Other Side of the Door: Indické peklo se dere na svět

Other Side of the Door: Indické peklo se dere na svět | Fandíme filmu
Sarah Wayne Callies otevře při hledání mrtvého syna do podsvětí a pozve přitom do našeho světa indické démony, kteří ničí její živé příbuzné. Seznamte se, koukněte na trailer.

Režisér Johannes Roberts (Storage 24, Roadkill) se vydal se svým štábem do Indie, kde natočil valnou část nového hororu The Other Side of the Door. Příběh, napsaný Robertsem a scenáristou Ernestou Rierarou (Forest of the Damned 2, F), nás zavádí do moderní Bombaje a přibližuje nám osudy mladé rodiny. Produkoval dnes již horovový guru, Alexandre Aja.

Manželé Michael a Maria a jejich dvě děti jsou běžná rodina žijící obyčejný život. To se mění po dopravní nehodě, kdy Maria sjede s autem z vozovky do řeky, kde se utopí její syn Oliver. Nejvíce je z celé událostí zdrcená právě Maria, protože si smrt svého jediného syna dává za vinu. Situace se zhorší natolik, že se dokonce pokusí o sebevraždu. Jejich rodinné hospodyně Piki je jí líto a tak ji nabídne svou pomoc. Řekne jí o možnosti naposledy se rozloučit se svým synem. Jediné, co musí udělat, je navštívit opuštěný hinduistický chrám. V něm má nalézt uzavřené dveře, skrz které si bude schopná naposledy promluvit se synem. Jediné, od čeho ji Piki odrazuje, je otevření oněch dveří. Ty Marie v chrámu opravdu nalezne a opravdu se jí povede se zesnulým synem promluvit. Nakonec ale („nečekaně“) nedokáže odolat mateřskému poutu a dveře otevře. Tím však proti celé své rodině poštve síly zla.

Zoufalou manželku Marii ztvárnila seriálová herečka Sarah Wayne Callies (Živí mrtví, Útěk z vězení) a jejího manžela Jeremy Sisto (Gardens of the Night, Robot a Frank). Hospodyni Piki si pak zahrála indická herečka Suchitra Pillai (bollywoodské filmy Fashion, Dasvidaniya).

V přiložených traileru a dalších ukázkách (za speciální zmínku stojí ta animovaná) si můžete film lépe prohlédnout a dále se s ním seznámit. Pak nám můžete dát vědět do komentářů, jestli vás zvládly ukázky trochu vystrašit anebo alespoň zaujmout. V některých asijských zemích se snímek promítá už od konce února a dosavadní recenze jej hodnotí jako celkem průměrný horor, který žánru nic nového nepřináší a nijak nevyniká. Zasazení děje do Indie je prý úplně zbytečné, jelikož v příběhu stejně nehraje roli (s výjimkou jedné obsazené indické herečky) a film by se tam mohl odehrávat prakticky kdekoliv. Na druhou stranu je chválen herecký výkon Sarah Wayne Callies. V Česku ani na Slovensku zatím horor The Other Side of the Door nebyl oznámen a po průměrných hodnoceních je docela dobře možné, že k nám dorazí až na DVD.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest