážci – Watchmen). Většina dalších obsazených mexických herců s minimem hereckých zkušeností bude pro našince spíše neznámá. Celkový počet herců je poměrně nízký a film si nejspíš bude zakládat na komorním zpracování. Tomu by i odpovídalo zvolené prostředí suché, opuštěné pustiny mezi Mexikem a Spojenými státy. V přiloženém traileru můžete mexické drama blíže prozkoumat – ať už děj, který je v ukázce nastíněn, anebo dramatickou atmosféru s rychlými střihy na různé akční scény.

Snímek Desierto byl během druhé poloviny minulého roku představován na několika filmových festivalech. V Torontu se i Jonásovi Cuarónovi povedlo za režii získat Mezinárodní cenu kritiků za zvláštní prezentaci. Ve světě má mít film klasickou premiéru v kině v průběhu března. V Česku ani na Slovensku zatím není promítání ohlášené.

Desierto

13.04.2016 | Francie, Mexiko
Drama, Thriller
Info o filmu

Galerie: 4

Desierto: Komorní thriller od Cuarónova syna | Fandíme filmu Desierto: Komorní thriller od Cuarónova syna | Fandíme filmu Desierto: Komorní thriller od Cuarónova syna | Fandíme filmu Desierto: Komorní thriller od Cuarónova syna | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest